Ale jaka strata chłopie nikt nie sprzedał akcji strata jest wtedy gdy dokonasz sprzedazy ze stratą a ja tego nie zrobiłem więc nie wiem co tak latasz znów..
Ty za to jesteś wychowany,obiektywny i prawdomówny. Ja bynajmnij mam za co dobrać i dobieram a twoim zajęciem widzę jest wykopywanie starych moich postów. Spoko rób to dalej
To jest właśnie mit popularyzowany przez youtubowych magów. Oczywiście, że masz stratę jeżeli kupiłeś akcję np. za 50 zł. a teraz są warte 5 zł. To jest Twoja realna strata. Nominalna, bo na koncie masz akcję wycenione po 5 zł, nie 50, a realna, bo w sytuacji gdybyś potrzebował gotówki i spieniężenia tych akcji, sprzedaż je za te 5 zł. Oczywiście można przenosić i stratę i zysk potencjalny w czasie. Ale wówczas to jest tylko czysty hazard. Uda się albo nie uda. Spółka, która traci tak bardzo po tak spektakularnym, dodam sztucznym, wzroście - wszyscy wiemy o co chodziło w czasie covid, raczej nie wróży dobrze. Być może te akcje będą warte za jakąś czas i 10, 15,20 zł. Ale do poziomów 50, 60, czy 90 zł. już nie wrócą.
No ale nie gdybaj Jan ja tych pieniędzy nie potrzebuje więc nie kleć scenariusza że gdybym musiał sprzedać to to czy tamto. Nie sprzedaje a wręcz dokonuje na złość stajennym tak aby moja średnia zakupu była ja najkorzystniejsza co umożliwi mi spieniezyc je z zyskiem 2025 roku w cenie uj go wie jakiej bardzo możliwe że w okolicy 20 PLN tak jak napisałeś Janie.