tylko Was zostawiłem na chwile, na urlop wyjechać nie można, a tu takie rzeczy się wyrabiają...... ładnie dbacie o mój i swój interes... zwróćcie uwagę na drugą spółkę naszego Prezesa którą niedawno nabył, coś mi ćwierka że Prefa i PFmed będą razem coś kombinować, a może mi się tylko wydaje... co sądzicie?
Przeciez to juz pewne, ze Prefa bedzie 'kombinowac' z PFM. Na moje oko bedzie sprzedawac im mieszkania pod wynajem instytucjonlany.
Staly i pewny dochod i zyski. Zalozmy, ze srednio wynajecie mieszkania to 40 tys zl rocznie x 100 mieszkan daje 4 mln zl czystego zysku na rok . A teraz pomnozmy to razy .... :-)
No to mogę się przyznać że to był mój "baton". Piszę w cudzysłowie bo zlecenie za niecałe 15 tys. trudno nazwać batonem. Uznałem że poziom 40 zł trudno będzie przebić choć jak się okazało mogłem jeszcze poczekać na kilka zł więcej. Zrezygnowałem ze spółki choć wziąłem udział w ostatniej emisji. Niestety rozczarowujące wyniki finansowe o których piszę w innym poście spowodowały że wolę przerzucić się na inne spółki. I proszę nie pisać o świetlanej przyszłości. Na dzień dzisiejszy spółka to okręt z wielką dziurą w kadłubie i według mnie nie wystarczy czasu by ją załatać.
Ustawił byś swoje akcje na sprzedaż tak nieumiejętnie, że dzieląc na mniejsze porcje i ustawiając się wyżej, zarobił byś +30%, +50% więcej, jeszcze w tamtym tygodniu?
Uznałem że poziom 40 zł trudno będzie przebić i jak widać z bieżących notowań niewiele się pomyliłem. Zarobiłem swoje, wyszedłem i być może wrócę gdy spółka będzie bardziej obiecująca.
Bedziemy czekac na Ciebie Wlodku na wyzszych poziomach i moze sprzedamy Ci troche akcji po znajomosci. ;-) Masz racje. Kazdy ma inny horyzont inwestycyjny, a niektorzy lubia skakac z kwiatka na kwiatek i placic haracz DM. PS. Zobacz ile akcji jest na S i jaki to % FF. Jak widac jest tu paru inwestorow dluuuuuuuuuuuuugoterminowych.