Wszystkim zaangażowanym w SDS (i nie tylko) wszystkiego dobrego i jak największej stopy zwrotu w 2023r !
Pierwsze dni nowego roku zawsze nastrajają na prognozy roczne, więc pokuszę się o kilka dla SDS, które mogą wg mnie znacznie wpłynąć na co najmniej podwojenie wartości spółki i cenę akcji pod 30zł: - SDS Optic USA: w 2023r ruszą prace R&D, pozyskane zostaną jakieś dod. środki (może dotacja, moze jakis lokalny inwestor), rynek amerykański naocznie przekona się o potencjale SDS, który dodatkowo będzie miał na miejscu zespół do pierwszego kontaktu; - doradca M&A: podpiszą umowę z renomowanym doradcą, przygotują dobrą strategię pod komercjalizację i zapewne pojawią się pod koniec 2023r. pierwsze komentarze, wrażenia a może nawet pierwsze wstępne oferty kierunkowe; - badania kliniczne: skończą I Fazę, rozpoczną II Fazę (prawie 200 pacjentek) i być może nawet uda się ją skończyć jeszcze w 2023r - to byłby super koń pociągowy do wzrostu wyceny i bardzo dużo danych do ich prac R&D; - uruchomienie produkcji pilotażowej światłowodów - nie wiem czy nie równy ważne jak badania kliniczne - bo jak ktoś to potem ma licencjonować czy kupić to tylko wtedy jak się naocznie przekona że da się robić w dużej skali, a do tego to jest niezbędne aby rozwijać technologię mikrosond w nowych zastosowaniach; - finansowanie: obstawiam 1-2 nieduże emisje w 2023r, rozwodnienie jednocyfrowe (czyli mądre), rozpoczną też procedowanie przejścia na rynek regulowany i zrobią ofertę przy przejściu na GPW, byłoby super jakby się pojawiło jakieś dodatkowe finansowanie zewnętrzne na dużą skalę aby mogli zrobić 3x więcej i szybciej (może jakaś instytucja europejska bo mają sporo doświadczeń z Horyzontu2020), na pewno jakaś dotacja w 2023r bo w końcu ruszą nasze polskie i lokalne programy dotacyjne;
I na koniec dobre relacje inwestorskie - życzę sobie i nam wszystkim aby utrzymali min. ten poziom co był w 2022r, bo był dobry, min. 2-3 webinary inwestycyjne w roku i dodatkowo okazjonalnie jak się coś ważnego wydarzy.
Pozostaje trzymać kciuki za SDS i 30zł na koniec 2023r !!!
No i news z samego rana!!! Clairfield na pokładzie SDS !!! To ten sam doradca co w Scope Fluidics sprzedał PCR ONE do BioRad za 170mln zielonych. Ciekawy jestem reakcji rynku
nie wiem cay spekulacyjna, ja sie spodziewam duzych wzrostow po duzej korekcie w 2022…Captor jest blisko, Poltreg ruszy z partneringiem, Ryvu robi swoje, SDS konczy badania i potencjal EBI, Selvita ma kilka przejec na tapecie, Molecure moze znowu sprzedac to co im oddal Galapagos…do tego sentyment wraca, szczyt inflacji lada chwila (biotechy nie lubia inflacji).
Dodalbym do tego powrot naplywu srodkow do TFI i w 2023r dosc duzy plus w PPK (nowe firmy musza zaczac wplacac)…
Benchmarkiem jest Nasdaq Biotech Index a on rosnie od nowego roku…to jest azymut
Tak wiec ja widze dwucyfrowe wzrosty i to raczej nie banka
Tak, Medinice tez jest blisko kilku kamieni milowych. Obserwuje tez Milton-a ale nie jestem na biezaco. Pure nadal wg mnie to b. ciekawa technologia ale po ostatniej wtopie musza odbudowac zaufanie.
Z mocno juz poukladanych to Scope (dywidenda sie odetnie i pewnie wroci pod 200zl), Voxel, Synektik - ale oni juz bardziej wynikowo, beda dobre wyniki to beda wzrosty.
Jakby nie patrzyl dla szerokiego Zdrowia wg mnie bardzo dobre 18 mcy przed nami.
Moze tez kilka ciekawych IPO ?? Wiem ze kilka ciekawych mysli i sie szykuje