Jest ok przy takim spowolnieniu. Ważne ,że ciągle przychody na plusie. Pomaga pewnie kontrakt z Elektrotim. Marża też powinna być wysoka. Prace na granicy z Białorusią były wysoko marzowe. Zobaczymy jak zareaguje giełda
Dodam jeszcze, że poprzez powiązania właściciela z Elektrotim który ma duże zlecenia na 2023, Tim ma dużego pewnego klienta. To uchroni przed spadkami w pozostałych segmentach. Tutaj właśnie widać przewagę na Grodnem
A ja dodam, ze spowolnienie to dopiero będziesz widział w kolejnych miesiącach. Ostatnie złotówki idą na inwestycje i remonty, zaciskanie pasa dopiero rozkręca się. Nowych budów jak na lekarstwo. Otwórz oczy.
Niepopularna opinia bo tu nie można pisać o spadkach na forum.
Oczywiście, że masz rację. Spowolnienie idzie ogromne ale, ale. Bardzo dużo hurtowni będzie miało problemy finansowe. Szykują się upadłości i konsolidacja Takie Grodno przy podobnych przychodach marża jakieś 3-4% (śmiech na sali) Tim marża jakieś 20%. W tej chwili Tim ma 10% rynku. Myślę, że nadchodzi moment kiedy dzięki problemom innych TIm zwiększy udział do 15-20%. I o to sie gra
Grodno: marża zysku netto 3,1% w 2Q22. TIM: marża zysku netto 7,3% w 2Q22. Cykl należności: TIM 65 dni, Grodno 48 dni. Możliwe że TIM przejmie upadające maluchy (nie mówię tu o Grodnie)
A co z kredytami które TiM zaciągał przy 0%stopach kredytowych i kosztach w euro za dzierżawy? Jak to się kompensuje obecnie bo dawno nie sprawdzałem, oddałem dawano.
tak wg mnie to podejdziemy po 30 i potem kwestia co się wydarzy i która strona będzie silniejsza popyt, czy podaż ... ale skoro trwa skup to powinniśmy przebić 30zł trwale tym bardziej że kurs ruszył/szarpnął do góry. Brak było rajdu mikołaja to może minihossa styczniowa ;)
To jedziemy do 35zł i potem cofniecie. I po cofnięciu dalej góra? No bo cały czas ku górze nie będzie ... wiadomix Tylko pod co to rośnie ... tylko skup?