Na co tu liczyć, spółka tylko w 2021 i 2022 zarobiła więcej niż dziś jest warta a co ty z tego masz? Ile wzrósł ci rachunek posiadając te akcje?
Nadchodzi recesja, czy wyniki są do powtórzenia? Jeśli przy 80-100mln netto rocznie nie wzrosło wyżej niż 0,3wk to przy 30-40 oczekujesz kursu 20zł ?
Czy czekasz na dywidendę - znając ich hojność to powinieneś dostać z 40gr. Aczkolwiek i to nie wiem bo w związku z obawami o pogarszające się przepływy pewnie i tyle nie dadzą.
Stal nadal bedzie droga, idzie wyścig zbrojeń Chiny vs USA, nawet biedny kraj jak Polska zbroi sie na potęgę. Wszystkie stalówki już mają za sobą hossę Bowim Cognor Diazopol Stalprodukt Szar itp dlatego Starprofil to czarny koń, tutaj będzie mega wybicie :)
Oczywiście, a tym czasem cieszmy się że jeszcze nie spada. cognor kolejne 5%, nawet ukraińskie spółki zdemolowane wojną rosną po 5-6% a nasz zyskowna spółka wyceniana gorzej jak bankrut nie może nawet wyjść na 0 ale trzymajmy się wersji że będzie tu kiedyś wybicie....
Ta spółka jest dla mnie zagadką dlaczego inwestorzy omijają Stalprofil takie spółki z zapadłej wsi jak Bowim i Drozapol wybiły. Stalprofil ma w akcjonariacie hutę oraz poosiada spólki rokujące dochody. Jednak giełda jest nieprzewidywalna. Dla mnie sytuacja komiczna :)
A nie lepiej kupić cognor bowim i cieszyć się wzrostami a nie czekać kilka lat aby znów napisać o cierpliwosci.
Ta spółka Ti jakiś dramat.
Dziś cignor bowim stalprodukt drozapol wszystko po kilka % a tu mawet nie jest w stanie utrzymać +1%.