• no to ktoś zaczyna zbierać Autor: ~Stachura [185.31.217.*]
    szykuje się dobry wynik ...
  • Re: no to ktoś zaczyna zbierać Autor: ~Spanien [31.19.168.*]
    Za 7,40 zł i ja sprzedam a więc proszę ssać walory.
  • Re: no to ktoś zaczyna zbierać Autor: ~s8 [164.127.214.*]
    moim zdanie lepiej poczekać te trzy miesiące i wziąść dywidendę przy 7.4 to prawdopodobnie będzie ok.20%.
  • Re: no to ktoś zaczyna zbierać Autor: ~RafałJ [89.64.57.*]
    No w zeszłym roku, było 2 zł. na akcje. Po sprzedaniu nieruchomości widzę dwa wyjścia albo porządną dywidenda i to przez dwa lata albo jakąś ciekawa inwestycja. Szczerze mówiąc to drugie wydaje mi się bardziej atrakcyjne. Przy znanej solidności zarządu może to przynieść w długiej perspektywie dużo większy wzrost waloru. O ile nie spekulujemy w krótkim okresie.
  • Re: no to ktoś zaczyna zbierać Autor: ~987 [94.254.172.*]
    Moim zdaniem przy 10 mln zysku po III kwartałach i sprzedanej nieruchomości za 21 mln mamy łącznie 31 mln. Najlepszym rozwiązaniem byłoby wypłacenie 50% tej kwoty na dywidendę (ok. 2,5 zł/akcja), resztę na mądrą inwestycję.
    Przypominam, iż w zeszłym roku część zysku to była dywidenda z DP Inwest (nie wiem czy dobrze napisałem nazwę). Stąd wniosek, iż nie tylko główna działalność przynosi zyski firmie. Przypominam też, iż nie cały zysk z zeszłego roku była wypłacona w formie dywidendy.

Gdyby natomiast firma przeznaczyła całość zysku oraz kwotę ze sprzedaży - mówimy wówczas o dywidendzie ok. 5 zł/akcja. MEGA DYWIDENDA!
  • Re: no to ktoś zaczyna zbierać Autor: ~s8 [164.127.214.*]
    Taką mądrą inwestycją byłoby przeznaczenie części pieniędzy na skup akcji .
[x]
DROZAPOL 10,24% 4,09 2025-02-20 15:24:15
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.