Mnie to cieszy, być może będzie okazja dokupic taniej. Firma przetrwa, a w kolejny cykl ruszy jako jedna z kilku, które nie zdążyły urosnac wraz z szerokim rynkiem od października.
Dnia 2023-01-26 o godz. 20:12 ~Trix8 napisał(a): > Mnie to cieszy, być może będzie okazja dokupic taniej. Firma przetrwa, a w kolejny cykl ruszy jako jedna z kilku, które nie zdążyły urosnac wraz z szerokim rynkiem od października.
ja bym uważał z tym optymizmem na razie to wesoło nie jest a konkurencja w branży ogromna zeby to sie tylko nie skończyło przejeciem jak na Nowej gali tez dobra spółka była koszty pracownicze produkcji i energii no i ten kredyt wykończą w tym roku nie jednego czy firma przetrwa tez bym tego taki pewny nie był
"Nie uwzględniając wpływu zysku ze sprzedaży uprawnień do emisji CO2, EBIT Grupy Kapitałowej za okres 12 miesięcy 2022 roku ukształtowałby się na poziomie 60 mln zł, w stosunku do 178 mln zł w analogicznym okresie roku 2021 (spadek o 66%), zaś za IV kwartał 2022 roku 6 mln zł, w stosunku do 51 mln zł w IV kwartale roku 2021 (spadek o 88%).
Zarząd Emitenta ponadto informuje, iż Grupa Kapitałowa uzyskała zgody wszystkich Banków finansujących na waivery w zakresie niedotrzymania za III kwartał 2022 roku kowenantów zawartych w umowach kredytowych, jak również na podwyższenie poziomu wskaźnika dług/EBITDA powodującego przypadek naruszenia."