{"message":"no Route matched with those values"}
  • Cisza Autor: ~Steve [83.8.88.*]
    Witam.
    Mówi się, że pieniądze lubią ciszę, a mam wrażenie, że na GPW i tutaj taka cisza w ostatnim czasie nastąpiła.
    Sądzę, że to dobrze wróży na przyszłość zwłaszcza w świetle ostatnich obrotów - od dnia ogłoszenia wezwania na giełdzie obróciło się raptem 64 tys. akcji, co niezbyt dobrze wróży wezwaniu (raczej nie skupią z rynku całej ilości na jaką jest wezwanie).
    Co sądzicie?
  • Re: Cisza Autor: ~re [95.40.184.*]
    dzisiaj ostatni dzien skupu i czekamy na fajne informacje bo jesli znalezli kase na taki skup to musi byc niezle
  • Re: Cisza Autor: ~Rozum [31.0.122.*]
    W/g mnie skupią nawet będzie redukcja ,
    Tez tu co niektórzy pisali przy poprzednim skupie ze nikt nie odpowie a redukcja była 50%
    Nie zmienia to faktu ze spółka z olbrzymią perspektywą i wzrostem o co najmniej 100% to oczywiście moja opinia
    Pisałem to zreszta już wcześniej
  • Re: Cisza Autor: ~Rozum [31.61.245.*]
    Widać że kurs jest prowadzony w trendzie bocznym ,
    Skup nie ma wpływu na obecny poziom dodam również że osobiście wolałbym aby pieniądze przeznaczone na skup poszły by na dywidendę ,
    Oczywiście mam kilka spiskowych teorii - Act ma dość spore rozwodnienie akcjonariatu , Pan Piotr ma największy pakiet ale jest on stosunkowo mały.
    Spółka jest ciekawym kąskiem do przejęcia albo po dogadaniu z Piotrusiem albo wrogiego ,
    Wezwania nie należy wykluczyć - realizowany skup idąc spiskową teorią by się wpisywał , oznaczało by to że pewnie rozmowy już trwają ,
    Akcje skupione nie podlegają wezwaniu ,
    Piotruś również powiedział ile w jego mniemaniu warte są akcje ,
    Reasumując - obserwując zachowanie kursu , skup , ilość akcji ,przychody , kapitalizację ,
    Spolka jest idealna pod wezwanie / przejęcie ,
    Cierpliwi zarobià i już zarobili ,
    Kupiłem w średniej 4 zł wyszedłem po 12 , wypisz wymaluj podobna rozgrywka byka na konputroniku.
    Ponownie wszedłem w tym roku średniej po 13 ,
    Spółka jest tania ,
    Dodam że nie wierze aby w najbliższym czasie wyjaśniła się sprawa z Hsbc ale uważam ze jest to dodatkowy atut i powiedzmy być może wisienka dla Wzywającego/ Przejmującego
  • Re: Cisza Autor: ~Rozum [31.0.122.*]
    Pewnie po sesji dowiemy się o wielkości zapisów
    Zakładam że redukcja będzie na poziomie 40-50%
    Był bym miło zaskoczony i zdziwiony gdyby jej nie było ale to raczej pobożne życzenia
  • Re: Cisza Autor: ~Grubas [31.61.167.*]
    Naiwniacy od 3 lat brzęczą o wykupie Actiona. To już się robi męczące. Zwolennicy teorii spiskowych i ludzie uciekający od rzeczywistości nie powinni inwestować na giełdzie. Zostaniecie wyleszczeni jak leszcze.
[x]
ACTION -0,33% 30,30 2025-12-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.