Tak obstawiam że do końca czerwca i dywidendy a choćby i z nią kurs pójdzie do 14 zł. To + 40 %.To korci mnie żeby dosypać gotówki i zrobić zakupy po 10 zł jak jest. Co sądzicie? POCZYTAM OPINIĘ ALE I TAK KUPIĘ.Lubie kupować spółki BEZPIECZNE. To najlepszego.
No ja dziś napisałem, że mam zamiar dokupić. Moje założenie jest takie, że kupię po kursie 10 - 10,2 zł. Na razie nie mam wolnych środków. Jak nie Bowim to w coś innego zainwestuję (mam jeszcze 2 spółki na celowniku z podwyższonym ryzykiem
Dnia 2023-01-04 o godz. 11:30 ~Kupiec_wenecki napisał(a): > Tak obstawiam że do końca czerwca i dywidendy a choćby i z nią kurs pójdzie do 14 zł. > To + 40 %.To korci mnie żeby dosypać gotówki i zrobić zakupy po 10 zł jak jest. > Co sądzicie? POCZYTAM OPINIĘ ALE I TAK KUPIĘ.Lubie kupować spółki BEZPIECZNE. > To najlepszego.
Kupisz 5000 szt po 10 zł i sprzedasz je po 14 zł to masz 20 tys. zł, natomiast kupując 5000 szt i dostajesz 2 zł. dywidendy to masz 10 tys. zł
Drogi kupcu na twoim miejscu napisałbym jeszcze kilkanaście postów o planach zakupu o tym jaka to dobra spółka ewentualnie też że za przyszła dywidendę też dokupisz. Kupno po.jednym poście to trochę lipa, powinieneś bardziejbcelebrowac ten moment.
Drogi Robercie ,piszę o tym jak kupuję( i sprzedaję) tuż przed lub chwilę po.Nie cztery miesiące póżniej jak to nakupiłem po 8 zł i jaki jestem bystrzak.Nie jestem tak naiwny by wierzyć że moje wpisy mają JAKIKOLWIEK WPŁYW NA CENĘ AKCJI. Ot tak piszę z nudów w oczekiwaniu na upływ czasu. tAK JAK PISAŁEM O SPRZDAŻY AKCJI PRZED dniem dywidendy i szczytem na 16 zł.PRZED nie PO.Najlepszego.
Oj kolega lubi kupować, kilka tygodni temu przed dywidendą też kupował i namawiał innych...
Odrobina wysiłku i w ramach rozrywki można poczytać posty forumowych ekspertów i ich zakupów.
W sumie się nie dziwię ze spółka wegetuje nawet na takich sesjach jak ostatnie kilka.
Gdy w akcjonariacie same wirtualne zakupy to kto faktycznie ma unosić kurs.
10mln dywidendy przytulone a kupowacze tylko forumowi :)
Przeanalizuj kurs od stycznia do czerwca 2022 r. (podpowiem można było zrobić 100%). Solidne wzrosty były od 24 lutego do końca czerwca. Wybicie nastąpiło po 2 miesiącach akumulacji. Była cała masa ujadaczy na forum (wystarczy analiza wpisów z tego okresu). Sam pisałem o akumulacji przy kursie 9,4 - 9,9 zł (16 - 18 sesji). Niech każdy robi co uważa :) Po tym co mamy teraz to jednego jestem pewien, że na pewno będzie ładne wybicie na Bowim !!
04.01.2022 kurs 8,78 zł 31.05.2022 kurs 16,54 (max kurs sesyjny 16,8 zł). Raptem 5 miesięcy ??? Prawie 100%. Mało ??? Dziś mamy 10,14 zł. Jaki będzie kurs na dzień 31 maja 2023 r. ???
2021 r. Zysk netto ponad 130 mln zł netto. 2022 r. Zysk netto ponad 100 mln netto po 3 kwartałach !!! C/WK = 0,61 C/Z =1,7. Uważasz, że obecna wycena jest adekwatna do obecnej wyceny spółki ??? Jak nie widzisz możliwości do wzrostów na Bowim to spoko. Twoja sprawa, Twój punkt widzenia.
Dnia 2023-01-04 o godz. 14:17 ~OBSER napisał(a): > 2021 r. Zysk netto ponad 130 mln zł netto. 2022 r. Zysk netto ponad 100 mln netto po 3 kwartałach !!! C/WK = 0,61 C/Z =1,7. Uważasz, że obecna wycena jest adekwatna do obecnej wyceny spółki ??? Jak nie widzisz możliwości do wzrostów na Bowim to spoko. Twoja sprawa, Twój punkt widzenia.
a 0,49 vs 1,79 ostatni r/r tj, -73% to dobrze wróży na przyszłość czy źle? widzisz szansę utrzymania wyników r/r w 4q22 i 1q23?
zgadzam się, spółka nie jest godziwie wyceniona, ale chyba pamiętasz jak nisko była wyceniana przy rewelacyjnych wynikach? pytanie jak nisko da się zejść z wyceną przy słabych wynikach.
Myślę, że będzie dobry czas do grania na stalówkach. Z resztą wystarczy przyjrzeć się kilku firmą z sektora. Jeśli nawet zysk by spadł w kolejnych kwartałach to i tak sądzę, że to może być bez znaczenia. Spekuła i tak zrobi swoje. Od dłuższego czasu papier zbierany jest z rynku i to widać po wolumenach. Mało akcji zostało w wolnym obrocie. Nie będzie problemu by mocno wyciągnąć kurs do góry !!!
No to nie minął jeszcze styczeń i mamy 11 zł. Do założonych 14 zł pozostało mi jeszcze 3 zł. No i pięć miesięcy do końca czerwca. Lubię stabilne pewne spółki.40 % nie majątek,ale spokojny sen plus 40 5 to już ,,miód z agrestem, ,.Że co ,że jeszcze dywidenda? A pewnie że chętnie wezmę. To najlepszego.