Sandman, chwalisz się na każdym kroku że brałeś w dołku po 0,33. Także nie pisz teraz że ktoś mógł brać po tej cenie jak wszystko wykupiłeś....Wszystko bierzesz w dołku nasz mistrzu....
Kiedyś do obrzydzenia było coś o latającym gufnie, podróbkach, Londynie a teraz mamy w kółko 33 grosze mogłeś brać... Nawet pan Ramzes Maliniak obniżył loty.
Dnia 2023-01-27 o godz. 19:41 ~Rzeźnik_trolli napisał(a): > Kiedyś do obrzydzenia było coś o latającym gufnie, podróbkach, Londynie a teraz mamy w kółko 33 grosze mogłeś brać... Nawet pan Ramzes Maliniak obniżył loty.
bo to prawda. Ja pisałem że zbieram poniżej 40 i na 33 tez pisałem że biorę mimo że kilku pisąło że spadnie na 20 gr. Kto miał rację, rynek wyjaśnił :)
Dnia 2023-01-27 o godz. 18:22 ~Tomek napisał(a): > Sandman, > chwalisz się na każdym kroku że brałeś w dołku po 0,33. > Także nie pisz teraz że ktoś mógł brać po tej cenie jak wszystko > wykupiłeś....Wszystko bierzesz w dołku nasz mistrzu....
Trafne spostrzeżenie.
A tu nie każdy jest z tych, którzy polują na jak największe pieniądze. Jestem niemal pewien, że jest trochę ludzi (jak choćby ja), którzy nie kupili wcale po znakomitym kursie. Mimo wszystko wiedzą, co się w firmie dzieje, znają ryzyko (które jest zawsze, tylko czasem mniejsze a czasem większe). Świadomie kupili i pewnie trochę uśredniali po 60 gr, 50, 40...
Mnie wyszła średnia nieco ponad 80 gr/akcję. Niektórzy będą się śmiać a ja jestem zadowolony. Nie spieszy mi się, mam czas. Wiem na 90%, że tu dobrze zarobię, gdyż mam dużo akcji. A potem zamierzam zrobić przerwę z giełdą na jakieś 2-4 lata. Chyba, że znowu zrobią jakiś krach i będzie dobry moment na zakup. Jednak na pewno nie będę się spinać, żeby kupić w największym dołku :-)
A teraz najważniejsze (dla mnie): - nie mam ciśnienia na pieniądze, nie mam wielkich potrzeb życiowych, jestem zadowolony z tego, co mam - nie muszę śledzić kursu oraz informacji ze świata codziennie, żeby kupić w największym dołku a sprzedać na najwyższej górce :-) - cenię sobie, że zaglądam na to forum 2-3 razy w tygodniu na kilkanaście minut (wystarczy) - zajmuję się w życiu przede wszystkim innymi sprawami niż liczby na koncie maklerskim
Mam nadzieję, że jest więcej takich inwestorów (zresztą każdy może nazywać po swojemu).
Krótko mówiąc, zyskiwać na giełdzie można także nie kupując w największych dołkach. Z drugiej strony oczywiście dość żałosne jest tracenie pieniędzy (złe decyzje inwestycyjne) a w skutek tego psioczenie na forum na firmę, na zarząd, na ludzi, na świat i co tylko tam się napatoczy.
Więcej pogody ducha i więcej myślenia przy inwestycjach ! Myślcie też o czasie wolnym, bez tego nie będzie pogody ducha :-)
Dnia 2023-01-27 o godz. 18:22 ~Tomek napisał(a): > Sandman, > chwalisz się na każdym kroku że brałeś w dołku po 0,33. > Także nie pisz teraz że ktoś mógł brać po tej cenie jak wszystko > wykupiłeś....Wszystko bierzesz w dołku nasz mistrzu....
no przecież pisałem że biorę jak było w dołku gdy inni pisali że spadnie na 20 gr, więc w czym problem?