• Nareszcie Autor: ~pompek [185.22.9.*]
    Pompa na którą czekałem. Czułem że to pójdzie w górę. Wszedłem przy kursie 2 jakis czas temu. Zjechało do 1.60 i teraz w góre serca.
  • Re: Nareszcie Autor: ~Speed [85.221.145.*]
    A tak zapytam z ciekawości - pod co tak wg. ciebie wystrzeliło ?
    Masz po 2 zl I myslenie życzeniowe up up czy coś ciekawego wiesz ?
  • Re: Nareszcie Autor: ~pompek [185.22.9.*]
    Przyznam szczerze że mam myślenie życzeniowe. Spojrzałem na wykres i dojrzałem kurs który zjechał z 17 zł na 1,5 zł. Drastyczny spadek. Tylko raz w historii kurs był niższy a mianowicie 0,90 zł, ale od tamtego czasu znacznie poszerzyli swoje portfolio. Do tego próbują zabawić się w depozytariusza, możliwa dywidenda gdy będą zyski, podobno rok 2023 ma być lepszym rokiem dla giełdy od 2022 r., członek zarządu kupował powyżej 2 zł itp. Dlatego uznałem że obecnie jesteśmy w dołku i czuję że będzie tylko lepiej. Kwestia czasu. Nikogo nie namawiam do zakupu. To mój wybór. pozdro
  • Re: Nareszcie Autor: ~enki [188.33.232.*]
    Ja zrobiłem spory zakup po 1,8zł później 1,88zł, później 1,92zł i czekam na 150zł chociaż ;)
  • Re: Nareszcie Autor: ~Jw [77.111.245.*]
    Nie wiem co tu by się musiało stać żebyśmy zobaczyli taką kwotę
    Dnia 2023-01-08 o godz. 20:47 ~Jw napisał(a):
    > Nie wiem co tu by się musiało stać żebyśmy zobaczyli taką kwotę

A co się stało że w 2006r było 64zł? Czy już wcześniej mieli usługę depozytariusza? Czy mieli tak bogate portfolio? Czy wprowadzali na giełdę tyle spółek co obecnie?
    Zauważ że to już będzie zupełnie inna firma niż wtedy, a według mnie cena powinna po 17 latach pójść co najmniej o 200% wyżej od tamtego szczytu.
    Każdy może mieć swoje założenia, a nikt ci przecież nie broni sprzedać wcześniej. Ja założyłem sobie taki cel i mam zamiar w nim wytrwać.
  • Re: Nareszcie Autor: ~Jw [77.111.245.*]
    Na giełdzie takie rzeczy się zdarzają, np kiedyś spółki covidowe. Ale aż takim optymistom nie jestem
    Dnia 2023-01-09 o godz. 09:34 ~Jw napisał(a):
    > Na giełdzie takie rzeczy się zdarzają, np kiedyś spółki covidowe. Ale aż takim optymistom nie jestem

Twój wybór, tylko dlaczego od razu negujesz optymizm kogoś innego? Może ktoś widzi większy potencjał w spółce bo patrzy z szerszej perspektywy... Podam ci dwa z kilku powodów które może nie dotyczą bezpośrednio INC, ale mogą mieć wpływ na całą giełdę, zarówno na NC i główny parkiet. Pierwszy - wchodzi coraz więcej zagranicznych funduszy obejmując dużą ilość akcji, więc żeby je wyprzedać siłą rzeczy najpierw muszą wywindować kurs spółek 1500% i więcej bo ludzie widząc kiszenie się na niskich poziomach nie będą kupować. Drugi od 2020r przybyło mnóstwo kont maklerskich, które nie były masowo likwidowane. To pozwala zakładać że kapitał jest i czeka na trigger do zakupów w postaci potwierdzenia nowego trendu wzrostowego. Jest jeszcze więcej przesłanek, ale nie będę odbierał ci radości odkrywania ich ;)
  • Re: Nareszcie Autor: ~spek [104.223.81.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
INC -0,32% 1,54 2025-12-12 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.