I powrót blokad. Ale już był przedsmak tego co się może dziać bez sztucznego sterowania kursem. Papier jest rozlokowany na słupach nie ma bata. Ulica została z resztkami akcji. I wygląda na to, że drobny akcjonariusz który tu pozostał to akcjonariusz o wysokiej świadomości inwestycyjnej...
Miałem mieszane uczucia jak zobaczyłem 2.6, z jednej strony fajnie bo wreszcie urosło z drugiej zbieram co miesiąc zbieram po trochę niby przekroczyłem już poziom który chciałem osiągnąć ale nadal zbieram i trochę żal było że to już. Ale widzę że jednak zostało to wstrzymane jeszcze. Test popytu a popytu jeszcze brak więc to nie ten moment jeszcze. Ale jak piszesz widać jaka realna jest bo tu ilość akcji na co sprzedaży. Widać po forum niby 80% akcji w obrocie a udział w dyskusjach bierze 10 osób max.
Trzymają kurs sztywniutko, w jakim celu się okaże. Ale jedno jest pewne, dzisiaj gdy wyzerowali arkusz było widać jak na dłoni jaka jest podaż w rzeczywistości, ZEROWA! Popytu co prawda też zadużego nie ma, ale po dobrych wynikach to się zmieni. Czuję w kościach, że będzie dobrze. A co do tego czystego arkusza to co o tym sądzicie? Myślałem, że takie rzeczy to tylko przy nowym roku.
Widać że akcje są zebrane i wielu kusi ich sprzedaż ale po takich akcjach jak dziś nikt nie zostawi na noc akcji na 2.6 bo może pięć po 9 ich już nie mieć i obserwować marsz w górę. Więc to co stoi to straszaki i tyle. Było ciekawie przez chwilę ale wróciła jesień na kursie
Dnia 2023-01-19 o godz. 11:24 ~Kola napisał(a): > Miałem mieszane uczucia jak zobaczyłem 2.6, z jednej strony fajnie bo wreszcie urosło z drugiej zbieram co miesiąc zbieram po trochę niby przekroczyłem już poziom który chciałem osiągnąć ale nadal zbieram i trochę żal było że to już. Ale widzę że jednak zostało to wstrzymane jeszcze. Test popytu a popytu jeszcze brak więc to nie ten moment jeszcze. Ale jak piszesz widać jaka realna jest bo tu ilość akcji na co sprzedaży. Widać po forum niby 80% akcji w obrocie a udział w dyskusjach bierze 10 osób max.
Poczytaj w ilu spółkach zasiada wiceprezes ECO pan DARIUSZ CAŁUS i jego spółki dalej z następnymi więc to nie są laiki i wiedzą co robić i jak zarobić a kurs bedą trzymać do póki się da utrzymać
Ale po co takie gotowce informacyjne dawać ;) No nic, przyszły tydzień coś mi wpada wolnej gotówki. Małego popychacza pewnie wystawię. Może mi sypną dla zmylenia ogółu :)
śmieszne są te blokady, ale to obraz zainteresowania spółką niestety, raport za 4 kw może być przełomowy i wróci zainteresowanie. powinni niebawem ogłosić harmonogram.
Tak sobie zerknąłem na najlepszy debiut na NC od 2019 roku, spółkę Olymp S.A. i porównałem z ECT. JPRD co za ynwestory tam kupują akcję. Spółka teraz wyceniona na 12 mln PLN, a w kasie około 0,67 mln PLN i zysk za Q3 45 kPLN. ECT przy nich to jak Ferrari przy Twingo.