Nikt rozsądny nie będzie kupował po tak dużym i szybkim wzroście tak ryzykownej spółki. Kupią tylko Ci co lubią gasić światło i czekać długo w ciemności na lepsze czasy. Taka prawda, wiem co piszę.
Spółka po półroczu miała 376 mln zadłużenia, umorzyli 146 mln, zarabiają około 20 mln rocznie. Jak łatwo policzyć szybko nie wyjdą na prostą. Jest wiele większych, stabilniejszych, o większym potencjale spółek z minimalnym zadłużeniem, które nie urosły w dwa dni 60%, a wyceniane są niżej niż komputronik (wystarczy spojrzeć na wig 20). Tak więc chyba jest ryzyko zawiśnięcia na haku w poniedziałek duże :)
Oj samarytaninie , to idz na mercator tam jest zero zadłużenia , ale tez brak perspektyw. Komputornik Biznes ma teraz otwartą drogę do kontraktów z sektorze IT, a n te usułgi jest pory popyt wiem bo siedze w IT od lat, kiedyś nawet te deale robiłem z Komp Biznes właśnie, ale potem była blokada ze względu na restrukturyzacje i odcinka od wysztkich potępowań w powaznych firmach.
Po drugie jest to jeden najstarszych i największych sklepów internetowych, gdzie wycena była 10x tyle kilkanaście lat temu gdzie wartość pieniądza była sporo wyższa wiec można przyjąć ze teraz jest min 20x taniej.
To wogole nie ma.zadnego znaczenia czy zarabia spółka czy nie czya długi czy nie będą chcieli żeby kurs był po 39 to będzie i bez sensu to wasze przekamarzanie się jak będzie po co poczekajcie i sami się przekonacie
Dokładnie dajmy się wykazać opiekunom kursu, a technicznie maja bardzo fajny walorek odleszczony i z szerokim gronem wujków dobra rada, samarytanami dbającymi o nasze pieniądze, ale jakaś to dziwna szkoda ze ich to nie było przed wzrostem hmmm tylko jakims cudem peroniarze się teraz zaktywowali i pomgaja.
Niewidzialna ręka doskonale to widzi więc to tym bardziej potwierdza potencjał, że jeszcze sporo ludzi chce dokupic co zreszta było widac na widłach i na close.