Warto dodać że taki wzrost był pomimo wysokiej bazy w zeszłym roku w 4 kwartale więc tym bardziej jest to znakomity wynik. Tutaj będzie niezła jazda bez trzymanki do góry.
Wczoraj miał wystąpienie na sali w budynku gpw prezes answear, całe 30 minut i przedstawił konkretnie spółke więc wszyscy inwestorzy mogli dowiedzieć się jak dobrze zarządzana jest ta spółka i przede wszystkim jakie świetne perspektywy ma przed sobą. Nie zdziwie się jak dzisiaj tu będzie niezła pompka do góry.
Ciekawe ile akcji zebrał fundusz mci bo jezeli nie zebrali tyle co chcieli to pewnie bedą chcieli reszte dokupić na rynku więc ładnie kurs też powinni podpompować. Na razie nigdzie nie ma informacji ile skupili po 28.50zł
Answear ma przychód 300zł na klienta i twierdził prezes że jeszcze mogą to poprawić a cały czas baza klientów rośnie, to tu naprawdę będzie wielki pieniądz
Wczoraj nie byłem na ANR, gdyż byłem skoncentrowany gdzie indziej.
Zauważyłem dzisiaj, że był wystrzał na 32.261 akcji o godzinie 10-11:00 (skala H1).
Czy macie jakieś info nt. ? Po tym wyskoku wolumenu obserwujemy ruch w górę. Wg mnie kolejny impuls. Jest dobrze, a może być wkrótce bardzo dobrze. Jedynie hamulcowy MCI - do 19 stycznia jest przeszkodą.
Ktoś śledził wczoraj o tej godzinie listę zleceń ?
"Nic szczególnego, jedna transakcja na 32k sztuk, albo umówiona, albo przeparkowanie."
owszem, ale poprzedzająca wybicie figura na 27 zł, Wyskok wolumenu, i ruch ceny w górę to już nie przypadek. Ponad 800 tys. zł Wolumenu w jednej chwili - przed ruchem ceny w górę. To jest sygnał dla ruchu w górę. Moje zdanie.
Na razie niestety nic nie wiemy ile zebrał mci, ciekawostka answear jest obecny na 11 rynkach, a na bankierze jak się wejdzie w podstawowe dane to podają że na 7 rynkach mogli by się ogarnąć i zaktualizować swoje dane bo nie nadażają za spółką. Prezes powiedział że mają swoje studia fotograficzne więc nikomu nie zlecają na zewnątrz sesji dlatego bardzo szybko na drugi dzień mają już zdjęcia ciuchów na swojej stronie. Sprzedają tylko towar który mają na stanie i dlatego wysyłka jest w ciągu 24 godzin. Celują w klientów z większym portfelem którzy do nich wracają na kolejne zakupy bo są zadowoleni i dlatego jest wysoka średnia zakupowa z jednego koszyka. Nie ma problemów z zwrotami przyjmują w zasadzie bez problemów dlatego klienci są zadowoleni. Zwiększają oferte towarów luksusowych drożdzych i z tego mają większą marże a największe marże mają z produktów pod nazwą własną i podaż tych produktów też zwiększają.
Może mci nie musi podać info tak szybko bo to nie był oficjalny skup akcji tylko zaproszenie do sprzedaży, teraz może spokojnie delikatnie dokupują żeby kursu za mocno nie ruszyć bo po co mają kupować drożej jak mogą od leszczy skupić taniej a potem jak skończą to podadzą info o liczbie posiadanych akcji.
Nie jestem pewien na 100%, ale do piątku to były tylko zapisy. Samo rozliczenie jest chyba w tym tygodniu, więc pewnie na dniach podadzą ile akcji obecnie posiada fund.
Dlatego bardzo możliwe że teraz dokupują brakującą liczbę bo raczej w tejśmiesznej cenie 28.50 zł nie wiele ludzi im oddało papier. Wygląda że idziemy na 35zł