he hedziś dane z fedu o podwyżce stóp procnetowych dobre dane, a są dobre jak na kryzys = PODWYŻKA STÓp O ,25 = zjazd na gpw i początek wielkiej korekty na szerokim oczywiście w tym na pcc
Spoko, mnie tam nigdzie się nie spieszy. Daj znać jak u ciebie samozadowolenie będzie wyglądało za pół roku kiedy będziesz musiał odkupować po 6 zł ;))
chłopie , a pomyślałeś że zanim sprzedaż za 6 to kupisz np za 3, 40 he czy masz na oczach , naklejony jedynie banknot 20 zł z napisem dyzio marzyciel ? i łapiesz się na wypociny sss i ect , albo sam jestes ssss ect.
Chłopie, to powiedz jak mam kupić 200 k akcji bez podbijania mocno kursu?
A jak już znajdziesz odpowiedzi, to później odpowiedz jak sprzedać podobne ilości bez zwalenia kursu?
Bo nie nie interesuje mniej...
Ja , jak i wielu innych chcemy inwestować, a ty grać. Taka mała różnica. Ja tu jestem może dwa razy w tygodniu, a ty co dziesięć minut. Następna różnica.
Ja co poniedziałek kupuję identyczną ilość akcji z prawej, a ty tylko patrzeć możesz. Kolejna różnica.
Ja znam PCC i moje informacje mają krótszą drogę, a ty bladzisz w ciemnościach.
Pozdrawiam
tak tak bo wszyscy co chcą sprzedać muszą wystawić zlecenia żebyś je zobaczył, , a słyszałeś o zlecenie ukrytych ?,to że podciągają na koniec sesji wcale nie oznacza że jutro nie będzie taniej, papier jest wygrzany i musi się schłodzić a otoczenie będzie się pogarszać nawet jak zbiorą na zero bez obrotów niezego to nie zmienia musiałby nastąpić szybki powrót nad 4,30 na duzych obrotach i tak utrzymany jak odpadnie to lipa
Wszystko się zgadza tylko musisz zrozumieć, że jak ktoś inwestuje na dłuższy okres to taka zmienność jaka jest teraz w zupełności go nie interesuje. Kapujesz czy jaśniej ?
ja kapuje tylko nie rozumiem ludzi którzy nie realizują zysku jak go mają, strategia kup, i trzymaj to nie te czasy nie ta faza runku , przed hossą o ile nastąpi jeszcze jedna duza fala spadku może taka że ceny spotkają się na szerokim rynku z cenami z X 2022 , po 2 idą gorsze caszy dla przemysłu .. Ponadto udowidniono że aktywne zarzadznie papierem zwielokratnia zyski . No ale jak się kapitał na grę w bierki to faktycznie szkoda zachodu
Mnie jakoś nie przekonujesz ? Doświadczenie mam 18-sto letnie na giełdzie i mogę powiedzieć, że na inwestycjach długoterminowych wyszedłem lepiej (przykład już Ci podałem). Oczywiście lubię też sobie "pograć" na krótko ale mniejszym kapitałem (10-15% portfela). PCCExol jest tą pierwszą spółką (wyniki z roku na rok coraz lepsze, inwestycje na ukończeniu itd.) to dlaczego nie trzymać ją na dłużej ? Faktycznie mogłem ją sprzedać w przedziale 10-13zł ale tego nie zrobiłem za to wyczekałem jak spadła i po 1Q 2022r zacząłem ją mocno dobierać bo sądzę, że warto. Zobaczymy jak będzie ale aby się przekonać trzeba niestety trochę poczekać. Pozdro