Łopatologicznie.
Kurs wystartował przy 4,74 i poleciał o 100% (+4,76) do 9,50 gdzie odbił się = pięknie, ksiażkowo :)
Teraz oddaje 50% tego rajdu czyli 4,76*50%= 2,38
9,5 - 2,38 = 7,12
I teraz ciekawostka, czemu akurat tam miałby kierować sie ruch i dlaczego miałoby to wsparcie zadziałać?
Bo zbiegnie się z domknięciem luki która powstała pomiedzy różnica zamknięcia piątkowego a otwarcia poniedziałkowego.
Możecie niewierzyć, ale w przypadku tego ruchu na społce z ostatnich kilku sesji, analiza techniczna bardzo się sprawdza bo wiekszosc transakcji ktore mają decydujacy ruch, wykonują programowalne roboty.
Akcji sporo w obrocie każdy może kupić każdą ilość ,tak że nie ma co się spieszyć z kupnem . Niech zamkną lukę i niech kurs wtedy pokaże w którą stronę chce iść , i to będzie sygnałem do kupna akcji , albo ich sprzedaży .
Łopatologicznie.
Kurs wystartował przy 4,74 i poleciał o 100% (+4,76) do 9,50 gdzie odbił się = pięknie, ksiażkowo :)
Teraz oddaje 50% tego rajdu czyli 4,76*50%= 2,38
9,5 - 2,38 = 7,12
I teraz ciekawostka, czemu akurat tam miałby kierować sie ruch i dlaczego miałoby to wsparcie zadziałać?
Bo zbiegnie się z domknięciem luki która powstała pomiedzy różnica zamknięcia piątkowego a otwarcia poniedziałkowego.
Możecie niewierzyć, ale w przypadku tego ruchu na społce z ostatnich kilku sesji, analiza techniczna bardzo się sprawdza bo wiekszosc transakcji ktore mają decydujacy ruch, wykonują programowalne roboty.
Ma chłop racje !
Dodam jeszcze, ze przy takich skokowych wzrostach, pociąg zwykle grzeje 3 sesje przy czym trzeciego dnia buduje się długi cień na swiecy D1, rośnie, spada, rośnie... ale raczej spadaaaa. Ustawiam się na 7,14-16 i tuż przed zamknięciem luki łapie i czekam. az piknie lukę i odbije się w górę. Ile? Zobaczymy ilu nas jest wierzących w przebicie 10zł.
4grosze zabrakło do poziomu ktory zapowiadałem, ze osiągniemy, to chyba dobry wynik mojej szklanej kuli. Mnie to cieszy tym bardziej, ze ustawiłem się przy 7,12 i 7,16. Większa część wpadła do koszyka.