Bardzo dobrze, że ten syf upadł. Ta spółka od początku robi tylko syf i przepala pieniędze na pomysły, które brzmią świetnie, ale okazują się porażką. Czemu się dziwić, skoro prezeska jest zwykłym skupem a stoi za tym ktoś inny. Kto?
No i dokładnie tak. Też tutaj straciłem, bo dałem się nabrać na farmy, pompy ciepła, kamienice i piękną restaurację. Jak można na tym stracić pieniądze? Tylko ta spółka to potrafi. Założyli holding, żeby przekładać pieniądze z kieszeni do kieszeni i czyścić spółkę. Prokurator się należy.
Ojoj płacz słyszę i żal. Teraz będzie trolowal jaka to spolka slaba. Dlaczego piszą tylko Ci którzy stracili? Bo nie potrafią czekać i odpowiednio grać. Dlaczego tylko ok. 15% zarabia na giełdzie? Bo potrafi. Wie kiedy kupić w jakim miesiącu i przy jakich poziomach I kiedy wyjść i sprzedać z zyskiem. A są jeszcze naganiacze którzy albo dopiero kupili i są podnieceni zakupem i wiarą w góry złota i to szybko albo nie mają akcji i robią na zlecenie nagonke...Tyle w temacie
No tak teraz będzie duży kac moralny i niesmak że sprzedali ze stratą a tu zaczna rosnąć. Więc zazwyczaj nie patrzą ale jak urośnie dużo kilka set % to nagle się obudzą i kupią...niestety znowu w złym miejscu Bo na górce. I kolejny cykl I sprzedaż że stratą Bo zaczyna spadać...Xd
Oczywiście że przyznaję się do straty. Byłem głupi, że tu włożyłem pieniądze. Ale też były to inne poziomy. Gdybym nie sprzedał, miałbym teraz ogromną stratę. Tutaj żadne uśrednianie nie ma sensu. Tylko trzymać się z daleka.
Może warto załadować właśnie teraz kiedy jest kurs jest na historycznych i totalnych minimach? Niż czekać jak zacznie rosnąć? Ale tak jak pisałem ten co jest rozzalony stratą nie tknie tego przy poziomie 1 zł lub 2 zł. Tylko zacznie kupować przy 3 lub 4 złotych czyli przed poważnym załamaniem.. Wasza kasa.
Po co się pienisz!? Jak byś się wyspał to byś wiedział gdzie szukać. Zgodnie z harmonogramem przekazywania raportów okresowych w 2023 roku, opublikowanym raportem bieżącym EBI nr 3/2023 w dniu 5 stycznia 2023 roku, pierwotnie deklarowanym terminem publikacji raportu rocznego za 2022 roku by termin 21 marca 2023 roku. Zarząd Emitenta informuje, że nowym terminem publikacji raportu rocznego za 2022 rok będzie dzień 31 maja 2023 roku. Link: https://www.bankier.pl/wiadomosc/BERGHOLDI-Zmiana-terminu-publikacji-raportu-rocznego-za-2022-rok-i-okreslenie-terminu-publikacji-raportu-kwartalnego-za-IV-kwartal-2022-rok-8509359.html
No i co z tego ze przesunęli? Raport miał być 21 marca 2023 roku a nie w maju, mogą zawiesić notowania za nie podanie raportu..co nie mogli się doliczyć, ten raport w porównaniu do kwartalnego musi podbić biegły rewident a kawartalnego nie..jeżeli.maja długu bez spółek zależnych na 50 baniek to.ile wyjdzie że spółkami zależnymi?!..