• Dlatego tak ciągną do góry / czytać / Autor: ~Eliminator [46.204.5.*]
    https://strefainwestorow.pl/artykuly/gospodarka/20230104/sprawa-o-wibor-zabezpieczenie-roszczenia
  • Re: Dlatego tak ciągną do góry / czytać / Autor: ~Inwestor [185.69.116.*]
    ciągną do góry, bo jak TSUE wyda orzeczenie złe dla banków, co na tą chwilę jest najbardziej prawdopodobne, to Millenium może podzielić losy banków Leszka Cz.. Odbicie banków nie ma żadnego uzasadnienia fundamentalnego, to są wzrosty czysto spekulacyjne. Recesja jeszcze się nawet nie zaczęła, ponoć gorzej ma się zacząć od Q3 2023, wysokie stopy zostaną z nami przynajmniej do końca roku, a jak za rok w styczniu ceny energii zostaną uwolnione to będzie inflacja jak obecnie. mi przychodzi do głowy tylko jedne wytłumaczenie tych wzrostów: grubasy chcą podpić kurs, by po orzeczeniu TSUE Millenium nie stał się spółką ... groszową. Innego wytłumaczenia nie ma. Życzę jak największych zysków w tym roku, ale uważajcie aby przypadkiem nie zawisnąć na haku na długie lata. Poczekajmy na raporty banków za Q4 i kolejne kwartały.
  • Re: Dlatego tak ciągną do góry / czytać / Autor: ~abcd [31.61.171.*]
    bredzisz człowieku

• Re: Dlatego tak ciągną do góry / czytać / Autor: ~Eliminator [46.204.5.*]
    Trybunał Sprawiedliwości UE zarządził sporządzenie przez rzecznika generalnego opinii do 16 lutego 2023 r. A to oznacza, że wyroku należy się spodziewać kilka miesięcy później czyli pod koniec roku 2023 . Powinieneś to wiedzieć więc nie pisz głupot inwestorze.
    i ta opinia, jeśli będzie zła dla banków, wystarczy aby rozpocząć wodospad na wszystkich bankach w Polsce !!! wy dalej nie kumacie, że Millenium jest tak umoczony w CHF, że tutaj konieczna może być interwencja rządu, bo bez tego ten bank może zwyczajnie upaść (realnie zostałby przejęty). PKO też słabo, ale PiS by ratował PKO bez względu na koszt.
    Nie masz zielonego pojęcia co piszesz i myślę że nawet millenium nie posiadasz w portfelu.Poczytaj abcd jego wpis co teraz wrzucił trzy razy to może wyciągniesz jakieś wnioski.
  • Re: Dlatego tak ciągną do góry / czytać / Autor: ~axa [5.173.81.*]
    pisząc ze decyzja jednego sędziego o zmianie postanowienia zabezpieczjącego miała wpływ na wzrost banków wykazujez się brakiem abc podstaw , powodem jest nowy kwartał 2023 roku i wyniki 4 kw banków a przede wszystkim uchwalenie przez sejm budzetu ( senat poprawki ) a przede wszystkim ustaw około budzetowych w których to rzadzący nakładaja daniny na wszytkich tym razem bankom się upiekło i do połowy roku czyli nowelizacji budzetu i podsumowania funduszu naprawczego getin banku spokój no chyba ze 16 lutego to do wyroku przerane .
    Ja tak nie napisałem że banki idą w górę bo do 16 lutego rzecznik generalny ma dać opinie a tłumaczyłem inwestorowi dlaczego banki nie będą latać po dnie tak jak on to przedstawił. Źle mnie zrozumiałeś.
    Ty piszesz o AT a ja o fundamentach. w przerwie między ważnymi espi działa AT. wspomniales wpis abcd a tam czyste AT, odbicie techniczne bo wiecznie nie może spadać ani rosnąć. ale co ja ci będę łumaczyć, tacy jak Ty rok temu pisali przy aliorze 60zł ze jazda na 100zł, nas nie dogoniat, a skończyło się tak, że można było brać po ... 23 zł. Tutaj pewnie niejeden wisi na haku na 8-9zł. Do czasu TSUE działa AT. rezerwy zawiązywane na CHF co kwartał nic nie zmieniają, bo wszyscy wiedza że Millenium jest w CHF umoczone. Na koniec Q1 2022 Millenium miał kredyty CHF ok 11.4 mld zł. Teraz wyobraź sobie że umowy CHF są anulowane. Frankowicze oddają ile wzieli lata temu, a Millenium oddaje wszystkie zebrane raty + odsetki za korzystanie z kapitału (ostatecznie to Millenium musiałoby sporo hajsu oddać). No patologia, bo by wychodziło, że ... to kredytobiorcy byli kredytodawcami xP teraz trwa walka między prawnikami banków i frankowiczów o to, kto kogo wydyma na kasę. być może rozstrzygnie TSUE, ale te raczej banków żałować nie będzie.
  • Re: Dlatego tak ciągną do góry / czytać / Autor: ~JI10 [178.235.202.*]
    Nic nie wskazuje na lokalne info, rośnie na bazie koszyka w którym jest i ten bank. Spadek inflacji, może brak recesji + niska wycena (nie u nas, w EU). Pytanie tylko dlaczego tak szybko rośnie, mogłoby powoli, taki skok 20% w 2 dni nie wróży nic dobrego. Ogólnie nie stało się u nas absolutnie nic, a rośnie, sprawa w artykule absolutnie bez znaczenia. Po prostu sentyment w EU na nowe otwarcie roku może wreszcie ze spadkiem inflacji ?? Oj, będzie niedługo spadało nie wolniej niż teraz rosło, nie wnikając w fundament, spokojnie na tym zarobiłem, więc nie narzekam na taką zamienność...
    inflacja spadnie bo po 1. baza zeruje się po 12 miesiącach, a po 2. ceny ropy i gazu ponoć już sprzed wojny na Ukrainie. Teraz jeszcze niech ceny węgla zaczną spadać... . Co do recesji, w hipotekach zapaść -60%, a jak wiadomo, budownictwo napędza gospodarkę (tutaj rząd będzie próbował nadrabiać pompując inwestycje publiczne za kasę z KPO). A banki przecież zarabiają m.in. na kredytach. Ale to wszystko będzie widać w wynikach za kolejne kwartały, gdy stare kredyty będą się kończyć (zostaną do końca spłacone) a nowych jak na lekarstwo. Ktoś z PZU zapowiadał, że najtrudniejszy kwartał to może być Q3 2023, także spowolnienie dopiero przed nami. Według mnie na Millenium zadziałała teraz AT i nic poza tym, to samo było rok temu w I połowie marca, pamiętam brałem PKO po 31 a oddałem po 40zł, to był wzrost czysto spekulacyjny na dużych wolumenach, co się stało później każdy wie.
  • Re: Dlatego tak ciągną do góry / czytać / Autor: ~ss [77.252.51.*]
    teraz tez jest spekulacyjny wystarczy ze zaczna sie problemy z kredytami niesplacalnosc a zacznie sie wiekszosc tutaj mysli zyczeniowo przesadnie optymizm :)
  • Re: Dlatego tak ciągną do góry / czytać / Autor: ~spek [104.223.81.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
MILLENNIUM 2,42% 19,04 2026-05-22 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.