Spółka ze stabilnymi fundamentami i regularnie płaconymi dywidendami. Mocno nastawiona na rozwój produktów własnych (a także w innych branżach) z większą marżą, aniżeli przy dystrybuowanym sprzęcie. Pozytywna rekomendacja z ceną docelową 7,50 zł (choć wiadomo - do tych analiz trzeba podchodzić z rezerwą). Wskaźnikowo bardzo tania obecnie.
W Q4 doszło dodatkowo do dalszego spadku dolara i spadku stawek za fracht, co może pozytywnie wpłynąć za wynik za Q4 (+ sam ten okres jest dla działalności spółki korzystny).
Na minus - koszt finansowania mocno wpłynął na ostatnie wyniki. EBITDA natomiast wygląda wciąż bardzo dobrze.
Z pkt widzenia AT (jeśli ma ona znaczenie na spółce z niewielkimi obrotami), kurs już jakiś czas temu wybił się z trendu spadkowego. MACD wydaje się, że właśnie wygenerował sygnał kupna, choć RSI wskazuje, że papier jest trochę przegrzany.
Ja osobiście wczoraj kupiłem 1200 akcji tej spółki. Nawet jak ma to być melodią przyszłości to wiem, że kurs i tak poszybuje wyżej. Fundamenty spółki stabilne i pewność, że nie zmyje się z rynku i giełdy, pewność dywidendy, które w tym roku będą wyższe. Pozdrawiam