W grudniu 2019 Scope tez robiło szybką emisję (okolo 8%, tak jak u nas). Kurs oscylował w okolicy 50..... A emisja poszła po 60! I od tego dnia własnie Scope rozpoczęło marsz w gorę . Potem tez pozyczka EBI (znowu podobieństwo) W lutym 2020 (trzy miesiace) kurs scope był już 150!!! To bylo jescze przed pandemią wiec nie był to ruch pod Covid!
Oldboy- emisja bedzie bo już ruszyła machina.... Tylko mam dla Was ciekawostkę - Nie wiadomo po ile? Kto zaoferuję najwiecej ten kupi....Nie zdziwię się jak cena bedzie w granicach 15-17 (na scope własnie wtedy cena emisyjna była wyzsza niz na rynku)
możesz mieć dużo racji. Dlatego od początku emisji piszę, że SDS tanio skóry nie odda Też uważam, że emisji nie odwołają bo koło się kręci - ale rozgrywają to póki co pokerowo! Zawsze kurs leci pod 20% jak jest emisja a tu finalnie rośnie :-) ktoś korzysta i się chce wytrzepać z większego pakietu - niech się wytrzepuje, krzywdy nie robi, bo zamiast ostro w górę jest w miejscu, ale nie sypie lewą stroną arkusza. coś czuję, że jak się skończy emisja i ten ktoś się już wytrzepie to dokładnie Scope lata 2019-2020 czyli jak piszesz x3 Jesteśmy w dobrym miejscu, w dobrym czasie i o dobrej porze!
Nowe makisma, nie źle. Od tamtego roku przynajmniej jest ruch, ale to nie jest jeszcze ruch o jakim marzę. 11k akcji to mamy my , 2 szarakow z bankiera
ja też chcę dobrać tak z 5-10k akcji, do 20zł to w sumie bez ograniczeń, na dzis mam pakiet ok. 20k akcji jak stuknie 20zł to zakopuje do 50zł, przy 50 pewnie wyjde z połowy a reszta na emeryture... to już mamy z 30k akcji do wyjęcia :-) zawsze coś :-) lepiej teraz niż jak się zleci tutaj całe stado troli jeszcze z 2 miesiące temu mogliśmy tu pomarzyć o zbieraniu po 1-2k akcji dziennie na zupełnym luzie... czekamy na info o zakończeniu emisji i przede wszystkim o cenie - to teraz blokuje jakiś mocniejszy ruch bo pociąg czeka czy zbiorą, ile zbiorą i po ile....jak się skończą domysły to ruszymy.
cena marzenie ale chyba aż takiej premii in plus do kursu nie wyciągną, aczkolwiek pare asow w rekawie mają jak będzie 20 to po info kurs odjedzie na 25 :-) jak będzie 16-17 to odjedzie na 20 :-) jak nie patrzył to mamy dobre miejsca przy oknie
patrząc na kurs to chyba duża pewność i spokój, co dobrze wróży wg mnie 16zł to najniższy wymiar kary i jak bedzie taka cena to wszyscy będą zadowoleni. pare tyg. temu za taką cenę to i SDS i my dalibysmy sie pewnie powiesić :-) wyglada jak dobrze rozegrany temat ja powoli bede zbierał, może gdzieś w przyszłym tyg podadzą cenę emisyjna i zamkna temat z zapisami.
A no było , zebrałem w dołku w okolicach 10 tys , wychodzi na to ze mamy najbardziej pokaźne pakiety akcji , pisałeś ze masz już 11 tys ja narazie 10 tys ale zastanawiam się cY do 20 tys nie dobić
trochę sie nakręcacie..... zaraz bedziecie mieli 150% posiadania akcji...... Ochłoncie... Emisja jest wysłana do 149 inwestorów.... aby kupili pakiet po 3 tys akcji..A jak nie kazdy weżmie udział to cena bedzie smieznie niska..... We wtorek ustalenie ceny.... potem podaż aby opłacić zakupione akcje 3 zł niżej..... Ale po burzy.... przyjdzie słońce...... Bedzie nizej w przyszłym tygodniu... ale jak ktos trzyma aby osiągnąć sucsesful to co za roznica ile kosztuje akcja dziś czy za trzy dni .......
Skoro tak piszesz tzn ze jestes jedn z 149 i dostales Dokument Ofertowy, bo nigdzie nie ma info o tym limicie 3tys akcji i ustalaniu ceny we wtorek…Gratuluje!
wnioskuje ze jesli ma byc 3zl taniej to tyle polozyles na stole w procesie book buildingu.
Czyli sam nakrecasz nizsza cene.
Wiekszosc z nas tutaj wierzy ze cena nie bedzie 13zl…
Jesli Ty masz racje to bedzie chwilowy zjazd i my sobie spokojnie poczekamy a Ty bedziesz zarobiony, ale akcje dostaniesz do obrotu za czas jakis (krs, kdpw, gpw - pewnie z 2 mce).
Jesli my mamy racje to nie kupisz w ofercie zadnej akcji.
Chyba tez nie zakladasz scenariusza w ktorym SDS mowi: nie jestesmy pazerni, nie oddajemy wszystkich 450tys akcji bo cena nas nie zadowala, odcinamy wszystkich ponizej ceny X zl co daje X mln z emisji, wrocimy do was za pol roku po I fazie badan klinicznych i byc moze z 10mln eur z EBI na pokladzie to kupicie po 30zl…
Sroda w takim razie to rozstrzygnie!
Kolo sie kreci, kosci rzucone, poker trwa!!!
Haha tak cena marzenie, 13 już bym kupił. Nie lubię niespodzianek, wolę świadomie podjąć zakup, lepiej nie zarobić niż stracić , a w tym przypadku poprostu zarobię mniej. No ciekawi mnie cena tej emisji, na ile teraz zarząd wycenia spółkę
Ja dokupilam po ok 15zl. Jak spada minus 7 proc to ja bie dyskutuje tylko kaskadowo kupuje. Jak napisał doświadczony, w long term bez znaczenia czy 14 czy 15zl
Ja w społke bardzo wierzę. Tylko Wam pisałem ,że bedzie niżej.. Dziś już sie odbywało to o czym Wam pisałem. Z całej tej emisji obstawiam że 10-15% akcjibedzie opłacone ze sprzedaży akcji na rynku. A wiec okolo 50-60 tys musi byc przemielone (niecałe połowa już poszła) Podsumowując jutro i w srodę jeszcze podażowo....
P.S Alicjo cieszę się że zwiększasz pakiet... Jestes 4 zł do przodu w wyscigu z Tatkiem......