Witam. Mówi się, że pieniądze lubią ciszę, a mam wrażenie, że na GPW i tutaj taka cisza w ostatnim czasie nastąpiła. Sądzę, że to dobrze wróży na przyszłość zwłaszcza w świetle ostatnich obrotów - od dnia ogłoszenia wezwania na giełdzie obróciło się raptem 64 tys. akcji, co niezbyt dobrze wróży wezwaniu (raczej nie skupią z rynku całej ilości na jaką jest wezwanie). Co sądzicie?
W/g mnie skupią nawet będzie redukcja ,
Tez tu co niektórzy pisali przy poprzednim skupie ze nikt nie odpowie a redukcja była 50%
Nie zmienia to faktu ze spółka z olbrzymią perspektywą i wzrostem o co najmniej 100% to oczywiście moja opinia
Pisałem to zreszta już wcześniej
Widać że kurs jest prowadzony w trendzie bocznym ,
Skup nie ma wpływu na obecny poziom dodam również że osobiście wolałbym aby pieniądze przeznaczone na skup poszły by na dywidendę ,
Oczywiście mam kilka spiskowych teorii - Act ma dość spore rozwodnienie akcjonariatu , Pan Piotr ma największy pakiet ale jest on stosunkowo mały.
Spółka jest ciekawym kąskiem do przejęcia albo po dogadaniu z Piotrusiem albo wrogiego ,
Wezwania nie należy wykluczyć - realizowany skup idąc spiskową teorią by się wpisywał , oznaczało by to że pewnie rozmowy już trwają ,
Akcje skupione nie podlegają wezwaniu ,
Piotruś również powiedział ile w jego mniemaniu warte są akcje ,
Reasumując - obserwując zachowanie kursu , skup , ilość akcji ,przychody , kapitalizację ,
Spolka jest idealna pod wezwanie / przejęcie ,
Cierpliwi zarobià i już zarobili ,
Kupiłem w średniej 4 zł wyszedłem po 12 , wypisz wymaluj podobna rozgrywka byka na konputroniku.
Ponownie wszedłem w tym roku średniej po 13 ,
Spółka jest tania ,
Dodam że nie wierze aby w najbliższym czasie wyjaśniła się sprawa z Hsbc ale uważam ze jest to dodatkowy atut i powiedzmy być może wisienka dla Wzywającego/ Przejmującego
Pewnie po sesji dowiemy się o wielkości zapisów
Zakładam że redukcja będzie na poziomie 40-50%
Był bym miło zaskoczony i zdziwiony gdyby jej nie było ale to raczej pobożne życzenia
Naiwniacy od 3 lat brzęczą o wykupie Actiona. To już się robi męczące. Zwolennicy teorii spiskowych i ludzie uciekający od rzeczywistości nie powinni inwestować na giełdzie. Zostaniecie wyleszczeni jak leszcze.