Owszem, tylko spekuła psuje i robi z giełdy banana. Potrzebny kapitał zagraniczny, żeby utrwalić ruch w górę, i tu akurat jest potencjał na wejście zagranicy, pytanie kiedy mogłoby to nastąpić?
Jeśli chodzi o odwrotne przejęcie, to zostało ogłoszone, a umowę zawarto. Nic się w tej sprawie nie zmieniło. Myślę, że gdyby miało się zmienić cokolwiek, już dawno wyszłoby stosowne espi.
Tylko zobacz proszę na info ESPI z okazji zawarcia tej umowy, cytuję:
"...przy czym odwrotne przejęcie zostanie zrealizowane pod warunkiem uregulowania wszelkich kwestii organizacyjno-prawno-formalnych, będących przedmiotem dotychczas prowadzonej działalności NEXITY, których zakres został szczegółowo ujęty w Umowie Inwestycyjnej, do momentu wprowadzenia THE BATTERIES na GPW w ramach odwrotnego przejęcia oraz pozytywne zakończenie due-diligence NEXITY przez THE BATTERIES."
Co się stanie, jeżeli kwestii organizacyjno-prawno-formalnych nie uda się uregulować? I brak tutaj szczegółów o jakie kwestie chodzi. Podobnie jeżeli chodzi o due-diligence w NEXITY.
Ja co prawda jestem pozytywnie nastawiony i jeszcze dokupię trochę akcji, ale nie ładuję się tutaj zbyt dużym kapitałem, bo ryzyko nadal jest.
023-02-16 15:05IP 10.42.3.*
Najpierw musi dość do przejęcia The Batteries przez Nexity, a to wcale takie pewne nie jest.Jeżeli dojdzie do przejęcia to warto teraz kupować, a jeżeli nie, to tu będzie zjazd kursu poniżej 1 zł.
Wreszcie zaczyna docierać prawda.
Tu na 90 % nie dojdzie do przejęcia przez The batteries akcji nexity
Zapis musi być, to kwestia formalna, natomiast January ponad rok temu powiedział, że spółka Nexity jesr GOTOWA na drugie życie. Trzeba słuchać czatów, by się potem nie kompromitować na forach.
Skoro gotowa to coś nie bardzo się spieszą z tym odwrotnym przejęciem... ja rozumiem, że to jest robione po to żeby wyjść z inwestycji, więc ciekawe czy w tym roku w ogóle tego dojdzie, czy dopiero za kilka lat jak się wszystko rozkręci...
Pojęcia nie mam, z raportu JRH dowiedziałem się wczoraj, że KRS nie zarejestrował im jeszcze udziałów w The Batteries. Bez tego nie zrobią odwrotnego przejęcia, czyli wszystko zależy od czasu trwania procedur urzędniczych.
Niejaki s, trolciu bez polotu. Akcje JRH z czterech ziko na dziesięć weszły, więc się nie czepiaj i jak radzą inni paszoł nudzić, gdzie indziej, a najlepiej w ogóle.
Nie "jest", a "tak ci się wydaje". W dodatku nikt poza tobą nie zgadnie czemu akurat tyle sobie wydumałeś. :)
A mnie się wydaje, że na 200% dojdzie do przejęcia.
Gdzie oszukuję? Co ty znowu za bzdury wypisujesz? Był komunikat o przejęciu i podpisaniu umowy. Na tym się opieram, a ty żałosny trollu na czym? Na jakichś swoich obsesyjnych rojeniach? Spadaj.
Dopisz, że według twojego widzimisię. Moim zdaniem jest to pewne, czyli 100%, ale każdy może sobie oczywiście coś wydumać i spamować tym forum, tak jak to robisz od roku.
W twoich urojeniach to wszystko jest możliwe, natomiast w świecie realnym została podpisana umowa i na niej się opierając inwestorzy uznają przejęcie za praktycznie pewne.
Z punktu widzenia forumowego spamera i świra z pewnością. Normalni ludzie opierają się jednak nie na chorych snach i urojeniach, tylko na realiach, czyli na podpisanych umowach biznesowych. Dla nich przejęcie jako gwarantowane takimi umowami, jest po prostu pewne.