5 kg i wcale nie uciekł tylko zebrał z prawej, potem jakiś leszcz mu sypnął, a automat od razu uciekł wyżej. Podsumowując, zdrowa sesja korekcyjna, bardzo potrzebna do oczyszczenia papieru. Obroty 10 kg też dobrze świadczą. Teraz czekamy na info czy i jak RDG zostanie włączone do Krajowej Sieci Onkologicznej, mając tak przełomowe i POTWIERDZONE badania dotyczące skuteczności terapii raka piersi.
"Teraz czekamy na info czy i jak RDG zostanie włączone do Krajowej Sieci Onkologicznej, mając tak przełomowe i POTWIERDZONE badania dotyczące skuteczności terapii raka piersi." Jaką szansę na to widzicie ? Tylko proszę bez zbędnego naganiania :)
Nikt nie nagania. Wejdź na stronę RDG, zobacz jacy ludzie z jakim dorobkiem tam pracują, na jakim etapie są osiągnięcia, ile takie sukcesy są wyceniane na świecie i jak wszystko poskładasz w całość to zrozumiesz o co tutaj toczy się gra, w dodatku przy tak niskim FF. Jak do tego dołożysz najnowszy program rządowy o KSO ( Krajowa Sieć Onkologiczna) to zobaczysz, że to jest żyła złota dla takiej firmy jak RDG jak tam wejdzie. A czy wejdzie ? To ja odpowiem pytaniem: A kto ma wejść jak nie firma kierowana przez jeden z największych autorytetów onkologicznych w Polsce, którego osiągnięcia uznawane są na całym świecie ? Może mają włączyć jakiegoś felczera ?
https://www.bankier.pl/wiadomosc/READ-GENE-Istotna-umowa-z-Ministerstwem-Zdrowia-Modul-II-7221683.html
Jest też moduł I ale nie chce mi się już szukać:) W każdym razie te umowy były nadal realizowane w 2021 r o czy spółka informowała w raporcie. Pewnie po drodze były jakieś aneksy. Wg mnie współpraca w KSO to będzie formalność.
W ogóle odsyłam Cię do raportu za 2021 - tam takie nowinki jak to poniżej
Planowany rozwój spółki
"Wyniki przeprowadzonych badań są wdrożone na podstawie opracowań patentowych i mają wartość rynkową o potencjale zysku przekraczającego 0,5 mld złotych rocznie. Obecnie planowane są prace promocyjno-edukacyjne, aby ten potencjał wykorzystać w jak największym stopniu. Prowadzimy dalsze intensywne badania nad poszerzeniem liczby oferowanych testów diagnostycznych, suplementów i sposobów profilaktyki i leczenia nowotworów za pomocą diety, suplementów i leków. Przewidujemy kilkukrotne zwiększenie liczby tego typu innowacyjnych produktów. W kolejnych latach działalności Spółka zamierza przede wszystkim prowadzić badania własne nad produktami obniżającymi ryzyko nowotworów, pozyskiwać patenty chroniące własność intelektualną, rozwijać proces wytwarzania produktów opartych o nowo zgłoszone patenty, rozwijać pracownie diagnostyki molekularnej i biochemicznej, realizować badania kliniczne własne i zlecone oraz rozwijać sprzedaż suplementów diety, badań poziomu mikro/makroelementów, testów genetycznych oraz konsultacji. "
W jednym z wywiadów z 2022 r. prof. Lubiński jasno dał do zrozumienia, że trwają rozmowy z MZ o przeniesieniu finansowania tych badań do NFZ. Nikt normalny, nawet w tak dziwnym kraju tego nie zmarnuje, dlatego tak jak piszesz oni do KSO wejdą bezdyskusyjnie, bo są po prostu liderami w swoim fachu. A to co piszesz w sprawie komercjalizacji ich patentów, to oczywista oczywistość. Przyjdzie ktoś z USA z dwoma walizkami bagsów i posprząta ulicę. Dzisiejsza kapitalizacja poniżej 10 mln USD to śmiech na sali !!!! Jeśli patent na lek selenowy zostanie wykupiony w trybie globalnym to chyba każdy rozumny człowiek wie co to znaczy i jaki rynek się otwiera dla właściciela takiego patentu/licencji. Dlatego większość akcji jest w rękach profesora Lubińskiego osobiście lub przez spółkę zależną w której ma udziały. To co hula na rynku to resztki, które ktoś od kilku tygodni regularnie sprząta.
Widze sporą pewność co do firmy i tego o co pytalem:) Ja mam jedynie pewność, że część tych " resztek" długo nie wróci do obiegu :) To, że są małe obroty przy "resztkach" mnie nie dziwi bo to standard i częsty schemat który obserwuje na tym dziwnym "parkiecie" :) Pozdrawiam i wszystkiego dobrego życzę:)
Dziękuję za pozdrowienia. Na tym dziwnym - jak słusznie zauważyłeś - parkiecie, pewności nigdy nie ma, ale biotechy to specyficzna branża, a ponieważ onkologia to priorytet, więc obecnie, kiedy RDG finalizuje już pewne badania w tym obszarze, zaczyna się czas źniw i trzeba wiedzieć kiedy wsiąść do pociągu. Pożyjemy, zobaczymy. Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. PS. Onegdaj balon Innogene potrafił zrobić odjazd z 1,7 na 99 więc cuda naprawdę się zdarzają.