Do wyników to chyba takie "podskubywanie" będzie... Każdy dobrze wie że zeszłoroczne wyniki będą pobite :) Wzrost rozładunku w naszych portach był w zeszłym roku o 18% większy :) Wzrósł do 133mln ton... Ciekawie się zapowiada...
Komuś bardzo zależy na akcjach więc buja kursem mocno,ale mało mu wpada do sieci.Myślę że coraz mniej akcji jest wolnym obrocie tak jak pisałem tu naprawdę może być grubo zależy skąd jest kupiec jak z Azji to będzie bardzo grubo.
Raporty okresowe Emitent przekaże do publicznej wiadomości w następujących terminach:
1. Raport kwartalny za IV kwartał 2022 roku – 14 lutego 2023 roku, 2. Raport kwartalny za I kwartał 2023 roku – 15 maja 2023 roku, 3. Raport kwartalny za II kwartał 2023 roku – 14 sierpnia 2023 roku, 4. Raport kwartalny za III kwartał 2023 roku – 14 listopada 2023 roku, 5. Raport roczny za 2022 rok – 31 maja 2023 roku.
Z całym szacunkiem tu nie chodzi zbytnio o wyniki,każdy wie że będą bardzo dobre co można zobaczyć po raportach z poprzednich kwartałów, tak samo w kasie jest sporo gotówki tu będzie ktoś wchodził z potężnym portfelem i o to tu idzie gra poziom na którym obecnie się znajdujemy z taką pozycją jesteśmy złotym jajkiem na stole pełnym gości.
Też masz po części rację. Chociaż ja tutaj widzę trochę inny scenariusz dla spółki jeżeli chodzi o przyszłość... Niestety nie zdradzę moich przypuszczeń, pomimo iż są bardzo dobre :) Jestem już tutaj długo, w większości portfela i jeszcze długo będę siedział, bo taka polityka spółki jest ok. ( w sensie sporo gotówki mają, więc inwestycje też mogą być...) Powodzenia życzę wszystkim:)
Zobacz, że arkusz jest prawie pusty tylko po 100akcji to daje automat dopiero coś jest od dłuższą czasu po inf. na 27zł ale to też jakiś łakomczuch weźmie i zbytnio się tym nie zadowoli to są moje takie tam dyrdymały.Co do zysku będzie ponad 3zł i może jeszcze za tamten rok wszystko na talerze dla gości.
I pyk, znowu komuś gumka w majtkach pękła i wywalił pekacem ponad 2800 akcji i od razu robi się -6,6%. Groszołapom zawsze będzie brakowało jaj by wytrzymać z łapami pod tyłkiem i wyczekać na poważne wzrosty.
Spokojnie. Jak zerkniesz na ostatnie wyniki i dynamikę wzrostu to od razu widzisz na ile zapowiada się bieżący rok... Około 45-60 mln a to wraz z obecną kapitalizacją i wyceną sektora pokazuje, że zasięg jest pod 40pln :) No dosłownie "będą pluć sobie w twarz" że pozbyli się papieru... Obecnie tylko trzymać. A wzrosty i spadki to nie takie już tutaj widziałem:)
Jak zerkniemy na dynamikę rozwoju spółki, ile ma aktualnie "w kasie", ile będzie na koniec roku (pewnie z 10mln w kasie), jaki jest wzrost przychodów, zysku netto itp. Perspektywy spółki itd. to uważam że już powinno być ponad 30:) Dlatego siedzę, dobieram i się cieszę:) Jestem świadomy że jak ktoś brał w okolicy 12-14 to będzie realizował zysk bo się mu będą "styki palić", ale są tacy co jak dobrze przeanalizują spółkę to wejdą od razu, więc i tak będzie ok.