Przepis jest bardzo prosty, musicie w granicach widełek zjechać z ceną tak aby gdzieś przy 15-20 groszach pojawił się większy popyt na akcję. Jesli teraz w panice będziecie próbować sprzedawać akcję po jakiejkolwiek cenie, to GPW ich nie puści. zatem spokojnie sprzedawajcie i zniżajcie cenę i tak nie znajdzie się żaden chętny kupić te akcję wyżej niż 20 groszy. Przynajmniej nie teraz, no chyba że spółka podpisze jakiś ciekawy temat itp.
Nie nie sprzedałem. Teraz się przyglądam, mam taką stratę na tych akcjach że nie ma dla mnie cena teraz znaczenia. Właściwie już je skreśliłem. i całą tą spółkę. Teraz się zastanawiam kim jest ten inwestor który nabył pakiet 10 milionów akcji? zastanawiam się czy po mimo dużego zadłużenia coś się nie święci?. Jestem zdziwiony że jednak podali raporty.
Osobiście uważam że akcje spadną w granice 10 groszy, ale wòwczas z rynku może ten inwestor będzie skupował, kto wie. Musimy być realistami, lepsza goszka prawda niż słodkie kłamstwo. Spòłka ma mega zadłużenie i może tylko nowa twarz w spòłce jest w stanie odkupić zaufanie inwestoròw.
Czas pokarze.
To raczej pobożne życzenia, spółka musi pracować i odrobić straty oraz spłacić dług jeśli się tak stanie rynek sam ją dobrze wyceni sztuczny skup akcji będzie tylko jednorazowym efektem
Co wy braliście w sylwestra, grube miliony nie do odrobienia, może jak by na każdym kontrakcie zarabiali po 100% to po nastym z rządu była by nadzieja..... ale w tej sytuacji blado to widzę.
A kto Ci powiedział że spółka musi być na plus w wieloletnim wyniku finansowym, by wygrywać przetargi, zatrudniać pracowników, wypłacać wynagrodzenie, w tym zarządowi, i być obiektem udanej spekulacji i wzrostu kursu na NC? Ty się z choinki urwałeś czy handlujesz na NC od tygodnia?
Spekulacyjnie może się wiele wydarzyć, ale nie o to w tym chodzi. Spekulacja na dwóch fixach jest niemożliwa.
Trzeba liczyć że spółka wyjdzie na prostą po kilku latach, wówczas ci co zakupią w najbliższym czasie akcje zarobią, ale może być różnie i w sumie niewtajemniczonym raczej odradzam zakupu akcji ale to indywidualna kwestia i każdy robi co chce. Teraz na pewno miło jest zobaczyć że spółka nie upadła i znów wróciła do notowań. Co będzie zobaczymy.
Dnia 2023-01-06 o godz. 13:38 ~Takmysle napisał(a): > Spekulacyjnie może się wiele wydarzyć, ale nie o to w tym chodzi. Spekulacja na dwóch fixach jest niemożliwa. > > Trzeba liczyć że spółka wyjdzie na prostą po kilku latach, wówczas ci co zakupią w najbliższym czasie akcje zarobią, ale może być różnie i w sumie niewtajemniczonym raczej odradzam zakupu akcji ale to indywidualna kwestia i każdy robi co chce. Teraz na pewno miło jest zobaczyć że spółka nie upadła i znów wróciła do notowań. Co będzie zobaczymy.
obawiam się że perspektywa wyjścia na prostą, o ile w ogóle, to baaaaardzo odległa przyszłość. Obecnie to czysty trup z takim zadłużeniem i że też ktoś to jeszcze chce kupować po jakiejkolwiek cenie akcji, ani tam majątku, jedynie tylko zadłużenie.
Spółka ma dwa zakłady produkcyjne, wiec niewiem czy tak wypisujesz co ci ślina na język przyniesie czy nie masz wiedzy. To, że jest dług to druga sprawa