• Warte zastanowienia Autor: ~Endy [83.20.227.*]
    Dlaczego akcje PBG tak wolno rosną przy bardzo dobrym klimacie do wzrostów firm budowlanych na GPW.
  • Re: Warte zastanowienia Autor: ~Kufel [83.22.22.*]
    Bo tutaj trwa gra w kulko-chińczyka
  • Re: Warte zastanowienia Autor: ~123 [37.30.96.*]
    czemu wszędzie gdzie o tym mówią, wygląda to podobnie..?
  • Re: Warte zastanowienia Autor: ~Abc [5.173.240.*]
    Bo pbg nie ma już prawie nic wspólnego z budowlanka.
  • Re: Warte zastanowienia Autor: ~KAKAO [81.15.244.*]
    PBG to już praktycznie z niczym nie ma wspólnego... tu niedługo będzie jak z GNB
  • Re: Warte zastanowienia Autor: ~aqwert [188.147.5.*]
    Piecze cie kakao?
  • Re: Warte zastanowienia Autor: ~KAKAO [81.15.244.*]
    nie, ja już nie mam papieru to mnie tyłek od tarcia piec nie będzie, ale was?
  • Re: Warte zastanowienia Autor: 5th_element [89.239.127.*]
    A ty się z choinki urwałeś, piszesz na forum bankruta, który od wielu lat prowadzi proces zamykania biznesu i spieniężania ostatniego majątku (walka już jest chyba tylko o pakiet akcji spółki Rafako, pojawiają się jakieś opcje odszkodowań ze sporów sądowych z Państwem). Poza tym mamy logo, nazwę, adres siedziby spółki i ... długi. Jest inaczej? Ktoś mnie oświeci.
  • Re: Warte zastanowienia Autor: ~Noniewiemniewiem [46.187.235.*]
    Po co cie oświecać,przecież wszystko wiesz najlepiej i to wypisałeś,a kurs tylko potwierdza,że masz racje:)
  • Re: Warte zastanowienia Autor: ~Kufel [83.22.22.*]
    Rafi zaczeło własnie krwawić. Zobaczymy jak to sie przełoży na PBG
  • Re: Program PO OGŁOSZONY !! Autor: ~aqwert [195.14.26.*]
    Grabowski (min u Tuska) u Rymanowskiego- wycofać 13 i 14 emeryturę, zlikwidować 500+ wszystkie zakłady (w tym strategiczne) sprywatyzować. Tak bedzie wyglądać Polska po nie daj Boże wygranej PO. Hołownia oczywiście wejdzie w koalicje i wdrożą program "Różańskiego" czyli " niektóre 9czyli pewnie wszystkie" umowy zbrojeniowe trzeba będzie zerwać" Oczywiście panie Rózański, PO co nam własne wojsko, jak jest wojsko w Rosji (zresztą dawny pracodawca) .
  • Re: obłuda PO nie ma granic !! Autor: ~aqwer [195.14.26.*]
    I takim ludziom można wierzyć w obietnice wyborcze ?!!

Grzegorz Schetyna stwierdził w środę w Radiu Zet, że wiek emerytalny za rządów PO-PSL "nie został podwyższony,

Przecież oni mają ludzi za ydiotoof.

• Re: obłuda PO nie ma granic !! Autor: ~aqwert [195.14.26.*]
    Dnia 2023-01-11 o godz. 13:35 ~aqwer napisał(a):
    > I takim ludziom można wierzyć w obietnice wyborcze ?!!
    >
    > Grzegorz Schetyna stwierdził w środę w Radiu Zet, że wiek emerytalny za rządów PO-PSL "nie został podwyższony,
    >
    > Przecież oni mają ludzi za ydiotoof.
    >

Przecież taki jeden z drugim POwski uj powie po wyborach - ja ? ja coś państwu obiecywałem przed wyborami ? niemożliwe !!
  • Re: obłuda PO nie ma granic !! Autor: 5th_element [89.239.127.*]
    niestety kłamiesz. PO i PSL podniosła wiek emerytalny i dobrze, bo z obecnym poziomem ludzi nie stać na życie z wypłacanych emerytur. Tusk przyznał, że popełnili błąd, że zmiana wieku była przymusowa - powinni pokazać zyski, zachęcać ludzi do dłuższej pracy, ale ostateczną decyzję pozostawić ludziom. I tak zapowiedział, że zrobią po wyborach, zresztą to samo chce wdrożyć PIS.
  • Re: obłuda PO nie ma granic !! Autor: ~aqwert [37.248.211.*]
    Widać twoim guru Palikot ijego przesłanie - musicie kłamać, bo na program z PiS nie wygracie.
  • Re: obłuda PO nie ma granic !! Autor: 5th_element [89.239.127.*]
    PIS nie mówi jak ale to robi, kłamie kłamie kłamie i kradnie.
  • Re: Program PO OGŁOSZONY !! Autor: 5th_element [89.239.127.*]
    PIS nakręcił inflację i zadłużył kraj na setki miliardów złotych. Rentowność obligacji szaleje a koszty spłaty zaciągniętego długu (a tak na dobrą sprawę tylko jego rolowanie) dramatycznie rosną. Z samego wzrostu odsetek !!! Polska wydaje kilka razy więcej niż cały program dodatkowych emerytur i programu 500+.

Wniosek? Wolę zarabiać fizycznie mniej i przy niższych cenach stać mnie na życie, niże dostawać jałmużne od Morawieckiego i wyższe świadczenia czy pensję ale nie stać mnie na to co wcześniej bo wartość pieniądza spada - przez PISowskie dyletanctwo.
  • Re: Program PO OGŁOSZONY !! Autor: ~aqwert [195.14.26.*]
    Dnia 2023-01-11 o godz. 15:01 5th_element napisał(a):
    > PIS nakręcił inflację i zadłużył kraj na setki miliardów złotych. Rentowność obligacji szaleje a koszty spłaty zaciągniętego długu (a tak na dobrą sprawę tylko jego rolowanie) dramatycznie rosną. Z samego wzrostu odsetek !!! Polska wydaje kilka razy więcej niż cały program dodatkowych emerytur i programu 500+.
    >
    > Wniosek? Wolę zarabiać fizycznie mniej i przy niższych cenach stać mnie na życie, niże dostawać jałmużne od Morawieckiego i wyższe świadczenia czy pensję ale nie stać mnie na to co wcześniej bo wartość pieniądza spada - przez PISowskie dyletanctwo.

Oczywiście, wolisz bo masz kasę i bredzisz jak POtłuczony i nie wypowiadaj sie ze wolisz -za tych co kupowali na zeszyt gdy żoncił Tyfusk. Nie wypowiadaj sie za te dzieci co miały jeść "szczaw i mirabelki" gdy Niesioł w3,14alał fasolkę i w@lił doopy w hotelach. POwiedz obłudniku, dlaczego musicie kłamać dzień w dzień, przecież jest internet a on nie zapomina jak twoi Panowie .
  • Re: Panie piąty element - kłamco ! Autor: ~aqwert [195.14.26.*]

PO
    Minimalna płaca w Polsce w 2015 roku ulegnie podwyższeniu o 70 zł. Od nowego roku będzie ona więc wynosić 1750 zł brutto.

PiS
    Minimalna płaca w Polsce w 2022 to 3010 zł (wojna 2022 i covid od 2020)

Za PO powiedziano by że "sorry taki mamy klimat i pieniędzy nie ma i nie bedzie" i "podatki trzeba podnieść bo wojna i covid"
    Więc nie pitol tu o jakimś lepszym standardzie zycia jak "żondziło" PO

Dodam jeszcze dziadu 3,14dolony (sorry, ale szlag mnie trafia słuchając takich obłudników)
    że płaca mnimalna w 2008r wynosiła 1126 zł
    czyli przez OSIEM LAT PODNIESIONO o 634 zł !!

PiS 2015 r 1750 a w 2023 lipiec ma wynieść 3600 zł
    czyli PODNIESIONO o 1850 zł PRZEZ OSIEM LAT !!

Teraz po3,14dol o większym standardzie życia za żonduf PO i jak ci teraz źle bo najniższa krajowa jest o 1850 z większa pacaju, W CZASIE COVID I WOJNY thembiluuuuu. Teraz możesz zgłosić do usunięcia, jak twój guru Tyfusk pozywa za cytowanie własnych (jego) słów
  • Re: Panie piąty element - kłamco ! Autor: ~15GR [89.151.47.*]
    dzisiaj złodzieje z PEŁO ogłosili ze wieku emerytalnego w 2012 do 67 lat PEŁO nie podniosła -to kto podniósł ??????????????????????

Sam się podniósł, jak Donek haratał w gałę, dlatego nic nie wie
  • Re: Panie piąty element - kłamco ! Autor: ~ania [5.173.104.*]
    Daj Boże więcej takich odważnych jak aqwert,bo nie wszyscy mają odwagę i ochotę na walkę z kłamstwem , bezgranicznym cynizmem i zwykłym chamstwem mając zwykłych uczciwych ludzi za imbecyli,którzy nic nie wiedzą i niczego nie pamiętają.Odwagi!
  • Re: Panie piąty element - kłamco ! Autor: ~xyz [5.173.224.*]
    przestańta sie pultać robaczki. po rozwaliło pbg a pisiory rafako. jeden pies.
  • Re: Panie piąty element - kłamco ! Autor: ~KAKAO [81.15.244.*]
    rafako rozwalilo sie samo stawiajac bubla
  • Re: Panie piąty element - kłamco ! Autor: 5th_element [89.239.127.*]
    sam się podniósł... otrzeźwiał i powstał
    A od pajaców to sobie możesz w rodzinie wyzywać, to że jesteś oczadziały PISem i nienawiścią PO i Tuska to Twój problem. Pozostaje mi życzyć Ci miłego dnia, a za 10 miesięcy dobrego terapeuty.
    jak ty możesz zajmować się finansami, nawet domowymi jak ty nie rozumiesz znaczenia "wartość pieniądza". Coi z tego, że zarabiałem 2 000 zł za Tuska a teraz mam np. 3500zł jak wtedy płaciłem czynsz za mieszkanie 200zł a teraz 800zł, jak za chleb i produkty spożywcze, za bilet do kina, za paliwo, za przedszkole, za piwo w sklepie czy knajpie płącę x razy więcej. Co mi z tego że za rok będę zarabiał a może i 5 tysiaków, jak nie stać mnie na kupno tego co w 2015 roku za rządów PO. Wartość pieniądza spada, biedniejemy.

Moi Rodzice zarabiali miliony, skromny banknot 1000zł z Mikołajem Kopernikiem z lipca 1075 roku lerży na moim biurku i co z tego skoro w spklepie był on mało wart. Denominowaliśmy się aby to urealnić, niedługo przy tej inflacji zrobimy to ponownie.
  • Re: Program PO OGŁOSZONY !! Autor: 5th_element [89.239.127.*]
    sieczkę z głowy Ci zrobili jakimiś głodnymi dziećmi. Co roku publikowany jest raport ubóstwa, lepszy lub gorszy, ale jest - zobacz gdzie jesteśmy po 8 latach rządów. Pomyśl tak logicznie. Dostałeś 500zł na dziecko, zarabiasz o tysiaka więcej lub kilka złotych na 1h wiecej niż 8 lat temu - tylko koszty życia wzrosły więcej niż ta kasa. Inflacja zżarła te rozdawane pieniądze.

Skoro jest tak dobrze to dlaczego nasz kraj aby rolować miliardy zaciągniętych kredytów musi co miesiąc pożyczać dużo więcej kasy niż za Tuska? Sama obsługa długu kosztuje obecnie Polskę kilkanaście miliardów więcej niż pare lat temu. To są ZMARNOWANE PIENIĄDZE. I tak jak pisałem ta zmarnowana kasa wystarczyłaby na WSZYSTKIE programy socjalne PISu. Albo zrozumiesz ekonomię, albo uwierzysz w bajki z TVP Info.
  • Re: Program PO OGŁOSZONY !! Autor: ~ania [5.173.104.*]
    Ile Ty masz lat i jaką świadomość,że takie bzdury wypisujesz?(czy problem z matematyką?)Chyba,że jesteś trollem to zrozumiałe bzdety.
  • Re:5 trolowski element Autor: ~aqwert [195.14.26.*]
    "Ratingi Polski znajdują wsparcie w zdywersyfikowanej gospodarce, mocnych ramach makroekonomicznych, zakotwiczonych w członkostwie w UE, oraz w nieco niższym poziomie długu publicznego niż w krajach z koszyka ratingowego.

Niech to wystarczy za komentarz do twoich bredni. Dodam tylko, że wasza yełopozycyjna narracja jest jednym wielkim kłamstwem. Kłamiecie rano, w południe i wieczorem. Zwróć uwagę POwski trolu, na tekst wytłuszczony. I te wasze brednie od 2015 r po przegranych wyborach, "Rząd sie poddał" "Rząd sobie nie radzi" " itp itd. Oczywiście yełopo za Tyfuska było by taniej? To może przypomnisz co mówił twój wódz gdy był kryzys za jego "zonduf" ? NIE , to ja ci przypomnę " gdybym miał guziki niskie ceny - wysokie ceny.......... " " To gdzie te pieniądze sa zakopane? bo w Zakopanym chyba nie" " Pieniędzy nie ma i nie bedzie" " Teraz paliwo, to może być po 7 zł"
    Dodam, że kryzys za "żonduf" Tyfuska to " kryzysik" przy covid19 i WOJNY NA UKRAINIE i OGÓLNOŚWIATOWEJ INFLACJI ,ale światowa inflacja to wina PiSu, co nie panie 5 trolu !!!
  • Re: 5 element - trafnie sie określiłeś - element :))) Autor: ~aqwert [195.14.26.*]
    Jeżeli umiesz czytać, to prosze (to w odpowiedzi na twoje sugestie że za rządów PiS ubóstwo wzrasta KŁAMCO

EAPN Polska opublikowało właśnie coroczny raport dotyczący stanu ubóstwa w Polsce. Po roku wzrostu liczby osób doświadczających biedy, "Poverty Watch 2020" dostarcza pozytywnych wiadomości.
    W 2019 r., po roku wzrostów, badacze odnotowali spadek zasięgu ubóstwa skrajnego i relatywnego. Wskaźniki obu rodzajów ubóstwa spadły – ubóstwo skrajne z 5,4 proc. do 4,2 proc., a ubóstwo relatywne z 10,9 proc. do proc. Oznacza to, że liczba Polaków żyjących w skrajnym ubóstwie zmniejszyła się o około 461 tys. (z 2,1 mln). Co więcej, w 2019 roku po raz pierwszy liczba dzieci doświadczających ubóstwa spadła poniżej miliona – w skrajnym ubóstwie żyje obecnie 313 tys. dzieci (spadek o 105 tys.).

Złożyły się na to, zdaniem badaczy, cztery czynniki: wzrost realnego przeciętnego wynagrodzenia (o 4,8 proc.), realnej płacy minimalnej (o 5 proc.), mniejsze niż w 2018 roku bezrobocie oraz rozszerzenie świadczenia wychowawczego na wszystkie dzieci. Najuboższe 20 proc. społeczeństwa odnotowało w swoich budżetach domowych dochody większe o 3,4 proc.

ale takie qoorewskie trole jak TY, potrafią tylko KŁAMAĆ ?? oczywiście że ubustwo jest, było i BĘDZIE, ale ZMNIEJSZYŁO SIE znacznie za rządów PiS KŁAMCO !!! zerujesz na tym, że sporo ludzi przeczyta co napisałeś i uwierzy bo są za leniwi zeby sprawdzić. TO WASZ STYL - obrzucać cały czas gooofnem a zawsze coś sie przyklei.
  • Re: Warte zastanowienia Autor: 5th_element [89.239.127.*]
    bo PBG nie jest firmą budowlaną. Tu już nie ma biznesu tylko od lat cieć pilnujący pustego parkingu. Spieniężanie resztek majątku na spłatę części gigantycznych długów. Ta spółka już dawno powinna zostać zlikwidowana i ściągnięta z parkietu, ale!... spekuła czeka na ostatnie wybicie ;-))))
  • Re: Warte zastanowienia Autor: ~thiago [83.24.249.*]
    tak , czekamy na odbicie zdechłego kota.....mam takie przekonanie , że ono będzie
  • Re: Warte zastanowienia Autor: ~Abc [5.173.233.*]
    Już było. Nie sprzedałeś?
  • Re: Warte zastanowienia Autor: ~thiago [83.24.249.*]
    kot ma kilka żyć

[x]
PBG 5,88% 0,02 2024-09-25 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.