Jakiej reakcji kursu oczekujecie w piątkowy poranek ? Ja osobiście uważam że szału nie będzie na papierze. Trzeba czekać na więcej informacji dotyczących rozwoju Beatromica, ewentualnych kamieni milowych albo niespodzianek ze strony zarządu. Aczkolwiek trzymam kciuki!
Myślę, że jest sporo podmiotów , które będą chciały mieć akcje scp. To jednak fachowcy od skupu i chyba czeka nas powolny wzrost do poziomu..... I tu zagadka.
No można, np kupią 30k , i będą tym uwalac kurs , dokupując od wystraszonych , chyba że.jest kilka fundow to taka opcja odpada, też pewnie będą kupować akcje poza rynkiem i do 5% nie informują o tym więc mogą.sobie manipulować kursem , będą tu jeszcze niezle numery na kursie, jak zwykle wygrają tylko wytrwali.
Spokojnie. Fundamenty są solidnie, ale teraz sam fakt debiutu na giełdzie nie powinien tak sam z siebie niczego spowodować. Tak było w przypadku np BCX i innych spółek które są teraz notowane niżej niż w chwili debiutu…
myślisz że tak łatwo jest zebrac 30 K akcji , żeby potem je wywalać w rynek i jeszce trudniej je odkupić ( nie mówiąc już o zwiększeniu pakietu)--- gdy dywidenda bedzie sie zbliżała i z każdym tygodniem i miesiącem BacterOmic bedzie blizej do komercjalizacji.
Gdy akcje wejdą na główny rynek może być tak że dużo ludzi dowie się o spółce jak pojawi się w trzech największych wzrostach na głównej stronie stooq .Przypomnę tylko ze pojawiają się tam tylko spolki z głównego parkietu i tylko takie na których obrót przekracza 100 tys o co na scope nie trudno bo dziś już większy obrót. Tak więc wiele osób może się zorientować ze jest taka perełka na gpw ...
zatara ty manipulancie! Sprzedaż faktów, spółka jest skrajnie niedowartościowana przy tej cenie i do tego zaawansowany bacteromic.
Nie słuchajcie tego cwaniaka.
Kupujesz za 240 i prawdopodobnie samej dywidendy masz dostaniesz 100 zł, czyli papier masz za 150 przed komercjalizacją drugiego urządzenia, z tym, że teraz SCOPE ma już inną pozycję negocjacyjną i prestiż.
jezumaria. kolego, ale spokojnie ja sie w pelni zgadzam z tym co napisales, siedze tu cierpliwie od 60, i moze dopiero przy 600 sprzedam 10% papiera, i absolutnie uwazam ze jest scp jedna z najlepszych obecnie inwestycji na gpw
zwyczajnie, z doswiadczenia, dziele sie opinia co sie moze wydarzyc w piatek ale przeciez nie musi :)