• Komputronik C/Z Autor: ~mistrzu [31.182.225.*]
    załóźmy że spółka jest w stanie spłacić zadłużenie 140 mln pln w ciagu 6 lat. Nie jest to pewne. Dodatkowo może przegrać z urzedem skarbowym.
    Obecnie za dwa ostatnie kwartały Komputronik zarobił 6 mln pln (bez jednorazowej transakcji). Czyli rocznie zarobi załózmy 12 mln zł.
    Przyjmijmy C/Z na poziomie 8 to mamy docelowo kapitalizację 96 mln zł, daje to kurs niecałe 10 zł
    A niektórzy widzą dojście do ceny 25 pln i chcą kupować w poniedziałek po 12 pln ........

• Re: Komputronik C/Z Autor: ~Xxx [89.64.118.*]
    Załóżmy, że masz rację, Komputronik kończy jutro działalność, wiadomo US, ZUS , CIA, Mosad, GRU wszyscy czyhają, żeby tylko jutro Komputronik nie kosztował więcej niż 1 zł wręcz modlą się o to, załóżmy, że twój sen się spełni.
  • Re: Komputronik C/Z Autor: ~Xxx [89.64.118.*]
    Zapomniałem o ufo i kosmitach oni też czyhaja na Komputronika.
  • Re: Komputronik C/Z Autor: ~patol [88.156.214.*]
    no i zapomniałeś o samym miszczu który też na to czyha i dziś nas uświadamia...
  • Re: Komputronik C/Z Autor: ~patol [88.156.214.*]
    ale zaraz napisze że tego nawet kijem nie tknie, on tylko troszczy się o innych...
  • Re: Komputronik C/Z Autor: ~mistrzu [31.182.225.*]
    co bierzesz??? ja też tak chcę !!!!!!!!!
  • Re: Komputronik C/Z Autor: ~AdamSmith [46.169.216.*]
    No właśnie miszczu przyznaj się na czym jedziesz nie załapałeś się na dipa bo takiego nie prawa być, bierz PKC na open łapy pod tyłek i czekaj co spółdzielnia zrobi, skoro ulica zrobiła tu 40% bo tak to wygąda to pomyś ile oni mogą zrobić odpowiednio opiekując się kursem ??

Drugie INNO, czy MERCATOR ??

Na koniec dwa pytania:

1. Rozwiń wątek ze skarbówką ?

Ale tu podpowiedź:

https://www.bankier.pl/wiadomosc/KOMPUTRONIK-S-A-Aktualizacja-stanu-postepowania-restrukturyzacyjnego-Emitenta-8455171.html

Jednocześnie Zarządca ustanowiony w postępowaniu restrukturyzacyjnym Spółki poinformował, iż dotychczasowy pełnomocnik Skarbu Państwa reprezentowanego przez Naczelnika Pierwszego Urzędu Skarbowego w Poznaniu przekazał informację o niezłożeniu przez niego zażalenia na postanowienie w przedmiocie zatwierdzenia układu Emitenta. 

Rozumiesz, że US nawet zażalenia nie złożył które miał złożyć co do zasady - ten ruch przyczynił się do tego ze układ mamy o wiele szybciej niż każdy oczekiwał i to tez jest złe info ??

2. Te wyliczenia to twoje hipotezy czemu komp ma mniej zarabiać skoro mam drogę to przetargów ??

Reasumując,

Jestem bardzo wdzięczny za wszelki hejt i przestrogi, ale dobrze wiemy po co to robisz i jak was tu pełno, a opiekunowie kursu to widzą i wiedzą, że to kolejny dobry zwiastun pod wzrosty.
    Jak będzie powszechne uwielbianie to wtedy trzeba wiać tak właśnie było na Merc, Biomedzie czy nawet teraz na GreenX :) to odwieczna zasada spekuły :).

Więc kup jutro na open ręce pod tyłek i oglądaj show bo tu jest taki potencjał ze można pisać podręczniki na ten temat.

A teraz idź do dzieci i rodziny bo naprawdę szkoda czasu na twoje wypociny, chociaż ubaw ma po pachy :) :), jak ciebie i podobnych wujków dobra rada czytam.

• Re: Komputronik C/Z Autor: ~greg [46.204.40.*]
    z greenx się nie zgodzę, tam też jeszcze sporo ujada i jeszcze dość nisko vs kapitalizacja po potencjalnie wygranym arbitrażu
  • Re: Komputronik C/Z Autor: ~mistrzu [31.182.225.*]
    jaką ma drogę do przetargów jak walczy z US i nie wiadomo kiedy koniec.
    Musi mieć najpierw to naprostowane.
    Dlaczego ma wiecej zarabiać niż obecnie, co się zmieni, tylko to ze musi spłacać zadłużenie a obecnie miał z tym spokój? Spłata to ogromne koszty tak z grubsza 25 mln pln rocznie :)
    Przemysl to.
  • Re: Komputronik C/Z Autor: ~xxx [89.64.118.*]
    Open > 12 zł
[x]
KOMPUTRON -1,52% 5,20 2025-10-02 16:33:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.