Dnia 2023-01-11 o godz. 13:45 ~Miki napisał(a): > Jaki krach, ktos wywalil 15k papiera, na tak malo plynnej spolce wiadomo ze kurs pojdzie sporo nizej. Jeszcze sie zamknie kolo 0%
Jakie 15k? :) Gdyby ktoś wywalił 15k to wolumen obrotów wyniósłby ~50tys złotych, po co to zakłamywanie rzeczywistości? Wywalono około 80 tys akcji w pół minuty, na poziomie 3,00 sprzedanych zostało ich ponad 45tys więc skąd info o 15k?
Od kilku dni widać było na zamknięciu, że ktoś ewidentnie próbuje utrzymać kurs wyżej, przykład z wczoraj gdzie na zamknięciu było bodajże 720 akcji po 3,72 z prawej, kurs wynosił chyba 3,66 a ktoś kupił dokładnie 721 akcji by wyciągnąć na 3,77 :)
Jak pisalem ten komentarz jeszcze tego zlecenia nie bylo, nwm czemu sie dodal tak pozno. W kazdym razie, ktos sprzedal 58k, ale ktos kupil, takie rzeczy sie zdarzaja (na sfd juz kolejny raz), nie ma co panikowac.
Dnia 2023-01-11 o godz. 14:24 ~Miki napisał(a): > Jak pisalem ten komentarz jeszcze tego zlecenia nie bylo, nwm czemu sie dodal tak pozno. W kazdym razie, ktos sprzedal 58k, ale ktos kupil, takie rzeczy sie zdarzaja (na sfd juz kolejny raz), nie ma co panikowac.
Dobra, nie będę się spierał bo nie ma o co w takim razie ;) Co do panikowania to absolutnie, ja wręcz się cieszę że spadło bo i tak chciałem dzisiaj dobrać, jedynie żałuję że miałem koszyki stawiane w okolicach 3,6+ a nie niżej ale po fakcie to sobie można powróżyć.
Dnia 2023-01-11 o godz. 15:53 ~Cwany_lis napisał(a): > Radzę sprzedawać
Świetna rada! W takim razie chyba sprzedam niezwłocznie, przekonałeś mnie merytoryczną częścią swojej wypowiedzi i logicznymi argumentami przemawiającymi za nadchodzącym i jak zakładam nieuniknionym spadkiem kursu. Dziękuję bardzo!
Miałem wejść w ten papier, ale widzę, ze tutaj od ponad roku są ujemne przepływy operacyjny - słowem kasy szybko ubywa. Ktoś wie, czy mają robić jakąś emisję akcji czy będą się zadłużać? Czasami jak firma się za szybko rozwija to siada cash flow.
Gdyby mieli problem z płynnością i przepływami to by tego nie robili. Kolejna rzecz rekordowe przychody przyłożą się na dodatnie przepływy tak jak w raporcie było znakowane że chcą nieco wyczyścić magazyn.
To co widzisz warto omówić z odpowiednimi lekarzami. Ja tylko odpowiadam na twoje obawy odnośnie przepływów. Zaliczka dywidendy to nadal dywidenda. Znaleźli 2,2mln na wypłatę więc problemu z płynnością nie ma.