wg espi 20.01 ruszają ze sprzedażą po zakończeniu promocji.
pozwoliłem sobie na pewne założenia i tak:
kurs dolara 4,3
marża jednostkowa ok. 9 dolarów (marża 50% ze średniej z ceny 19,99 i promo 14,99 ktora trwa tylko przez 7 dni).
dni sprzedażowe 350 do końca roku (sprzedazobline 24/7).
średnia przewidywana ilość osób która dziennie kupi mms21 na intendo to powiedzmy 100 osób dziennie.
zatem mamy:
100×350×9×4,3 = 1 430 000 pln rocznie.
hmm założenia myślę bardzo realne o ile .... gra będzie interesująca na tyle aby 100 osób dziennie ze świata ją kupiło. (?).
powinni uderzyć w rynek azjatycki i mieć dobry produkt, inaczej zobaczymy 3-4 pln i emisję całego alfabetu na początek.
Konsole chyba nie były nigdy priorytetem.. a tym bardziej Nintendo.. samo ulc jakoś milczy o tym więc chyba nie ma co się nakręcać.. ale zawsze fajnie jakąś dodatkowa kasa :) może to wspomóc budowe innego projektu.
Wgl dzięki za wyliczenia dodałbym tam, że pewnie w ciągu roku jeszcze będzie mnóstwo okresów gdzie sprzedaje się nie po pełnej cenie, patrz jak wygląda to na steam, ale zakładam, że wyliczenia, żeby pokazać, że jako pasywny przychód może całkiem sporo przynieść
prędzej strzelanka dobra z mocnym tytułem dałaby mocny wynik.
zwłaszcza gdyby można było w niej używać broni NATO i strzelać do ruskich orków!!! taki to mój autorski pomysł....sam bym kupił taką
No ciekawe wyliczenia muszę przyznać. Ale po co piszesz o jakieś emisji i że zobaczymy 3-4 zł jak coś z MMS21 nie wypali, skoro mają 1,7 mln w kasie i prawdopodobnie wydadzą 3 gry w tym roku? Spolka jest bezpieczna finansowo i to już widać, więc po co im by była ta emisja?
Przypominam sobie retorykę p2c i widzę że do tej pory nie obkupił się w tanie akcje więc stosuje taką socjotechnikę. Napompować oczekiwania i wystraszyć słabe ręce, następnie odkupić i sprzedać wysoko. Stary numer spekulantów
heee. dobre.
po sprzedaży zostawiłem 20 % tego i czekam na obiecane wzrosty.
po prostu obserwuję i analizuje, jak każdy.... tylko nie staram się czarować potencjalnymi wzrostami jak nie wiem cxy są szanse.
tak czy siak trzeba czekać.
Invest, w biznesie musi być cash bo jeśli nie ma to będą emisje. a firma nie ma dryfować latami, tylko prężnie działać. może wiem co mówię bo sam jestem mocno zaangażowany w softwearhouse i bez giełdy to zarabia na siebie nieźle. ale nie o tym
No właśnie o to chodzi p2c, musi być cash, a ja tu widzę te 1.7 mln w kasie i prawdopodobnie w raporcie za q4 2022, q1 2023 zobaczymy że MMS21 wystarcza na pokrycie kosztów bieżących, a przecież zaraz będą kolejne gry które przyniosą nowa kasę. Po wydaniu nowych gier będą kolejne. Więc nie widzę tutaj żadnego ryzyka emisji. Przy ostatniej emisji sytuacja była zupełnie inna, z tego co pamiętam zostało im jakieś 200k wtedy w kasie, a potrzebowali pieniedzy na marketing, no i oczywiście nie mieli wydanej gry która jednak generuje całkiem pokaźny przychód
Jeśli zaczyna się tak nachalne straszenie emisją to jest oczywiste że gość chce odebrać to co wywalił kilka dni wcześniej. Zbyt długo siedzę w typ polskim grajdołku żeby kupić tak czerstwy kit ;)
Jaka emisja, spółka w 3q wykazała zysk, znaczy zarobiła na koszty, czyli pokryła koszty produkcji produkowanych aktualnie dwóch gier. 4q pokaże jak się sprzedaje bo w raporcie 3q pojawiło się 200 tyś nie wiem skąd a z kasy ubyło 250.