Nie ma co panikować tu wszystko jest przejrzyste ! Żadnej złej informacji w spółce nie widze jak do tej pory same superlatywy !!!! I dobre mega wyniki ! Nic nie przemawia za tym żeby było złe wręcz przeciwnie firma już się mega rozwinęła i na finiszu ktoś chce jeszcze wyszarpać resztki tanich akcji ! Cierpliwi ! Odbić na 40zl lub wyżej to może w pare minut jak ktoś tylko bedze chcieć ! Jak zapora sie pojawiła tak w 2 min może zniknąć w odpowiednim momencie .
Twoje argumenty mnie nie przekonują ! Jak narazie nie sprzedał tylko straszy zaporami bo większość zdezorientowana sytuacja ! Tych barykad ! On taniej bieze kupuje ! Bo może sobie na to pozwolić ! Jak straci 1 czy 2 zapory to się może wycofa !? Puki nie bedze niżej brał i tyle ! A może i poprzeczke z biegiem czasu znowu wyżej dawał żeby windować kurs ! Teraz czesanie z akcji od wystraszonych ! Albo już innfo w drodze na dniach i tak zagrał ,my tego nie wiemy ! Ja wiem tyle ze swoich akcji nie sprzedaje i tyle ! A jak spadnie nawet na 10 zł to dokupie ! Ale wontpie ze tak zjedze !? 18-20 zł moim zdaniem to jest dołek ! Tak zwana długo już trwająca korekta z 48 zł do teraz 22 zł!? Korekt ! Tak mi to wyglonda !? Się dowiemy pewnie niedługo
Pl [46.134.75.*] nareszcie jakaś sensowna wypowiedz, tak jak piszesz skoro ktoś chce sprzedać takie ilości akcji dlaczego zawsze je wystawia nad bierzącym kursem, a nie niżej, jest to nic innego jak spychanie kursu małymi pakietami, odkupowanie niżej od wystraszonych i stawianie barykad niżej, w jakimś celu ktoś to robi, pewnie się niedługo dowiemy, w sumie nie spodziewałem się że to tak nisko spadnie ale to przecież NC , jest okazja dokupić po taniości, zakopać i czekać na rozwój wydarzeń
i tutaj pojawiasz się ty, który masz za zadanie wywołać panikę, szkalować spółkę minimum miesiąc przed, zniechęcić inwestorów a w trakcie zwały jeszcze bardziej nakręcać obecnych na sprzedaż
albo siedzieć na dupie i czekać do następnego sezonu grzewczego ,który może być trudniejszy od obecnego,po drugie nigdy nie pakować wszystkich funduszy w jedną spółkę
Jak masz tutaj większość środków, to zachowałeś się bardzo nieroztropnie. To jest przecież NC gdzie obowiązuje prawo dżungli, i to dużo gorszej niż u Kiplinga :) Przy tak silnym bilansie z ponad 12,5 miliona zł gotówki na koncie oraz przy kapitalizacji 22 milionów, spółka jest mega tania. Nie widzę wielkich potrzeb finansowania rozwoju, więc spółka spokojnie może wypłacić większość tej gotówki w dywidendzie. A w tych okolicznościach wypłata nawet 50% z 12,5 miliona daje 30% stopę zwrotu. Możliwości wyprowadzenia ze spółki tak dużej ilości gotówki są mocno ograniczone, a zgodnie z rada mojego znajomego z KNF, w razie konieczności w każdej chwili można zadać pisemnie pytanie władzom spółki przesyłając je równocześnie do wiadomości KNF.
Podsumowując, tylko totalna katastrofa, typu jakaś potężna kara, podejrzenie popełnienia oszustwa itp może spowodować, że spółka nie wróci w najbliższym czasie w okolice 40 zł/akcję, który to poziom jest absolutnym minimum przy 8,5 miionach zysku netto, 12,5 milionach gotówki i milionie akcji w kapitale.