• Cognor na nowym ath a co z Bowim??? Autor: ~Obserwator [188.147.12.*]
    Może mi to ktoś wyjaśnić?

Cognor zrobiło nowe ATH a tutaj padaka
  • Re: Cognor na nowym ath a co z Bowim??? Autor: ~dramat [194.177.28.*]
    a tu kiszenie ogóra
  • Re: Cognor na nowym ath a co z Bowim??? Autor: ~OBSER [31.60.246.*]
    Ciągle mamy ten sam schemat. Przy niskiej płynności stawia grubas 7000 akcji i blokuje kurs. Sprawdzony sposób i działa. W końcu przyjdzie czas na Bowim. Trzeba przyznać, że Cognor się ładnie odkleił. Bowim jest następny w kolejce :)
  • Re: Cognor na nowym ath a co z Bowim??? Autor: ~rx63 [194.177.28.*]
    Dnia 2023-01-27 o godz. 11:39 ~OBSER napisał(a):
    > Ciągle mamy ten sam schemat. Przy niskiej płynności stawia grubas 7000 akcji i blokuje kurs. Sprawdzony sposób i działa. W końcu przyjdzie czas na Bowim. Trzeba przyznać, że Cognor się ładnie odkleił. Bowim jest następny w kolejce :)

Jak się porówna te dwie spółki to Bowim zawsze odpala z opóźnieniem po Cognorze. Myślę że to tylko kwestia czasu, kierunek jest jeden Skandynawia :)
  • Re: Cognor na nowym ath a co z Bowim??? Autor: charleskarol [185.24.27.*]
    Dnia 2023-01-27 o godz. 11:07 ~Obserwator napisał(a):
    > Może mi to ktoś wyjaśnić?
    > >
    > > Cognor zrobiło nowe ATH a tutaj padaka

gruby blokuje :p
  • Re: Cognor na nowym ath a co z Bowim??? Autor: ~abc [83.18.211.*]
    Dnia 2023-01-27 o godz. 11:35 charleskarol napisał(a):
    > Dnia 2023-01-27 o godz. 11:07 ~Obserwator napisał(a):
    > > Może mi to ktoś wyjaśnić?
    > > >
    > > > Cognor zrobiło nowe ATH a tutaj padaka
    >
    > gruby blokuje :p

Tu nie ma grubego, tak zarabiają kółkowicze i to jest jedyny sposób na dobry zarobek
  • Re: Cognor na nowym ath a co z Bowim??? Autor: ~OBSER [31.60.246.*]
    Macie może rachunek w mBanku ??? Chciałem złożyć zlecenie kupna, a smsy nie przychodzą !? Też macie taki problem ???
  • Cog zarobi stówkę, a bow będzie miał -5 mln.ot cała filozofia! Autor: ~fif_111 [165.225.95.*]
    jw
  • Re: Cog zarobi stówkę, a bow będzie miał -5 mln.ot cała filozofia! Autor: ~anusz [89.71.199.*]
    dopiero pisałes, jak cognor by po 3,4, że cognor to śmiec a bowim perełka. zecyduj się bo jesteś niewiarygodny
  • Re: Cog zarobi stówkę, a bow będzie miał -5 mln.ot cała filozofia! Autor: ~Robert [31.182.151.*]
    Litości z tym grubym, kilkuset akcjonariuszy nie jest w stanie kupić 7000 akcji - wy dorabiacie ideologię o grubym????
    Bez impulsu nikt nie wierzy we wzrosty dlatego nie kupuje, druga sprawa to wyniki za 4q - obawa że powtórzy się stalprofi - zobaczymy - poczekajmy...
  • Re: Cog zarobi stówkę, a bow będzie miał -5 mln.ot cała filozofia! Autor: ~OBSER [46.205.132.*]
    Co jakiś czas przerabiany jest ten sam schemat. Ustawiony pakiet po kilka tysięcy akcji i to w zupełności wystarczy przy takiej płynności rynku. Bardzo łatwo się odbiera akcje jak jest słaba płynność. Na fixach bardzo często sprawdzają PKC stronę popytową. Najzabawniejsze jest to, że na tle innych stalówek Bowim jest jedną z lepszych. Co do Stalprofil to ostatnio napisałem, że mieli większy zysk netto (%) od Bowim w III kwartale. Dla tego w IV kwrtale Stalprofil ma odpisy na 5,9 mln zł. Bowim zrobił znacznie większe odpisy i dla tego miał % mniejszy zysk netto w III kwartale w poprównaniu do Stalprofil. Nie zmienia to faktu, że stalówki są znacznie poniżej WK, a to nie bankruty. Prędzej czy później pojawi się większy kapitał. Po Cognorze przyjdzie czas na Bowim.
  • Re: Cog zarobi stówkę, a bow będzie miał -5 mln.ot cała filozofia! Autor: ~rx63 [194.177.28.*]
    Dnia 2023-01-27 o godz. 15:17 ~Robert napisał(a):
    > Litości z tym grubym, kilkuset akcjonariuszy nie jest w stanie kupić 7000 akcji - wy dorabiacie ideologię o grubym????
    > Bez impulsu nikt nie wierzy we wzrosty dlatego nie kupuje, druga sprawa to wyniki za 4q - obawa że powtórzy się stalprofi - zobaczymy - poczekajmy...

Robert ale jakiego potrzebujesz impulsu.
    Impulsem jest c/z akcji - są w atrakcyjnej cenie. A to czy wyniki będą o 10 baniek lepsze czy gorsze(w skali roku)?
    Perspektywy są jasne: KPO, CPK, odbudowa Ukrainy.
    Zobaczymy czy gra będzie pod wyniki czy pod perspektywy.
  • Re: Cog zarobi stówkę, a bow będzie miał -5 mln.ot cała filozofia! Autor: ~OBSER [46.205.132.*]
    No i oczywiście w myśl zasady giełda dyskontuje przyszłość:
    - po odbiciu na dużych spółkach, 2023 powinien być bardzo dobry dla małych i średnich. Myślę, że będzie można uzyskać większą stopę zwrotu.
    - ożywienie w Chinach - wzrost cen surowców (np. stal)
    - KPO
    - Być może uda się zakończyć konflikt na Ukrainie (70% szans obstawiam).

Załóżmy "czarny scenariusz". W raporcie skonsolidowanym za rok obrotowy 2022 r. BOWIM wykazuje, że miał 95 mln zysku netto :)
    Dramat prawda :) Dodatkowo ożywienie w Chinach winduje ceny stali na której Bowim zrobił odpisy w III i IV kwartale. To jak to wpłynie na wyniki za I kwartał 2023 r. ????
[x]
BOWIM 0,00% 4,96 2025-11-12 16:33:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.