• Od premiery EA sprzedano juz 1k szt Autor: ~Scout [90.208.160.*]
    900 wg przelicznika od VG Insights na steamdb.
    Razem z gog.com pewnie ponad 1k szt. A gra zrobiona jest w 40%
  • Re: Od premiery EA sprzedano juz 1k szt Autor: ~Scout [90.208.160.*]
    No i jak tam 'gracz' ? Mocno zdziwiony, ze sprzedalo sie juz wiecej niz te twoje wymarzone 100 szt? Przynajmniej 10 razy wiecej. Wyszly galy z orbit?
  • Re: Od premiery EA sprzedano juz 1k szt Autor: ~Gracz [185.13.186.*]
    Dnia 2023-01-09 o godz. 16:10 ~Scout napisał(a):
    > No i jak tam 'gracz' ? Mocno zdziwiony, ze sprzedalo sie juz wiecej niz te twoje wymarzone 100 szt? Przynajmniej 10 razy wiecej. Wyszly galy z orbit?

Rozumiesz znaczenie słowa Estymacja? Czytałeś na jakiej podstawie są wyliczane te Estymacje:) Na podstawie komentarzy. Pamiętasz, że komentarze sami sobie wstawiali pracownicy firmy:) Dopóki nie mamy oficjalnych danych ze strony spółki to nie możemy być pewni sprzedaży:)

Masz. Odwaliłem za ciebie robotę. Poczytaj sobie: https://vginsights.com/insights/article/how-to-estimate-steam-video-game-sales
  • Re: Od premiery EA sprzedano juz 1k szt Autor: ~Scout [90.208.160.*]
    Tym bardziej nie powinienes wypowiadac sie i podawac liczb jesli uwazasz, ze nalezy czekac na oficjalne dane.
  • Re: Od premiery EA sprzedano juz 1k szt Autor: ~Gracz [185.13.186.*]
    Dnia 2023-01-09 o godz. 19:28 ~Scout napisał(a):
    > Tym bardziej nie powinienes wypowiadac sie i podawac liczb jesli uwazasz, ze nalezy czekac na oficjalne dane.

A dlaczego nie? Wprost napisałem "Zdzwiłbym się srogo, gdyby się okazało, że w preorder i EA sprzedano więcej niż 100 egzemplarzy gry". Dla każdego, kto czyta ze zrozumieniem, jest zatem jasne, że są to moje przypuszczenia. To ty wziąłeś estymacje z wybranej przez siebie strony i przedstawiłeś je jako fakt objawiony, które jeszcze doprawiłeś wartością z powietrza, bo GOG. Zakładam, że nie wprowadzasz ludzi w błąd świadomie, po prostu nie rozumiecie danych na które patrzycie. Nie rozumiecie jak działają serwisy, z których te dane bierzecie i nie chcecie się przyznać do błędu.
    Tak samo jak ostatnio krzyczano, że Magic Nations nagle wystrzeliło, bo jest 120 komentarzy, a Steam nie zdążył jeszcze zaktualizować oceny. I nie dało się wytłumaczyć, że ostatni komentarz do gry jest sprzed niemal roku. Plot twist: nic się nie zmieniło, miesiąc później nadal jest tylko 14 recenzji wziętych do oceny. Nie wiem, może jak będziecie wystarczająco namiętnie naciskać f5 na stronie to się magicznie przeliczy:) Powodzenia.
  • Re: Od premiery EA sprzedano juz 1k szt Autor: ~stolcgenerallisimus [84.17.55.*]
    Jakby ktoś się pytał, to przypominam, cena godziwa to około 100 zł
[x]
PBGAMES 0,00% 0,17 2025-12-17 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.