witam, jestem akcjonariuszem firmy i zastanawia mnie, czy ktoś wie dlaczego ten nasz kwiatek tak ostatnio obumiera. nie planuję ani dokupować, ani sprzedawać akcji, ale niby nowi akcjonariusze, niby dobre wyniki a my stoimy lub lekko spadamy na rosnącym rynku ... ja tam jestem cierpliwy - tego nauczyła mnie giełda przez wiele lat, więc przeczekam. Ktoś jakieś przypuszczenia?
Dnia 2023-01-04 o godz. 09:23 ~Steve napisał(a): > witam, jestem akcjonariuszem firmy i zastanawia mnie, czy ktoś wie dlaczego ten nasz kwiatek tak ostatnio obumiera. > nie planuję ani dokupować, ani sprzedawać akcji, ale niby nowi akcjonariusze, niby dobre wyniki a my stoimy lub lekko spadamy na rosnącym rynku ... > ja tam jestem cierpliwy - tego nauczyła mnie giełda przez wiele lat, więc przeczekam. > Ktoś jakieś przypuszczenia?
dlaczego obumiera ? caly czas chcialbys wzrosty ? Jak kazdy straci nadzieje to wtedy tutaj zacznie sie jazda.Pamietaj ze sam zarzad wycenia akcje po cenie godziwej 35 zł.
W wezwaniu nabyto 300k akcji a zgłoszono chęć sprzedaży 530k. Trzeba odebrać te 230k, żeby kurs mógł ruszyć. Od 20.grudnia, kiedy ogloszono tę informacje sprzedano na rynku około 200k akcji. Jesteśmy wiec bliżej niż dalej z odebraniem tych akcji. W przyszłym tygodniu powinny byc już w całości odebrane i wtedy będzie szansa wyjść wyżej. Skończy się podaż akcji związana z układem.
dzięki za odpowiedź - oby Wasze optymistyczne prognozy się sprawdziły. swoją drogą trzeba przyznać, że mało osób zapisało się na wezwanie co dobrze świadczy o spółce, z drugiej mam nadzieję, że firma spłaci wcześniej raty układowe, bo jak nie to mamy perspektywę 2028, gdy odblokujemy gotówkę. no to czekamy na rozwój wypadków. pozdrawiam
Widzisz ,
Sam napisałeś zarabiają cierpliwi ,
Trzeba wybrać doba spółkę i czekać ,
Nie skakać po papierach bo wtedy z reguły się traci ,
Dobra spółka + cierpliwość = zarobek
Ps. Dużo osób wychodzi z dobrej inwestycji przy pierwszym jej ruchu s górę ,
Teraz mamy boczniaka i akumulacje ,
To widać jak na dłoni ,
Najgorzej jest siedzieć na spółce rok czasu i wyjść przy pierwszym ruchu w górę z zarobionymi 10%
Później patrzymy jak spółka robi jeszcze 40% ale my już bez papiera ,
Zakładam mniej optymistycznie, że wyczyszczenie wszystkich chętnych do sprzedaży na niskich poziomach potrwa do końca stycznia. Kurs nie rośnie, bo zaskakująco wielu akcjonariuszy sprzedaje relatywnie tanio. Tym niemniej stopa zwrotu z ostatnich 3 lat to 400%. Nie ma wielu lepszych spółek na GPW.