Ja się pytam co za gamoń wchodził na tych poziomach ZANIM pojawiła się informacja o nowym inwestorze?? Przecież nie było wtedy żadnych przesłanek do zakupu. Ryzyko było olbrzymie i wejscie fundu trafiło wam się jak ślepej kurze.. gdyby nie to moglibyście być umoczeni i to grubo. Wejscie obecnie- rozumiem, nowe fundamenty je uzasadniają. Ale wejscie wtedy- ruletka.. jeżeli się mylę to proszę o przesłanki wchodzenia wtedy… zatem: nie ma się czym chwalić bo wtedy kupować mogli tylko zupełni laicy lub ryzykanci, delikatnie mówiąc
Trzeba umieć dostrzec potencjał zanim inni go dostrzegą. Brzozka chciał tu zrobić dobry interes bo chciał kupić za bezcen ale nie dali się nabrać bo faktycznie nie byli całkiem pod ścianą. Potrzebowali tylko trochę czasu żeby się pozbyć wrzoda na du… w postaci MediLinx i uzyskanie dopuszczenia FDA dalej historie Niki już znasz czy jeszcze nie poczytałeś
Dnia 2023-01-19 o godz. 20:54 ~Niki napisał(a): > Ja się pytam co za gamoń wchodził na tych poziomach ZANIM pojawiła się informacja o nowym inwestorze?? Przecież nie było wtedy żadnych przesłanek do zakupu. Ryzyko było olbrzymie i wejscie fundu trafiło wam się jak ślepej kurze.. gdyby nie to moglibyście być umoczeni i to grubo. Wejscie obecnie- rozumiem, nowe fundamenty je uzasadniają. Ale wejscie wtedy- ruletka.. jeżeli się mylę to proszę o przesłanki wchodzenia wtedy… zatem: nie ma się czym chwalić bo wtedy kupować mogli tylko zupełni laicy lub ryzykanci, delikatnie mówiąc
jestem spekulantem, wiec kupowalem. Nawet pisalem tu przy 8 zl, dlaczego nikt ze mna nie kupuje.
Ale przecież nawet spekulant musi mieć jakiś powód żeby kupować. No nie kupuje się w ciemno tylko dlatego, ze jest tanio. Bo zawsze może być groszówka przecież. Gdyby ogłosili bankructwo to tak by właśnie było. A mogli nie?
Oj Nikuś - ktoś kupił, kupował bo widział potencjał i zaryzykował bo z dużą dozą prawdopodobieństwa liczył, że ryzyko się opłaci i się opłaciło z nawiązką…teraz nikt normalny tego nie sprzeda w tych cenach bo wie, że tu szybko będzie 20-30 złotych l, a jak raporty potwierdzą konkretne wyniki finansowe to będzie 100 i wyżej - dla mnie to oczywiste!
Natomiast co do kupowania - wtedy poniżej 10 - a jeszcze lepiej poniżej 6 (tak było tylko przez chwilę) to ciekawi mnie ilu z tych piszących tu różnych i starych i nowych wtedy kupiło jakiś sensowny pakiet akcji - sensowny mam tu na myśli min. 10 tys. akcji i więcej / bo przecież o drobne nikt nie będzie się szarpać - ja kupiłem i będę trzymać długo i radzę wam to samo - nie sprzedajcie się za drobne bo gra jest o znacznie więcej! Sprawdzajcie forum jak chcecie czy wiosną czy w lato - kto co pisał wówczas - najbardziej wiosną bo wtedy było kluczowe kupować, jak już w lato pojawiły się nowe info i później Inwestor to już każdy kto wyciąga logiczne wnioski tylko utwierdził się w przekonaniu, że to bardzo dobra inwestycja! Pozdrawiam!
Widać jak wczoraj ssanie papieru wykoleiło kolarzy - skończyło się kręcenie kółek bo kto sprzeda nie ma żadnej gwarancji, że uda mu się znowu kupić pakiet akcji w okazjonalnych cenach. Jak dostanę niebawem dostanę premię i później wypłatę to jeszcze dokupię chociaż mało mam tych akcji, technicznie to pięknie wygląda - wczoraj przebicie 16 z przytupem :)))
Niki przecież gamoniu ciebie już tu nie powinno być bo od 3 miechów pisałeś że 15 i sprzedajesz wczoraj było 16 a ty znowu krzywe wpisy produkujesz abyś mógł znowu w swojej głowie mieć myśl że o właśnie cos mądrego napisałem a to zwykle bredzenie twoje tylko
Chłopie zacznij naukę polskiego bo piszesz jak potłuczony. O interpunkcji słyszał? I takie gamonie na giełdzie inwestują i jeszcze maja czelność zabierać głos i krytykować. Hańba
"Wyraz "bo" może pełnić w zdaniu funkcję spójnika lub partykuły. Ma on takie samo znaczenie, co ponieważ, ale jest stosowany w języku potocznym. Bez względu na to, w jakiej funkcji występuje, zawsze stawiamy przed nim przecinek."
Niki z Afryki - mały dzikusek - i na dodatek kłamczuszek - mówił, że sprzeda swój pakiecik 30 akcji po 15 - tymczasem teraz nie sprzedaje - ale nadal swoje nic nie warte porady daje :D Buahhhaaahhhaa
Pisałem już o tym. Ponieważ kurs zachowuje się jak trzeba sprzedam na, mam nadzieje, szczycie przyszłej konsoli wyżej. Ale potem, jak będzie mocny, pewnie znowu zakupie. Tu są mocne wahania wiec można sporo zarobić na nich.
Dnia 2023-01-20 o godz. 07:56 ~Niki napisał(a): > Ale przecież nawet spekulant musi mieć jakiś powód żeby kupować. No nie kupuje się w ciemno tylko dlatego, ze jest tanio. Bo zawsze może być groszówka przecież. Gdyby ogłosili bankructwo to tak by właśnie było. A mogli nie?
Kolego ja Ci odpowiem. Nie wiem jak długo jestes na tej spólce, ale ja byłem tu gdy rosło z 21 zł na 30. Jakieś 2 lata temu. Potem jak zaczeli sypać to ostatni pakiet sprzedałem gdy już leciało za 24 zł, Nawet na wykresie wskazałem tu moment, gdzie ewidentnie było widać że szykuje się zwała, ale oczywiście nie wiedziałem, do jakiego poziomu dojdzie.
Ale czekałem.
Gdy kurs zaczał konsolidowac w okolicach 6 zł zacząłem powoli skupować. Brąłem cały zakres między 6 - 8 zł ( też tu o tym pisałem, na disco itd ). Oczywiście pisali że będzie po 4 i niżej. Ale tak, jak kiedyś wykres mi wskazał, że będzie jakaś zwała, tak wtedy, w granicach 6 - 8 pokazał ewidentą akumulację i budowę przynajmniej pod dużą korektę na wzroście. Więc zagrałem pod to.
Ale jest coś ważniejszego.
Zarówno wtedy, i przez cały czas ja widzę w tej spółce potencjał. To, że było zejście z 30 zł na 6 zł ja traktowąłem jako okazję - gdyby konsola była na powiedzmy 15 zł, brałbym za 15, bo to i tak było tanio w stosunku do potencjału.
A potem już wybicie, konferencja, ESPI o inwestorze, dobre portfolio i jazda na inne rynki. Jeżeli Ty nie widzisz tu potencjału, to współczuję.
Dnia 2023-01-20 o godz. 22:07 sandman76 napisał(a): > Dnia 2023-01-20 o godz. 07:56 ~Niki napisał(a): > > Ale przecież nawet spekulant musi mieć jakiś powód żeby kupować. No nie kupuje się w ciemno tylko dlatego, ze jest tanio. Bo zawsze może być groszówka przecież. Gdyby ogłosili bankructwo to tak by właśnie było. A mogli nie? > > Kolego ja Ci odpowiem. > Nie wiem jak długo jestes na tej spólce, ale ja byłem tu gdy rosło z 21 zł na 30. Jakieś 2 lata temu. > Potem jak zaczeli sypać to ostatni pakiet sprzedałem gdy już leciało za 24 zł, Nawet na wykresie wskazałem tu moment, gdzie ewidentnie było widać że szykuje się zwała, ale oczywiście nie wiedziałem, do jakiego poziomu dojdzie. > > Ale czekałem. > > Gdy kurs zaczał konsolidowac w okolicach 6 zł zacząłem powoli skupować. Brąłem cały zakres między 6 - 8 zł ( też tu o tym pisałem, na disco itd ). Oczywiście pisali że będzie po 4 i niżej. Ale tak, jak kiedyś wykres mi wskazał, że będzie jakaś zwała, tak wtedy, w granicach 6 - 8 pokazał ewidentą akumulację i budowę przynajmniej pod dużą korektę na wzroście. Więc zagrałem pod to. > > Ale jest coś ważniejszego. > > Zarówno wtedy, i przez cały czas ja widzę w tej spółce potencjał. To, że było zejście z 30 zł na 6 zł ja traktowąłem jako okazję - gdyby konsola była na powiedzmy 15 zł, brałbym za 15, bo to i tak było tanio w stosunku do potencjału. > > A potem już wybicie, konferencja, ESPI o inwestorze, dobre portfolio i jazda na inne rynki. > Jeżeli Ty nie widzisz tu potencjału, to współczuję. > > Wróć do tego wątku za rok.
ktoś grubszy wychodzi bo ma taki cel i trzeba to uszanować oraz wykorzystać by kupić taniej, kto ma wolny kapitał na pewno zbiera jeśli wierzy w spółkę, ja wierzę i małymi pakietami zbieram a może jeszcze uda się odkupić dużo taniej niż obecny kurs.
Może się uda ale nie sądzę - zabawa to była kiedy ok 12-14 w tym korytarzu kolarze robili kołeczka ale kołeczka się skończyły - teraz kumulacja i z czasem kurs coraz wyżej - przebicie 16 dało sygnał na 18-20-22 i wyżej, w połowie roku może przebić 50 i wtedy wszyscy co nie kupili będą płakać dlaczego nie kupili jak było tanio
Dnia 2023-01-21 o godz. 13:34 ~Nikuś napisał(a): > Może się uda ale nie sądzę - zabawa to była kiedy ok 12-14 w tym korytarzu kolarze robili kołeczka ale kołeczka się skończyły - teraz kumulacja i z czasem kurs coraz wyżej - przebicie 16 dało sygnał na 18-20-22 i wyżej, w połowie roku może przebić 50 i wtedy wszyscy co nie kupili będą płakać dlaczego nie kupili jak było tanio
nie sądzę aby i na tym poziomie nie znalazły się fundy ale przede wszystkim leszcze którzy już zarobili i mają inną giełdową opcję zarobku. Poza tym fundy mają wiele likwidacji inwestorskich wkładów pieniężnych i wtedy rad nie rad muszą sprzedać po obecnym kursie by wypłacić pieniądze likwidującym konto. Wtedy dość przypadkowo można kupić naprawdę tanio nawet ku własnemu zdziwieniu.
Dnia 2023-01-21 o godz. 13:34 ~Nikuś napisał(a): > Może się uda ale nie sądzę - zabawa to była kiedy ok 12-14 w tym korytarzu kolarze robili kołeczka ale kołeczka się skończyły - teraz kumulacja i z czasem kurs coraz wyżej - przebicie 16 dało sygnał na 18-20-22 i wyżej, w połowie roku może przebić 50 i wtedy wszyscy co nie kupili będą płakać dlaczego nie kupili jak było tanio
Dzięki za wpis, wiesz ja nie zadałem tego pytania złośliwie. Ja bym wtedy raczej nie kupił pomimo wykresu bo bankructwo wisiało w powietrzu. Duże ryzyko. Nie raz natomiast pisałem ze teraz potencjal jest, No inaczej bym tej spółki nie kupił przecież! Tu pełna zgoda
A po kiego #&ja tworzysz takie thebilne wątki retardzie kompletny? Żal dupcię ściska? Masz kuku na muniu? A może chcesz się dowartościować obrażając tych co mieli jaja lub trochę rozumu (którego btw. ci zupełnie brakuje) by kupić poniżej 10 zł?
Gamonie to 90% tego forum w tym ci co nie potrafią czytać ze zrozumieniem, jw. Gdybym sprzedał za 15 to bym odkupił za 12 i tak czy inaczej jechałbym dalej. Już pisałem o tym.Teraz się zastanawiam jak
wyłapać koniec ruchu. No i liczę kasę oczywiście na koncie, póki co wirtualna, wiec bez napinki. Ogólnie Niki póki co jest zadowolony:)
Absolutnie nie masz racji....Monnari w upadlosci kupowalem po 83gr ze średnia 1zl. Wszyscy sie ze mnie smiali. Nawet kredyt wziolem wtedy. Mialem kilkadziesiat tysiecy tego. Sprzedawalem od 6 do 11zl....mozna sprawdzic na forum Bankiera.wiec o czym ty piszesz Niki? Nie ma zarobku bez ryzyka. Jak chcesz grac na fundamentach to w20 polecam.
Kolega - wszystko fajnie ale pisze się wziąłem... poza tym polecam wszystkim przeczytanie dzisiejszego artykułu w PB - nt. AI (sztucznej inteligencji). Pozdrawiam Akcjonariuszy tu będzie znacznie wyżej i nie ma co się ślinić na drobne 20-30 PLN
Piracik ile ty czasu jesteś na giełdzie? Takie banialuki wypisywać… No proszę cię. Oczywiście ze może się udać raz czy drugi. Pewnie ze tak. Ale wystarczy ze raz się nie uda i jesteś bankrutem. Jeżeli chcesz zarabiać na giełdzie długoterminowo musisz mieć sprawdzony i bezpieczny system inwestowania. Inaczej twoje dni są policzone. Każdy kto ma doświadczenie potwierdzi moje słowa. Bankrutów się nie tyka, chyba ze za absolutny ułamek kapitału, ale poco te nerwy wtedy?
Na gieldzie od 2009. Oczywiscie ze masz racje. Bylo sporo tego,regnon,Swarzędz czy Krosno w tym czasie. Ale to trzeba dobrze analizowac produkt i możliwości spółki i potecjalne zagrywki fundow.
Kazdy ma swoj system.inwestowania.i podważanie go z Twojej strony jest conajmniej nie eleganckie.
Chamowi bym odpisal moje pieniadze,moje inwestycje wiec nie twoja sprawa ale tobie odpisze po raz drugi,inwestuj.na w20 ze swoim bezpiecznym podejciem do inwestycji.
Pozdrawiam
Piracik twierdzisz ze na małych spółkach nie można stosować AF? Nie do wiary… serio? Co ty z tym wig20? Jakiś absurd piszesz. Przecież mdg jest najlepszym przykładem wchodzenia pod fundamenty. A chyba nie jest w wig20? A może coś przeoczyłem? Dalej, oczywiście ze nie interesuje mnie czy zyskasz czy stracisz, choć dobrze ci życzę przecież. Dyskutujemy sobie tylko. Ja bym mdg za 6 nie kupił- mógł w każdej chwili ogłosić bankructwo i byłoby 20groszy. Teraz to inna bajka, wchodziłem za naście zeta i jestem spokojny, choć zarobię mniej. ATH ma racje, uprawiasz hazard w dużym stopniu. Ale jak sam stwierdziłeś, kto ci zabroni:))
To życzę ci z calego serca zebys tak zarabial uzywajac swoich wywodow inwestycyjnych jak ja uprawiajac hazard. Z drugiej strony wydaje mi sie ze duzo gadasz pod publikę a inaczej inwestujesz. Zreszta to nie moja sprawa. Twoje pieniądze twoje decyzję. Ale pycha szybciej czy pozniej.cie zgubi. Szanuj akcjonariuszy i ich zdanie jak.chcesz byc szanowany.