Action zaprasza do sprzedaży nie więcej niż 300.000 akcji spółki, po 15,30 zł za jedną akcję - podał Action w komunikacie.
Przyjmowanie ofert rozpocznie się 24 stycznia, a zakończy 1 lutego.
Przewidywana data przeniesienia własności akcji (data rozliczenia nabycia) to 6 lutego.
Podmiotem pośredniczącym w przeprowadzeniu i rozliczeniu transakcji jest Ipopema Securities.
W poniedziałek na zamknięciu sesji akcje spółki wyceniano na 14,80 zł. (PAP Biznes)
Pieniądz leży... Skupią akcje, umorzą, spłacą układ i szybko poleci dywidenda... po co mają czekać ? Prezes nie wypłacił sobie od paru lat nic, a też ma potrzeby. Jak każdy człowiek i właściciel firmy. Dla mnie dobrze. Niech wypłaca, niech skupuje, niech spłaca układ, niech zarabia na maksa.
Twierdzisz, że na spółce jesteś wiele lat a nawet nie wiesz jaką pensję wypłaca sobie zarząd. Jeżeli ponad 3mln za rok na dwie osoby, to jest nic, to ja chętnie poproszę o takie nic. Prawdziwe nic to otrzymują od lat wszyscy pozostali właściciele spółki. Nie wiem jaki jest sens robienia z Piotrusia Matki Teresy, ale bardzo wyraźnie widać, że kilka osób ma już ołtarzyki z jego zdjęciem. Może to tylko wydelegowani pracownicy, kto wie?
Katoo, weź wywal w końcu Act zamiast się frustrować. Masz super okazję w wezwaniu, nie?
Bo inaczej pomyślę że to Ty z siebie Matkę Teresę robisz i wszystkich ratujesz.
Napisz, co jest Twoją motywacją, że poświęcasz czas i ludzi ratujesz przed złym zarządem, co to "najpierw chciał spółkę utopić, a teraz ją okrada"??