udajmy że nikt nie planuje zdjąć spółki z NC i zobaczmy, co się dzieje w spółce. na profilu Pana Jakuba takie info: "W grudniu jeden z naszych Klientów z Niemiec, którego wspieramy od kilku lat w dwóch krajach, wrócił do nas z pytaniem... czy chcielibyśmy przejąć rozwój CRM i CPQ w 5 innych krajach(...)"! wygląda obiecująco nie powiem. ciekawe, czy dociągniemy do raportu rocznego :-)
A ja jestem ciekawy co zrobią z kasą zarobiona w tym roku
1.podniosa cenę wezwania
2.wyplaca fajna dywidende
3.ukarza akcjonariuszy za to że nie chcieli oddać kury znoszącej złotej jajka i zatrzymają kasę w spolce
co ciekawe on pisze na "linked in" a nie informuje o tym rynku:) inny poziom absurdu. co do ceny, to może pisać jedno a widać ze słupy kupują( drożej) i mu oddadzą po 35 ( wyrówna im w inny sposób:)) ...ja bym nie oddał poniżej 40-42!!! Niestety ciężko się będzie obronić, bo nie potrzebują duzo...w szczególności ze przez te kilka dni powyżej 35zł, już coś na słupy zebrał. Dzisiaj śmieszy wywiad dla PB i mówienie o głównym rynku:) No ale to są goście bez obycia na rynku kapitałowym...takie "mietki" :) pan JS ma duże ego (bufon?), co nie zmienia faktu ze duzą firmę zbudował. Jedyne co jest porazajcae to to ze przy tej ilości akcji rozmienia się na drobne.:) dał by 40 ziko i bylo by ze nie olał ludzi. No ale do tego trzeba mieć honor:)
Brawo Giza 100% prawda co napisałeś.
Brak jakiegokolwiek honoru.Nie będę zniżał się do pewnego poziomu i zostawię pewne przemyślenia dla siebie.
Potrzebują 10tys akcji by ogłosić przymusowe wezwanie.
Czekam na rozwój sytuacji ale na pewno nie oddam teraz.
W sumie to jego wszechobecne wywyższanie się dawało coś do zrozumienia ale człowiek zawsze wierzy do konca
Dnia 2023-01-17 o godz. 18:10 ~Ja napisał(a): > Brawo Giza 100% prawda co napisałeś. > > Brak jakiegokolwiek honoru.Nie będę zniżał się do pewnego poziomu i zostawię pewne przemyślenia dla siebie. > > Potrzebują 10tys akcji by ogłosić przymusowe wezwanie. > > Czekam na rozwój sytuacji ale na pewno nie oddam teraz. > > W sumie to jego wszechobecne wywyższanie się dawało coś do zrozumienia ale człowiek zawsze wierzy do konca
niestety prawda:) choć może cos jeszcze uczkniemy, bo Pan "duże ego" próbował zastraszać (oddajcie po dobroci jak spółka grzecznie zaprasza:) mam screena do dzis:) a później schował się do budy :) Zauważył ze nie ma duzej podazy do 35 i zrezygnował ( nieoficjalnie-bo zbiera na szwagry:)) oficjalnie nadal trzyma sie 35:) scenariusz taki: szwagry beda brac ile sie da do jakiejs kwoty XX i pozniej oddawac mu po 35.Wiec bedzie tak ze up....i w doł i czekanie Błyśnie jako wytrawny inwestor i człek nieomylny. :) jaja dopiero będą jak ktoś "zapomniał" ze ma i nie uda mu się dobić tych 10K papieru:)
Spółka śpi na gotowce.
Daliby 10zl więcej na akcje straciliby 600tys więcej i większość byłaby zadowolona.Tak zostanie niesmak o spółce i Panu który się uważa za góru inwetowania.
Czekam na rozwój sytuacji z moimi akcjami.
No wiesz, brakuje im raptem kilku tysięcy akcji do ogłoszenia przymusowego wykupu. Nie ma co liczyć na cuda. To, ile realnie jest warta spółka nie ma obecnie większego znaczenia. Czemu nigdy tutaj nie było normalnej, zgodnej z rozwojem i stanem firmy, wyceny? Jakieś badziewia potrafią mieć kapitalizację po 100 milionów, a tutaj w ogóle nie było zainteresowania, jakby ludzie nie zdawali sobie sprawy, o istnieniu tej firmy.
„Czemu nigdy tutaj nie było normalnej, zgodnej z rozwojem i stanem firmy, wyceny? Jakieś badziewia potrafią mieć kapitalizację po 100 milionów, a tutaj w ogóle nie było zainteresowania”
To prawda. To jedna z nielicznych spółek na NC, która ma zdrowe fundamenty. Dziwicie się właścicielom, ze przy takiej wycenie chcą zejść? NC to rynek, na którym spółki z 5x mniejszym przychodem i stratami od lat sa wyceniane dużo wyzej niż Netwise. A cześć z dużo gorszymi wynikami jest na GPW.
Dnia 2023-01-18 o godz. 09:51 ~kw napisał(a): > „Czemu nigdy tutaj nie było normalnej, zgodnej z rozwojem i stanem firmy, wyceny? Jakieś badziewia potrafią mieć kapitalizację po 100 milionów, a tutaj w ogóle nie było zainteresowania” > > > > To prawda. To jedna z nielicznych spółek na NC, która ma zdrowe fundamenty. Dziwicie się właścicielom, ze przy takiej wycenie chcą zejść? NC to rynek, na którym spółki z 5x mniejszym przychodem i stratami od lat sa wyceniane dużo wyzej niż Netwise. A cześć z dużo gorszymi wynikami jest na GPW. > > > > Nie wiem czemu tak wyszło.
Dziwic? nie...ale skoro nie udało sie za podesjciem nr.1 zebrac to podejscie nr.2 powinno miec rece i nogi) uwazasz ze 40-41 zł to cena ktora jest fair?