• zawarcie umowy outsourcingowej Autor: rafalnowak75 [109.95.89.*]
    Z tego, co wiem Comp nie zajmuje się produkcją kas fiskalnych.
    Comp ma spółkę zależną NOVITUS, która działa w branży kas fiskalnych ale też ich nie produkuje. Novitus zleca produkcję podwykonawcom.

Z tego co rozumiem to Elzab będzie zlecał produkcję kas spółce Comp, Comp Novitusowi a Novitus swoim podwykonawcom.

Taka ilość pośredników musi generować duże koszty. Czy to nie jest działanie na szkodę spółki Elzab?

Dodam jeszcze, że w outsourcing oddaje się usługi sprzątania, informatyczne, księgowe, obsługę socjal media itp.
    Firma nie powinna rezygnować z działalności Core Business. Utrata kontroli nad technologią i jakością produkcji oznacza wyjście z biznesu!
    Jeżeli ktoś przejmie całą produkcje spółki to zostanie tylko wydmuszka.
  • Re: zawarcie umowy outsourcingowej Autor: ~Elzabiusz [91.188.119.*]
    Dokładnie tak jak piszesz.
    Poza tym Novitus prowadzi działalność konkurencyjną wobec ELZABu, więc jaki będzie miał interes w rozwijaniu i utrzymywaniu produkcji dla ELZAB ?
  • Re: zawarcie umowy outsourcingowej Autor: ~Zoole [31.7.45.*]
    To dlaczego podpisali właśnie nową umową na terminale płatnicze z izraelska firmą?? I po co comp miał by robić po górkę swojej spółce skoro jest właścicielem ? , Wszystko co piszecie nie ma sensu, albo trolujecie, lub poprostu nie znacie się na tym. 3zl jeszcze do końca marca, a pozniej wyżej, trend dopiero się odwraca. Zawsze możecie sprzedać akcje i iść gdzieś indziej :)
  • Re: zawarcie umowy outsourcingowej Autor: ~fundamentalny [188.147.108.*]
    Liczba trolli spadkowych jest co najmniej zastanawiająca. Tyle osób zmotywowanych, aby przekazać innym jak słaba jest ta spółka i jak bardzo comp chce im zrobić pod górkę.
  • Re: zawarcie umowy outsourcingowej Autor: rafalnowak75 [109.95.89.*]
    Obawiam się, że są osoby, które będą próbować doprowadzić Elzab na skraj upadłości tylko po to, żeby odkupić akcje po 1 zł.
    Comp będzie chciał mieć 100% akcji spółki Elzab. Były już przecież takie wezwania.

Jestem akcjonariuszem i dla mnie byłoby to zwykłe złodziejstwo.

Oczekuje, że Zarząd Elzab będzie dbał o interesy spółki, czyli wszystkich akcjonariuszy.

Wiem, że Comp zamierza się rozwijać. Ale jak już wspominałem nie jestem akcjonariuszem Comp'a ale Elzabu. Chciałbym, żeby moje akcje miały realną wartość.

Mam nadzieję, że inni drobni akcjonariusze Elzab Sp. z o.o. też chcą aby firma się rozwijała.
    oczywiście Elzab SA :)
  • Re: zawarcie umowy outsourcingowej Autor: ~sii [185.28.179.*]
    ciekawe czy SII by sie tym zaineresowalo
    Są trole są wzrosty xD Powtarzalny schemat na bankierze.
    bardzo się cieszę, że są wzrosty.
    Wyceniam Elzab SA na 10-12 zł za akcję.

Jesteś niepoprawnym optymistą xD
  • Re: zawarcie umowy outsourcingowej Autor: ~odp [185.28.179.*]
    a ty pesymistą
  • Re: zawarcie umowy outsourcingowej Autor: ~Marcin [46.169.213.*]
    W poprzednich postach pisał o tym MrWolf. Zgadzam się jedynym sposobem dla COMP to wezwanie aby nie narazić się na zarzuty działanie na szkodę drobnych akcjonariuszy. Ewidentnie Elzab i Novitus to działalności konkurencyjne
  • Re: zawarcie umowy outsourcingowej Autor: ~MrWolf [37.7.36.*]
    A wezwania nie ma.
    Ciekawe czy jest już wniosek do KNF lub prokuratury na takie dzialanie
[x]
ELZAB -0,52% 1,92 2023-12-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.