• ciekawy prospekt Autor: oldboy_1 [213.134.182.*]
    obowiązkowa lektura dla LT.

Sporo ciekawych danych dotyczących BacterO i trzeciego projektu.
  • Re: ciekawy prospekt Autor: oldboy_1 [213.134.182.*]
    no i ilosc gotówki na koncie...
  • Re: ciekawy prospekt Autor: ~Czytelnik [31.61.246.*]
    I cóż Cię zainteresowało tak bardzo odnośnie trzeciego projektu?
    potencjał i perspektywa komercjalizacji
  • Re: ciekawy prospekt Autor: ~stolcgenerallisimus [84.17.55.*]
    Dnia 2023-01-12 o godz. 19:50 oldboy_1 napisał(a):
    > potencjał i perspektywa komercjalizacji w wykonywaniu nieprzeciętnie celnych strzałów przy zaciśniętych pośladach.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.79.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: ciekawy prospekt Autor: ~Kolo [89.78.5.*]
    Nie polemizuj ze stolcmenem. To poniżej pasa!!!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.246.208.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.246.208.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Scp [46.204.8.*]
    Kto mi wyjaśni co tu jest grane? Prospekt zaakceptowany, GPW za chwile a tu podaż zasypuje każdy ruch w górę. O co tu k…. chodzi?
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~gospodarz_banana [185.246.208.*]
    Dnia 2023-01-13 o godz. 10:37 ~Scp napisał(a):
    > Kto mi wyjaśni co tu jest grane? Prospekt zaakceptowany, GPW za chwile a tu podaż zasypuje każdy ruch w górę. O co tu k…. chodzi?
    Chodzi oto ,żeby maksymalnie wykorzystać jełopów i odebrać od nich akcje po jak najniższej cenie.
  • drobne mielenie Autor: oldboy_1 [213.134.182.*]
    to sygnał
  • Re: drobne mielenie Autor: ~wiatr_zdupy [185.246.208.*]
    Kumy, czy wiecie czemu notowania zostały zawieszone??????
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Otco [31.61.181.*]
    O to żeby Ci psycha siadła :)))
  • Re: ciekawy prospekt Autor: ~Skynet [45.137.226.*]
    Jaja sobie robisz, czy naganiasz? Na Bacteromicu nie ma nowych informacji od maja 2022 roku. Trzeci projekt był w zamrażalce i pewnie dopiero zostanie odmrożony. No chyba że czytamy dwa różne prospkety.
  • Re: ciekawy prospekt Autor: ~CarlosRoca [83.28.169.*]
    Rzeczywiście dużo ciekawych smaczków w prospekcie dla wnikliwych.

A oto jeden z nich:

"Zarząd dokona rekomendacji wypłaty dywidendy w 2023 r."
  • Re: ciekawy prospekt Autor: ~Scp [46.204.44.*]
    Musiałeś prospekt przeczytać żeby się dowiedzieć że będzie dywidenda w 2023 r?
    W każdej spółce Zarząd rekomenduje wysokość dywidendy a walne zatwierdza. To nie żaden smaczek.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.26.182.*]
    Tak, dla mnie to istotna informacja, ponieważ potwierdza intencje Zarządu co do sposobu podziału zysku za 2023 rok.

I tak ... musiałem przeczytać prospekt, żeby jednoznacznie dowiedzieć się jak Zarząd będzie rekomendował podział zysku za 2023 rok.

• Re: ciekawy prospekt Autor: ~Scp [178.73.47.*]
    Dywidenda w 2023 jest oczywistą oczywistością bo wynika choćby ze statutu. Spodziewałeś się że jak inaczej podziela zysk? Że przeznaczą ponad 200 baniek na skup akcji?
    Czy że zwiną zysk i uciekną na Kajmany?
    To czego się spodziewałem nie ma żadnego znaczenia.

Istotne jest jakie ostateczne stanowisko w prospekcie zajął Zarząd spółki w tej kwestii.
    To bardzo istotna informacja.

Przede wszystkim mógł być skup.

Po drugie, dywidenda mogła zostać przesunięta o rok.
  • Re: ciekawy prospekt Autor: ~Alfie [85.221.131.*]
    Carlos zna się na rzeczy
  • Re: ciekawy prospekt Autor: ~Adison [188.127.30.*]
    Jeśli mowa o dywidendzie to byłoby miło dla mnie i myślę, że także dla wielu innych inwestorów, gdyby tak kurs jeszcze pozostał na poziomie 2XX aby tanio dokupić akcje po odcieńciu dywidendy za 2022 rok.
    Możnaby przygotować się lepiej pod wypłatę ewentualnej dywidendy w 2024 roku :))
  • Re: ciekawy prospekt Autor: ~Err [91.240.130.*]
    Mylisz się pan, panie ~SCP, dywidenda nie jest oczywistością i nie wynika ze statutu spółki. Statut spółki głosi, że podział zysku będzie w wyniku dywidendy LUB SKUPU. Więc według statutu obie możliwości na stole. Stąd to, co Carlos napisał jest doprecyzowaniem, czego oczekujemy po zysku za PCR
  • Re: ciekawy prospekt Autor: ~Scp [178.73.47.*]
    Do podziału zysku jest conajmniej 230 mln zł ze sprzedaży. Może być 230 albo wiecej. To wynika nie z prospektu tylko ze statutu. To oczywiste że musi być dywidenda. Bez dywidendy musieliby za conajmniej 230 baniek zrobić skup akcji a to w aktualnych realiach (kapitalizacji i liczby akcji) byłoby technicznie absolutnie niemożliwe. Jedyne co byłoby alternatywnie możliwe to mix: dywidenda i skup. W każdym wariancie jednak to dywidenda bylaby podstawową formą podziału zysku. I w prospekcie nie ma pod tym względem absolutnie zadnej niespodzianki. A jak dla was to jest jakas nowina to nie wiem z jakiej choinki żeście się zerwali.
  • Re: ciekawy prospekt Autor: ~nieTroll [185.18.179.*]
    Oczywiście że możliwy jest tylko skup. Na zapisy.
    Np. Po 1000 zł.
    I potezna redukcja zlecen.
    Jakaś spółka na gpw robiła skup po cenie duuuuuuuzo wyższej niż rynkowa i zdaje się na 11 akcji wystawionych w zleceniu sprzedawało się jedna

To ze możliwe technicznie, nie znaczy ze tak będzie.
    Stawiam na to, że będzie mix.
  • Re: ciekawy prospekt Autor: ~Kolo [89.78.5.*]
    IAlbatros robił skup po40 przy kursie ok 10. Można ? Można !
  • Re: ciekawy prospekt Autor: ~Barbara [78.11.24.*]
    Buhahaha
    Pomyśl trochę mózgiem kolego.
    Co będzie lepiej zarządowi: wypłacić 90 zł akcjonariuszom dywidendy czy zrobić skup za np. 4razy wycena czyli w aktualnych warunkach 800-900 zł za akcje? No jak myslisz bystrzachu?
    Tu jest oczywiście cena za akcje 800-900 zł możliwa kiedyś jak najbardziej, ale po pierwsze nie tu i nie teraz, a po drugie obarczone jest to sporym ryzykiem. Ja w ciemno tu i teraz wziąłbym 800-900 zł za akcje zamiast 90 zł dywidendy. Tylko zarząd to nie głupcy i takie rozwiązanie nie istnieje :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [109.233.92.*]
  • Re: ciekawy prospekt Autor: ~Halina [78.11.24.*]
    Ale ty bredzisz jak połamany. Wytrzeźwiej.
  • Re: ciekawy prospekt Autor: ~otco [109.233.92.*]
    23 % podatku od ceny 800-900 PLN akcji oddanych przy okazji "skupu " to ile jest?

2.1-2.5 MLD pln to żadna wycena dla tej spólki technologicznej MED TECHU jesli pójdzie deal na bacteromic np na poziomach 2 MLD PLN + .

Prezesi załozyli ta spółkę rozwijaja ją od ponad 10 lat teraz przechodzi ona przełom taki że przestaje być startupem a wchodzi w zupełnie inna ligę która dzieki budowaniu BRANDu i posiadania duzej ilosci hajsu może duzo mocniej rozwijac skrzydła w kolejnj dekadzie .

Posiadajac w sumie ponad 25% akcji tej spółki za jakiś czas moga byc miliarderami , a jeśli bedzie sie ona ciekawie rozwijała to za np kolejne 10 lat moga byc multimiliarderami dolarowymi ( tak jak to było np z akcjonariuszami CDR) .

Akcje przy tym co sie dzieje na swiecie z inflacja drukiem długami itp Są duzo bezpieczniejsze niz aktywa czysto finasowe , dlatego Logicznym jest że lepiej jest ZJEŚĆ CIASTO i MIEĆ CIASTKO --- dla prezeswo którzy z dywidendy moga zgarniac kilkadziesiat mln PLN ( albo i wiecej) co jakis czas MAjąc nadal akcje ---jest lepsza opcja niż zgarniac Podobny HAJS pozbywajac sie reguralnie akcji ---jak to by było w przypadku skupów akcji---- ktore to akcje tak jak na zachodzie są czesto podstawą do budowania kapitałow pokoleniowych gdzie kolejne pokolenia przejmują BIZNESY swoich ojców w postaci przejmowania udziałow w tych biznesach. Ja wiem ze po poPRLowskiej to jeszce nie jest takie oczywiste i ciagle "dziwaczne" , ale na zachodzie gdzie wartosc prywatna produkcyjno biznesowa --- była budowana od rewolucji przemysłowej w XVII wieku to całkiem naturalna i oczywista kwestia jest.

czego tutaj mozna nie rozumieć ----- Koleś
  • Re: ciekawy prospekt Autor: ~Halina [78.11.24.*]
    Otco dzieciaku ty nic nie rozumiesz z dyskusji tylko te swoje oklepane regułki powtarzasz od tygodni dzień w dzień.
[x]
SCPFL -1,14% 139,00 2026-04-02 16:27:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.