Jak wreszcie putlera sprowadza do naroznika to na rynkach bedzie ekscytacja…wtedy 45 bedzie sporo ponizej maksa…55?oby wreszcie tylko eu poukladala sie gospodarczo bez gazu i ropy od russkich
Zaczynają wracac środki do skarbca...skromnie ale dołek już był.. myślę że zarządzający tu myślą o zarządzaniu pula około 10 mld...myślę że w przyszłości mogą być historyczne wyniki
tutaj znaczenie ma wyłącznie to co planują w tej chwili właściciele - podjęli decyzję o wypłacie dywidendy ze spółki zależnej ale sam skrabiec nie planuje wg deklaracji werbalnych wypłacać dywidendy - zatem pytanie co zrobią - teoretycznie gdyby wierzyć w deklaracje to będą przejmować - moment jest bardzo dobry na przejęcia zakładając że kryzys na giełdach już za nami (czyli że putler nie wymyśli czegoś bardziej głupiego niż najazd na ukrainę)... tylko pytanie czy przypadkiem gierowski nie wolałby się spieniężyć - jeśli tak i jeśli inni akcjonariusze też chcieliby się go pozbyć z akcjonariatu to może będzie umorzenie akcji własnych (deklaracje spółki wobec knf odnosiły się wyłacznie do niewypłacania dywidendy :) )... tak czy siak - myślę że czeka nas ciekawy rok skutkijący miejmy nadziejem wzrostem kursu w okolice ATH , szkoda tylko że płynność jest tak mała bo trzeba mieć mega cierpliwość żeby rozsądne kwoty tutaj zainwestować bez podbijania kursu :/
Ja tam widzę że klepiemy mocne dno i w drugiej połowie roku możemy wejść w długoletni trend wzrostowy tylko niech już zarząd coś zrobi z tą fura gotowki