W piatek Mabion + 10 % .Bowim 0 % Mabion strata od 2018 13 zł na akcję cena akcji 24 zł. Bowim od 2018 zysk na akcje 9,3 zł cena akcji 11 zł. Przy takim poziomie bzdury pozostaje tylko jak na Cognorze jak ,,sprzedawali,,po 3,6 zł cierpliwie poczekać na tak jak dziś na 6,6 zł.. Tu podobnie jak na Cognorze przyjdzie dzień normalności.Cierpliwość jest cnotą...
Nikt nie jojczy.Pokazuję tylko nielogiczność działania polskiej giełdy.A że tak jak na COGNORZE jestem pewny wyników i zysków spółki to spokojnie i cierpliwie oczekuję zmian.Starożytni mawiali; ,,cokolwiek czynisz mądrze czyń i oczekuj końca,,. Na Cognorze się sprawdziło.....
Nie rozumiecie specyfiki tej spółki. To zwykly handlarzyk, tanio kuppic drogo sprzedać. Nic wiecej, i przez to nic wiecej kurs jest jaki jest. W tym biznesie naprawde niewiele potrzeba żeby w przeciagu roku zejść od milionera do zera. Cognor kupil firme transportowa i produkujaca elektrody, widac tam pomysł chęć i zaangażowanie, suta dywidenda i krótkoterminowy zysk bez perspektyw nie jest w stanie pociągnąć firmy do przodu. Tak mam akcje i czekam na wzrost, ale watpie ze bedzie taki jak w maju zeszlego roku.
Zawsze jest ktos, kto sprzeda. Ktos kto kupuje dla 20% i leci dalej. Sam czasem tak robie 2 lub 3 skoki i fajnie leci. Nie ukrywajmy obecnie nie ma wzrostow plynnych. Jest skok i kiszenie tematu. Warto po skoku po 2 czy 3 dniach wyjsc poweszyc za czyms nowym co jeszcze nie skoczylo i poczekac. Obecnie fajnie mi poszlo z aliorem skokiem na zepak no i mysle o pure lub dokupie bowimu zanim oznajmia jaka dywidenda. Jakby byla taka jak w zeszlym roku vez zaliczki byloby super.
Dnia 2023-01-29 o godz. 09:29 ~Tomi napisał(a): > Nie rozumiecie specyfiki tej spółki. To zwykly handlarzyk, tanio kuppic drogo sprzedać. Nic wiecej, i przez to nic wiecej kurs jest jaki jest. W tym biznesie naprawde niewiele potrzeba żeby w przeciagu roku zejść od milionera do zera. Cognor kupil firme transportowa i produkujaca elektrody, widac tam pomysł chęć i zaangażowanie, suta dywidenda i krótkoterminowy zysk bez perspektyw nie jest w stanie pociągnąć firmy do przodu. Tak mam akcje i czekam na wzrost, ale watpie ze bedzie taki jak w maju zeszlego roku.
spółka co wykręciła prawie 3 mld przychodów w ostatnich 4 kwartałach to zwykły handlarzyk? ciekawe, chciałbym być takim handlarzykiem xD
Bowim zajmuje się też produkcją "Opis działalności spółki" Dystrybutor stali na polskim rynku. Poza tym produkuje prefabrykaty zbrojeniowe dla budownictwa oraz świadczy usługi ciecia blach i produkcji profili zimnogiętych, a także usługi montażu stali zbrojeniowej.
Dokładnie. W tym roku mieli 3 mld obrotu po III kwartałach :) Na spokojnie czekamy na porządne odbicie. Myślę, że to będzie bardzo dobry rok dla stalówek. Z resztą Cognor wyznaczył kierunek. Myślę, że doczekamy się nowego ATH w tym roku :)))