spółka ma zły sentyment, bo była grana przez spekułe, a potem prezes wyrzucił akcje na górce, ale teraz podpisali znaczącą umowę i może być dobrze. gdyby doszła kolejna umowa, to mogą być tutaj cuda.
z wyceny porównawczej mi wychodzi, że spółka powinna kosztować około 65 przy obecnych wynikach. dobrałem trochę około 80, bo hazardowo gram pod ten nowy kontrakt. niestety jak przestaję kupować, to akcje spadają XD ale z takimi firmami jest tak, że nigdy nie wiadomo, kiedy włączą drugi bieg. patrzyłem na linkedin i trochę nowych osób przyszło w zeszłym roku. widać, że skupiają się na ServiceNow, która to firma również bardzo ładniej się rozwija. jak się uda wypracować milion zysku rocznego, a to przecież całkiem możliwe, to wycena mogłaby być 15 milionów. można zaryzykować.
Spółka zajmuje się ciekawymi technologiami. Jeśli tylko maja poważne podejście do biznesu to może być naprawdę ładnie. Jak na razie mam pozytywne wrażenia ale jestem tu od niedawna więc może czegoś nie wiem.
tak patrzę na linkedin i kilka wniosków: rośnie liczba pracowników, to na pewno dobry sygnał. liczba followersów również rośnie. stała załoga od kilku lat, co w IT nie jest przecież takie oczywiste. a u jednego z liderów (Kamil Podkowa) można nawet znaleźć podmioty, z którymi współpracował:
"Realizacja projektów jako Architekt IT dla następujących klientów: BNP Paribas Polska, Bank PEKAO S.A, Orlen S.A., Unipetrol Grupa Orlen PZU S.A., Roche Ltd., Allegro Sp. z o.o.,, PEPCO Poland sp. z o.o. Exide Technologies S.A"
całkiem poważne firmy. bardzo jestem ciekaw, jak będzie się firma rozwijała.