• SIMPLE - nowy gracz:) Autor: las_vegas [89.231.161.*]
    05:01 06.09.2008 Nr 3730, kolumna 7
    Simple
    Nowy gracz
    Dariusz Wolak

Grupa akcjonariuszy indywidualnych, na czele z prezesem Michałem Siedlec-

kim oraz Simple sp. z o.o., udzieliła Bogusławowi

Miturze pełnomocnictwa do głosowania w ich imieniu na wtorkowym walnym zgromadzeniu. Pełnomocnictwo dotyczy 162 tys. akcji imiennych stanowią-

cych 8,08 proc. kapitału, ale dających aż 29,35 proc. głosów na walnym.

Tematem spotkania, zwołanego z inicjatywy spółki Cron - największego udziałowca Simple (ma jedną trzecią akcji dających 28 proc. głosów) - będą zmiany w radzie nadzorczej.

Bogusław Mitura to znana postać w branży IT. Był jednym z założycieli ABG. Wciąż posiada ponad 5,1 mln papierów tej firmy, stanowiących 5,43 proc. kapitału. Do września 2007 r. był wiceprezesem ABG.

kto wytrzymał z papierem do dzisiaj?:)
  • Re: SIMPLE - nowy gracz:) Autor: ~Grzesiek [212.76.37.*]
    Dnia 2008-09-06 o godz. 07:32 las_vegas napisał(a):
    > 05:01 06.09.2008 Nr 3730, kolumna 7
    Simple
    Nowy gracz
    > Dariusz Wolak

Grupa akcjonariuszy indywidualnych, na czele
    > z prezesem Michałem Siedlec-

kim oraz Simple sp. z o.o.,
    > udzieliła Bogusławowi

Miturze pełnomocnictwa do głosowania
    > w ich imieniu na wtorkowym walnym zgromadzeniu.
    > Pełnomocnictwo dotyczy 162 tys. akcji imiennych stanowią-
    > cych 8,08 proc. kapitału, ale dających aż 29,35 proc.
    > głosów na walnym.

Tematem spotkania, zwołanego z
    > inicjatywy spółki Cron - największego udziałowca Simple (ma
    > jedną trzecią akcji dających 28 proc. głosów) - będą zmiany
    > w radzie nadzorczej.

Bogusław Mitura to znana postać w
    > branży IT. Był jednym z założycieli ABG. Wciąż posiada
    > ponad 5,1 mln papierów tej firmy, stanowiących 5,43 proc.
    > kapitału. Do września 2007 r. był wiceprezesem ABG.

kto
    > wytrzymał z papierem do dzisiaj

Kiedyś już pisałem ok roku temu i jakieś kilka tygodni temu, że wielu "menagerów" z bardzo znanych firm działających w branży it dostało oferty pracy od Simple. Ponadto pisałem też o pewnej bardzo dobrze prosperującej firmie w Polsce, która została przejęta przez firmę z Niemiec a potem z Japoni, która notowana jest na giełdzie w Niemczech i Japonii - że zdaniem zarządzających tą firmą Simple jest bardzo ciekawym, atrakcyjnym podmiotem do przejęcia w Polsce ze względu na swój asortyment produktów, a także znaną markę.
    Ps. informacji tych nie znajdziecie w żadnym artykule, to co się dzieje w stosunku Simple jest robione bez żadnego rozgłosu (do czasu).
    Akcji jescze dokupiłem, tak jak o tym pisałem jakiś czas temu by kupować bo cena atrakcyjna. Do Spółki trzeba mieć cierpliwość, ale jak mówi znana maksyma giełdowych graczy "Na giełdzie zarabiają tylko Ci co mają bardzo dużo pieniędzy i Ci co maja cierpliwość"
    Pozdrawiam
  • Re: SIMPLE - nowy gracz:) Autor: las_vegas [89.231.161.*]
    ja mam cierpliwosc i akcje:)
    pozdr grzesiu;)
    a tak na marginesie to jak sie nic nie spieprzy a nic na to nie wskazuje to mitura wchodzi do simple z kapitałem
    i zrobi z simple to na co czekam:)
    04:46 09.09.2008 Nr 3732, kolumna 7
    Udziałowcy Simple dostali wsparcie
    Dariusz Wolak

Bogusław Mitura, były wiceprezes ABG, choć nie ma akcji Simple, będzie głosował na dzisiejszym walnym zgromadzeniu

Na dzisiejszym nadzwyczajnym walnym zgromadzeniu Simple dojdzie do konfrontacji dwóch grup akcjonariuszy: założycieli na czele z prezesem Michałem Siedleckim, których wspiera Simple sp. z o.o., oraz firmy Cron. Spotkanie zwołane zostało z inicjatywy Crona, który kontroluje przeszło 33 proc. kapitału Simple (pakiet daje 28 proc. głosów na zgromadzeniu) i chce wprowadzić swoich reprezentantów do rady nadzorczej. Wybór nowych członków rady nadzorczej, na wniosek Crona, odbędzie się w głosowaniu grupami. To oznacza, że wymieniony zostanie cały skład rady (liczy pięć osób), a akcje imienne (należą do założycieli, niewielki pakiet ma także Cron), na potrzeby tego głosowania, stracą uprzywilejowanie.

Niespodziewane wsparcie

Założyciele, wspólnie z Simple sp. z o. o., wyjątkowo starannie przygotowali się do zgromadzenia. W spotkaniu będzie ich reprezentował (i wykonywał prawo głosu z akcji imiennych) Bogusław Mitura. To znana postać w branży informatycznej. Jest jednym z założycieli ABG. Wciąż ma ponad 5 proc. papierów tej firmy. Do czerwca 2007 r. był jej wiceprezesem.

- Bogusław Mitura, którego, nie będę ukrywał, znamy jeszcze od czasu studiów, od jakiegoś czasu interesował się naszą spółką. Dlatego uznaliśmy, że to odpowiednia osoba, żeby reprezentować nasze interesy na walnym zgromadzeniu - powiedział prezes Simple.

Mitura oficjalnie nie ma żadnych akcji giełdowej spółki. Zdaniem Siedleckiego zaangażowanie inwestora w sprawy akcjonariuszy Simple nie jest bezinteresowne. Czy to oznacza, że założyciele chcą mu sprzedać posiadane papiery, które dają kontrolę nad firmą? - Nie mamy żadnych ustaleń w tej kwestii. W swoim imieniu mogę jednak powiedzieć, że gdybym otrzymał ciekawą propozycję, na pewno bym ją poważnie rozważył - stwierdził Siedlecki.

W poniedziałek nie udało nam się skontaktować z Bogusławem Miturą i poznać jego planów wobec Simple.

Nie ma żadnej gry

Tymczasem Cron deklaruje, że ma pokojowe zamiary względem giełdowej spółki. - Zwołaliśmy zgromadzenie, bo chcemy, dzięki swoim reprezentantom, wiedzieć, co się dzieje w firmie - powiedziała Elżbieta Zybert, prezes Crona. - Do tej pory, mimo że jesteśmy największym udziałowcem Simple, nie mieliśmy wglądu w jej wewnętrzne sprawy - dodała.

Zapewniła, że kierowana przez nią firma nie zamierza robić rewolucji w Simple. - Prezes Siedlecki dobrze wykonuje swoją pracę i nie widzimy powodów, żeby szukać jego następcy - stwierdziła. Zybert zadeklarowała wsparcie dla Simple w pozyskiwaniu, wspólnie z Cronem (również działa w branży informatycznej), nowych klientów.

Jej zdaniem, zaangażowanie Mitury w sprawy giełdowej firmy jest pozytywną informacją dla wszystkich udziałowców. - Zdajemy sobie sprawę, że jest to swego rodzaju demonstracja siły ze strony pozostałych udziałowców. Wierzymy jednak, że uda nam się nawiązać współpracę z panem Miturą, która będzie korzystna dla Simple - podsumowała Zybert.

ładowac do wora poki papier tani:)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.26.132.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    no i mamy nowa RN
    2 osoby z crona 2 z simple i jedna od mitury:)
    obserwujcie dalej i łapcie spadajace noze:)
    Dnia 2008-09-10 o godz. 22:32 las_vegas napisał(a):
    > no i mamy nowa RN
    2 osoby z crona 2 z simple i jedna od
    > mitury:)
    obserwujcie dalej i łapcie spadajace noze:)
    O co chodzi z tymi spadającymi nożami?
    to do tych co nie wierza w simple:)
    Dnia 2008-09-10 o godz. 22:41 las_vegas napisał(a):
    > to do tych co nie wierza w simple:)

Noże to prędzej na innych spółkach będą łapać, a nie na Simple. Jak myślisz ile czasu poczekamy na przejęcie Simple Sp. z o. o.
    Ps. uwazam, że może być też emisja bądź nawet spilt tylko niech sytuacja na rynku się troszkie poprawi.
    Dnia 2008-09-10 o godz. 22:44 ~Grzesiek napisał(a):
    > Dnia 2008-09-10 o godz. 22:41 las_vegas napisał(a):
    > > to do tych co nie wierza w simple:)

Noże to
    > prędzej na innych spółkach będą łapać, a nie na Simple. Jak
    > myślisz ile czasu poczekamy na przejęcie Simple Sp. z o. o.
    >
    Ps. uwazam, że może być też emisja bądź nawet spilt tylko
    > niech sytuacja na rynku się troszkie poprawi.

no przeciez to jasne ze na innych nie na simple:)
    o splicie pierwsze słysze-watpie
    o emisji slyszałem ale to nie teraz-no chyba ze zdunek zmieni sie na plus:)
    a co do dabrowy to powiem tak-szybciej nastapi przejecie innej społki:)
  • Re: SIMPLE - nowy gracz:) Autor: ~opty [62.121.97.*]
    Pomyliłeś się vegas, 2 cron, 1 simple i 2 mitura. teraz można oczekiwać zmiany właścicieli akcji, potem zarządu, fuzje i przejęcia to dalszy etap.
    tak jak piszesz miało własnie byc ale nie wiem kto 2 od mitury bo pisałem to tylko na podstawie własnych spostrzezen-bogucki jest tez od mitury?
    tak tylko bogucki moze byc - myslałem ze wszedł z ramienia simple-znowu jakis dziwny układ

Zdaniem Siedleckiego, przetasowania w radzie nadzorczej nie spowodują większych zmian w strategii Simple.

- Spodziewam się jednak, że szybciej niż planowaliśmy zdecydujemy się poszerzyć ofertę o produkty tworzone na zamówienie, w których budowie Cron i pan Mitura mają duże doświadczenie - stwierdził szef Simple. Nie wykluczył również przyspieszenia realizacji planów dotyczących przejmowania innych firm z branży nowych technologii.

z parkietu dzisiejszego:)
  • Re: SIMPLE - nowy gracz:) Autor: ~opty [83.14.99.*]
    dobrze myślisz, bogucki jest od mitury, w najbliższym czasie mitura przejmie akcje imienne, i będzie nowy zarząd (może nie całkiem), prezes na pewno.
    to wiem i ja:)
    pozdr
[x]
SIMPLE 0,00% 12,30 2022-01-04 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.