https://images89.fotosik.pl/641/c35dc4df3e270af2.pngMój wpis jawiący się trochę jak prowokacja ma swój cel, sam Pan Trajan tryską energią, gdzieś naucza innych ale podoba mi się jego imię, ale i swoiski klimat skąd pochodzi....Myśl powstała po obejrzeniu obu konferencji, Tauron i Rafako!
ale do rzeczy!
Nasz trojański wojownik jest po słusznej i jasnej stronie mocy ale jest tu bardzo, ale to bardzo żle przygotowany. Prezes Rafako go rozjedzie w chwilę a jeśli wyciągnie go lodowisko spraw technicznych to argmentami go pokole jak Achilles Hektora (gdzie on sam jest Hektorem)
Na konferencji prasowej , chaotycznej, nerwowej, pełnej emocji obraz Tauron jawi się słabo....
Wybrałem przykład z ich folii:
https://images89.fotosik.pl/641/c26ac61f4a4bcd3a.pngPo pierwsze, skoro wiedziano o wadach jak można było odebrać blok, to NJGT popełniła ów błąd i wykazalem że od strony kontraktowej były przesłanki by to podważyć, unieważnić.
Drgania na pompie wodnej są tylko pośrednią wina Rafako, Rafako pompy nie produkowało, nabyło ją z Czech, taka sama pompa pracuje na bloku w KOZ 11, i może Pan Trajan nie wie, więc infmuję.
dalej...Panie Prezesie
Drgania są skutkiem, skutek drgań może być róźny, jest to wada od samego początku gdzie impeller jest niewyważony odpowiednio i pompa wyję, to samo ma się na kole jak po zmianie opony się koła nie wyważy b. pompa ulega wpływowi innego czynnika a pamiętajmy że pompa zasilająca podaje wodę w temp ponad 300 st C bo ma swe zdanie i tu Panie Trajanie Rafako może powiedzieć, hallo Trajanie, a jaka jest jakość twojej wody zasilającej..i już Pan leży....
Idąc dalej z automatyką sterowania dopływem wody a jak może ona działać skoro automatyka opiera się na danych a ze względu na pracę kotła tylko ręczne dopasowanie wchodzi w grę....
Analogicznie, w innym wpisie pisałem "o łożysku" to jest skutek nie łożyska ale wału w turbozespole przykładowo....Dostawcą tubozespołu jest firma Siemens, ta po prostu powie wam tak, że skoro turbina nie pracuje, nie jest non stop kręcona na wózku to wygina się jak banan, to nie jest problem producenta.
Moja osobista rada dla Pana:
a. Proszę mówić spokojnie nie pokazując emocji, proszę nie silić się na tłumaczenie spraw takich które panu podpowiedziano co mocno bije w oczy o rozruchu i synchronizacji, więc o biegu eksploatycyjnym i eksploatacji komerycyjnej...proszę nie udawać dobrego wujka i opiekuna pracowników Rafako, pan nie jest z pośredniaka.
Nie ma nic gorszego jak udawanie kogoś kimś się nie jest i argumentowaniem technicznym, proszę nie machać szabelką 15 marca jako terminu teoretycznego oddania bloku bo ma to samo znaczenie co zajęcie hotelu Sonesta na Synaju przez Egipcjan i to też było 15 marca....co się tam działo mogę panu powiedzieć. byłem i widziałem.
Tauron owobiązuje aneks 8 z terminem listopadowym i umowa z kwietnia 2014r
Proszę grać to co Pan potrafi i się zna, na umowach i sprawach kupieckich i stanowczo domagać się dochowania wypełnienia kontraktu ze wsystkim zapisami jakie obowiązują...
Na sprawy techniczne panu Prezesowi proszę odpowiadać następująco! Otrzyma pan odp pisemną :) w konsulaacji z Lucjuszem :))))) Prezes Domagalski nie postawi więcej pytań technicznych :))))))))).
A mój wpis, jest Pan pierwszym Prezesem Tauron Wytwarzanie którego bronię i ma pan rację ale to za mało by panu przyznać rację jak pan się pogubi i da sprowokować.....przecież wielu nowych traktuje rafakowców jak ikony techmologii węglowych :)) tylko że najjaśniejsze gwiazdy tam nie świecą...
Pół żartem, a pół serio :)