• Co było na walnym Autor: ~Icek [5.184.111.*]
    Że taki wolumen dziś poszedł
  • Re: Co było na walnym Autor: bialoczerwony1972 [79.191.22.*]
    Przecież już ci napisali... Będzie zabawa, będzie się działo ;)
  • Re: Co było na walnym Autor: ~fanpli [213.134.189.*]
    dobrze było, były napoje i słodycze i małe prezenty
    co do samej sytuacji pli to zdecydowanie nastał czas kupowania akcji
    wkrótce niedowiarkowie się o tym przekonają
    ps> ostatnia sesja wyraźnie wskazuje kierunek, choć faktycznie ktoś stara się kontrolować notowania
  • Re: Co było na walnym Autor: ~Xyz [46.134.118.*]
    Pf fanpli taki sam wpis dałeś jakieś 3 lata temu, 2 lata temu i chyba w zeszłym roku też..lol
    Wycena spółki=5,5x Ebitda! To wg ciebie dużo czy mało? Jeśli dużo to jest najlepszy moment na sprzedaż akcji, jeśli mało odwrotnie!
    Za 4Q2021 i1Q2022 Ebitda odpowiednio 1,5 mln zł i 1,5 mln zł/ Czy w 4Q2022 i 1Q2023 będzie więcej czy może tyle samo, a może mniej? Jeśli mniej to dobry moment na sprzedaż, jeśli natomiast więcej to wycena < 5,5X Ebitda to tanio czy drogo?
    Wg mnie to też dobry moment na kupno, bo do wyników jeszcze trochę zostało, a mam nadzieję, ze będę jednak lepsze niż za kwartały porównawcze....
    Czy będzie drożej? A tego to już nikt nie wie, bo rynek* jest jaki jest! Jednemu jest tanio i sprzedaje, ktoś inny w tym czasie kupuje :) To jak zakłady u buka haha czas pokaże kto miał rację!

*rynek w przypadku PLI to złe określenie, bo płynność znikoma więc akumulujący mogą zrobić z kursem co chcą I mnie osobiście bardziej interesuje co się dzieje w spółce w jej core biznesie niż na kursie akcji, bo przecież tyle lat nauczyłem się że w końcu kurs to odzwierciedli.

• Re: Co było na walnym Autor: ~fanpli [213.134.189.*]
    spółki w stanach z tej branży wyceniane są ok 10-14 razy ebitda....
    Ludzie nie rozumieją tego biznesu i nie mają wiary ze to się da wyskalować! Nawet pomijając już zupełnie IP, a tu raporty pokazują coś innego. :)

[x]
PLATIGE -2,08% 11,75 2025-10-03 16:49:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.