po decyzji BoJ Nikkei mocno poszedł do góry, teraz odczyt spadającej inflacji w Stanach, i takie warunki nie dają rynkom powodów do cofnięcia, więc może i ten maruder w końcu ruszy ;)
https://stooq.pl/mol/?id=30770 "Mocniejszy spadek inflacji PPI w USAJacek Rzeźniczek - Stooq 18 stycznia 2023 14:34 Po ubiegłotygodniowym odczycie CPI dzisiejszy z inflacją PPI ma zdecydowanie mniejsze znaczenie, co nie zmienia faktu, że byki dostały właśnie kolejny prezent. Inflacja w cenach producenta spadła w USA w grudniu mocniej niż oczekiwano - do poziomu 6,2% r/ wobec 7,3% w listopadzie (oczekiwano 6,8% r/r). Inflacja bazowa PPI spadła do 5,5% r/r z 6,2% miesiąc wcześniej (oczekiwano 5,6% r/r).
Na prawdę sądzisz Misiu, że to jest aż tak proste i transparentne? Wtedy życie byłoby takie piękne i wszyscy byliby milionerami. Ja nie wierzę, że jesteś aż takim...........powiedzmy optymistą ;D
Oby, to ty Misiu napisałeś, a ja myślałem, że jakiś Rysiu pysiu czy jak mu tam.... zresztą jak KUSY też by się do tego przyznał, że napisał oby, też bym się nie zdziwił. Amen