• To była okazja Autor: ~qwerty [89.64.44.*]
    Każdy kto dłużej jest na tej spółce zna jej wartość, dzisiejsza sesja była dla niektórych okazją na dobranie akcji, dla innych okazją na wejscie na pokład.

Mi udało się dobrać dzisiaj 600 akcji które sprzedałem powyżej 40 zł

Pamiętajcie że w maju premiera LuON, dodatkowo ogromne zyski za 2022 rok.

Dużo ludzi tutaj pisze o dywidendzie. Z mojego punktu widzenia wolałbym żeby firma się rozwijała i obecny zysk przeznaczyli na zakup udziałów w innych spółkach i przypuszczam że tak będzie (przykładem jest LuON). Jest to mała spółka więc musi się rozwinąć a potencjał jest ogromny jeśli ma się takie zyski.

W średnim i długim terminie ryzyko straty oceniam na znikome
  • Re: To była okazja Autor: ~Piccoloolo [5.173.206.*]
    Co to jest luon? Dłuższy czas czekałem na poziomach 23-25i mnie zasypano więc witam na pokładzie :)
  • Re: To była okazja Autor: ~Hmmm [5.173.128.*]
    Macie racje do był dobry czas na wyjście okolice 15,17
  • Re: To była okazja Autor: ~qwerty [89.64.44.*]
    bardzo znikome szanse zważając na przychody na 2022 rok, chociaż i na to trzeba być przygotowanym bo to w końcu NC, dlatego nie warto inwestować wszystkich pieniędzy przeznaczonych na zakup danej spółki od razu tylko podzielić to i wyczekiwać takich okazji jak dzisiaj
    LuON – specjalizuje się w tworzeniu systemów i urządzeń inteligentnego domu.

WAT posiada 50% akcji tej spółki.

Dobrze się reklamują na FB, nawet mają podcast na Spolity "LuOn Podcast - Stwórz doskonały Smart Home", ostatnio informowałem że było o nich kilka stron w najnowyszym wydaniu magazynu "iMagazine"
    Zrozum jedno to jest NC gdy to było w wig 20 ok zgadzam sięale nie tutaj
    a kto powiedział że za rok czy 2 lata ta firma nie będzie na głównym parkiecie?
    Okazja była sprzedać przy obrotach
  • Re: To była okazja Autor: ~Sympatyk [37.30.40.*]
    Dnia 2023-01-05 o godz. 21:42 ~Hmmm napisał(a):
    > Okazja była sprzedać przy obrotach

Okazją to było kupić ACKERMAN kilka lat temu w przedziale 8-9 zł, sprzedać w w przedziale 40-46 zł i opuścić niepewny NC.
    Na rynku głównym w tym czasie było wiele spółek z niską ceną akcji.
    Myślę, że większość starych akcjonariuszy tak zrobiła. Sprzedała w znacznej części akcje ze sporym zyskiem i zmieniła spółkę.
    Teraz nie wiadomo kto sprzedaje po tej cenie i jak to się przełoży na dalsze wzrosty.

pozdrawiam.

• Re: To była okazja Autor: ~Jam [46.151.21.*]
    No ta większość starych akcjonariuszy kupiła w dołku i sprzedała w szczycie. Co z bool shity wypisujesz....

Nic nie zwiastowało takich spadków. Ktoś od tak po prostu zaczął walić w rynek.

Raczej nic dobrego to nie zwiastuje. W przyszłym tygodniu w takim tempie będziemy mieć 10zl? Za akcję? Przy 10xl na akcję zysku rocznego?

Co tu się od j....o.
    Dnia 2023-01-05 o godz. 18:03 ~qwerty napisał(a):
    > Każdy kto dłużej jest na tej spółce zna jej wartość, dzisiejsza sesja była dla niektórych okazją na dobranie akcji, dla innych okazją na wejscie na pokład.
    >
    > Mi udało się dobrać dzisiaj 600 akcji które sprzedałem powyżej 40 zł
    >
    > Pamiętajcie że w maju premiera LuON, dodatkowo ogromne zyski za 2022 rok.
    >
    > Dużo ludzi tutaj pisze o dywidendzie. Z mojego punktu widzenia wolałbym żeby firma się rozwijała i obecny zysk przeznaczyli na zakup udziałów w innych spółkach i przypuszczam że tak będzie (przykładem jest LuON). Jest to mała spółka więc musi się rozwinąć a potencjał jest ogromny jeśli ma się takie zyski.
    >
    > W średnim i długim terminie ryzyko straty oceniam na znikome

Kolego to czy to była okazja dowiemy sie juz w przyszłym tygodniu. Chciałbym zeby tak było. Ale cośt oczarno widze. Moze byc taniej.
    Za wcześnie kupileś. Jak w pn zaasypią tymi tonami które stoją w arkuszu to i kilka złotych moze bycza akcje.

SZULERNIA!!! I OSZUŚCI!!!

[x]
LUON -47,37% 1,00 2025-03-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.