• Technicznie wygląda to bardzo dobrze :) Autor: ~tomaslfc14 [5.173.233.*]
    Pijecie kawę? Jeśli tak to pijcie ją z filiżanki, która w ostatnich miesiącach pięknie nam się na wykresie rysowała. Za niedługo przyjdzie pora na delikatną korektę, bo trzeba będzie dorysować jeszcze "uszko", no ale potem to już... sky is the limit! :)
  • Re: Technicznie wygląda to bardzo dobrze :) Autor: ~tomaslfc14 [5.173.232.*]
    Srogą dywidendę wyczuwam w tym roku, takie mam przeczucie. Dlatego Nadolski tyle akcji wyzbierał. Wie, że sprawa sądowa to farsa, a gdy tylko ta farsa się skończy to i kurator sądowy "zejdzie" ze spółki i będziemy mieli drogę wolną do wypłaty dywidendy za 2022 rok, ale i do wypłaty zaległej dywidendy za 2021 rok w wysokości 1,00 zł.
    Czyli; 1,00 zł za 2021 rok + 1,00-2,00 zł za 2022 rok = 2,00-3,00 zł! Ależ to byłaby petarda!

PS. A pomyślcie sobie jeszcze naprzód. Ten rok ma być jeszcze lepszy niż rok 2022, gdyż ma być przeładowane co najmniej 3 mln ton węgla w 2023 roku (vs 2 mln ton w 2022 roku), a i jest szansa, że sprzedana zostanie Luka Rijeka, za co też niemały hajs powinien wpaść do kasy spółki. Za rok wysokość dywidendy to już w ogóle może być nie petarda, a prawdziwa bomba! ;)

• Re: Technicznie wygląda to bardzo dobrze :) Autor: ~max [89.228.97.*]
    Nadolski tez dużo kasy wrzucił w obligacje,ogólnie jest zapakowany w otlog na maksa ;)
  • Re: Technicznie wygląda to bardzo dobrze :) Autor: ~Fan [5.134.208.*]
    Gdyby na obecny trend na kursie nałożyło się jeszcze jakieś pozytywne espi, np. szacunkowe wyniki za Q4, albo w końcu info dot. postępowania upadłościowego, to myślę, że dość szybko byśmy przeskoczyli parę pięterek.
  • Re: Technicznie wygląda to bardzo dobrze :) Autor: ~tomaslfc14 [5.173.233.*]
    Dnia 2023-01-12 o godz. 10:35 ~tomaslfc14 napisał(a):
    > Pijecie kawę? Jeśli tak to pijcie ją z filiżanki, która w ostatnich miesiącach pięknie nam się na wykresie rysowała. Za niedługo przyjdzie pora na delikatną korektę, bo trzeba będzie dorysować jeszcze "uszko", no ale potem to już... sky is the limit! :)

No i wczoraj przebiliśmy zeszłoroczny max, więc od dzisiaj rysujemy uszko. Myślę, że niżej niż 17,00 zł nie powinno spaść w najbliższych 10-20 dniach. :)
    A jeśli faktycznie w okolicach 17,00 zł się zobaczymy to... wiecie co robić! :)
  • Re: Technicznie wygląda to bardzo dobrze :) Autor: ~realista [83.22.99.*]
    Widzę, że akcje się sprzedało i chciałoby się po 17 - 18 odkupić. Raczej będzie ciężko
    Dnia 2023-01-17 o godz. 13:14 ~realista napisał(a):
    > Widzę, że akcje się sprzedało i chciałoby się po 17 - 18 odkupić. Raczej będzie ciężko

~realista, weź się nie kompromituj. Tak po prostu
    Być może jednak z wyższego pułapu zaczynamy korektę. Ale obserwujcie wykres i pilnujcie kursu, jeśli faktycznie teraz zarysuje się takie małe uszko, to widzimy się za kilka miesięcy na poziomie +30 zł ;)
  • Re: Technicznie wygląda to bardzo dobrze :) Autor: ~AT [145.237.4.*]
    Zauważyłem powtarzający się schemat:
    w poniedziałki mocna pompka, a w pozostałe dni korekta - przy zachowaniu białego korpusu tygodniowej świecy.

• Re: Technicznie wygląda to bardzo dobrze :) Autor: ~Max [89.228.97.*]
    Kurde mogliby podać już wstępne wyniki
  • Re: Technicznie wygląda to bardzo dobrze :) Autor: ~Grzechu [5.173.145.*]
    Za pierwsze półrocze były 1 sierpnia, to teraz powinny być 1 lutego.
    Może trójkę z przodu zobaczymy...
  • Re: Technicznie wygląda to bardzo dobrze :) Autor: ~Sowa [83.24.152.*]
    Ja bym wolał info o sprzedazy akcji Luca Rijeka i zakonczeniu sporu z funduszami Allianz.hr, bo to sygnal ze znika wiele spraw: arbitraż, sad w Szcz, wypada nadzorca, mozliwosc dywidendy, koszt Rubicona, obligatariuszy.
    Wiem, to moje chciejstwo, a tak "na nosa" to zysk za 2022 moim zdaniem bedzie gdzieś w ok. 120mln netto
[x]
OTLOG 5,75% 13,98 2025-09-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.