Jak myślicie czy ktoś to łyknie tak jak kiedys były plany? Fundusze ich wystawily pod szyje w kredycie, koniunktura siada, SWW nikt nie chciał przez green deal. A układ jest taki jak w innych spolkach z TFI i OFE. Mozesz miec kilka procent i rozdajesz karty.
No skarb państwa miał chrapkę, ale z OFE im nie wyszło. Ta spółka jest w dużej mierze własnością funduszy, więc zarabiając dobre pieniądze i tak dobrze zarządzana jest łakomym kąskiem. Więc odpowiedź brzmi- tak. Pytanie, kiedy i za ile.
podejrzałem sobie czy płacą dywidendę i wygląda, że regularnie https://grupakety.com/relacje-inwestorskie/dlaczego-grupa-kety/dywidenda/ więc dla funduszy to stabilna pozycja przynosząca zysk a tym samym nie wydaje mi się, że będą chcieli tanio z niej zrezygnować..
Pytanie jest otwarte. Spólka jest zdecydowanie dywidendowa ale od kilku lat jest przez fundusze drenowana. Struktura zadłuzenia jest mega przechylona na zewnatrz a cena kredytu nie jest za niska. Pytanie czy zmiany marketingowe nie są pod wydzielenie kolejnego segmentu. SWW nie pykło... od kilku lat czyszcza drobnice pod sprawozdania. Dla mnie układ jest ten sam co u innych graczy alu stabliny podział rynku i dywidenda na pierwszy rzut oka. W szczegółach widać jednak zupełnie co innego. Moim zdaniem beda duze zmiany i przetasowania w srednim okresie. Wtedy moze sie pojawic zainteresowanie.