• W przyszłym tygodniu powrót do ciastek? Autor: ~Ciastka [31.61.245.*]
    Żywność mocno podrozała
  • Re: W przyszłym tygodniu powrót do ciastek? Autor: ~enki [188.33.232.*]
    Do pasztetów tym razem. Z trolla ponoć najlepsze.
    Nie było jeszcze 30% korekty, chociaż niewiele brakowało. Ja zakładam że jeśli nie przekroczyło 30% to tak jak by nie było, a po takich wzrostach to nawet wskazane żeby schłodzić papier i trolle tym razem mogą mieć rację że chwilowo mogą być spadki, Jednak jak codziennie trąbi się o spadkach to w końcu i ślepej kurze ziarno się trafi. Nie po to zbierałem kilka miesięcy żeby teraz po kilku dniach wzrostów wywalać bo perspektywy cały czas są.
  • Re: W przyszłym tygodniu powrót do ciastek? Autor: ~Tomaszek [37.47.136.*]
    Perspektywy powiadasz?
    Z Suchego Lasu to wygląda inaczej.
    Dnia 2022-12-31 o godz. 09:23 ~Tomaszek napisał(a):
    > Perspektywy powiadasz?
    > > Z Suchego Lasu to wygląda inaczej.

https://inwestycje.pl/biznes/pgf-bardzo-pozytywnie-odbieramy-pojawienie-sie-singapurskiego-inwestora/

„OZE Capital oddał w grudniu do użytku linię technologiczną do produkcji elementów konstrukcyjnych do instalacji fotowoltaicznych, która powinna pozytywnie wpływać na jego wyniki finansowe. LionPower z sukcesami realizuje zlecenia na instalację i budowę farm fotowoltaicznych, pracując m.in. dla Grupy Tauron. Podobnie giełdowy Sundragon, który systematycznie pozyskuje nowe kontrakty od klientów z branży wojskowej. PGF Polska Grupa Fotowoltaiczna posiada również pośrednio 51% udziałów w firmie K500 z branży OZE (należy do Sundragona), która po trzech kwartałach br. miała ponad 2,5 mln zł zysku netto” – wymienił prezes.
    „Ambicją spółek z grupy kapitałowej jest wspólne wyjście z ofertą handlową do klientów zagranicznych” – powiedział Niedziela, dodając, że jest to kolejne wyzwanie i cel na 2023 rok.

Wiesz co oznacza współpraca z Tauronem i budowanie dla niego farm fotowoltaicznch? Jak będą budować na własnych konstrukcjach, ściągać tanie panele to na spółkach z grupy PGF będą zyski większe niż columbusa.
    Zobaczysz że po solidnej 30% korekcie będzie mocne darcie w górę bo wtedy będzie ładować do wora też duża ilość osób które inwestują właśnie dopiero na korekcie po załamaniu trendu spadkowego. Jeszcze w styczniu możemy dotrzeć do dołka z listopada 2020r na 0,76zł.
  • Re: W przyszłym tygodniu powrót do ciastek? Autor: ~Tomaszek [37.47.136.*]
    Zalewski już zarobił. Teraz przez pół roku będzie szykował następny wałek na innej spółce- obstawiam Medapp i kity o FDA. Tu wróci jak opadną emocje po wałku z Singapurem.
    Ciszewski o tym wie, że columbus ma duże zadłużenie i bez nawiązania współpracy z dużymi podmiotami dotowanymi przez państwo nie poradzi sobie w obliczu tak dużej konkurencji na jaką wyrasta grupa PGF i dlatego zrealizował zyski i się ewakuował. Natomiast Saule nie ma wystarczających mocy produkcyjnych żeby produkować ogniwa perowskitowe na masową skalę i dopóki nie wejdzie tam solidny inwestor który postawi odpowiednią linię produkcyjną to będą dziubać na domkach. Poza tym mignęło mi gdzies info że ponoć ktoś z Saule się wysypał sprzedając poza rynkiem akcje po 1,2zł czyli prawie 3 razy taniej niż obecny kurs.
  • Re: W przyszłym tygodniu powrót do ciastek? Autor: ~Hillela [94.101.16.*]
    Columbus już się zamarza PGF będzie jeden na naszym rynku bez cła mogą sprowadzać PV będzie kosmos dla myślących
  • Re: W przyszłym tygodniu powrót do ciastek? Autor: ~Ted123 [109.231.7.*]
    Tu nic nie jest na pewno ale wzrosty po korekcie prawdopodobne .
    Jak sprzedali 120 mil około 10 gr to mają kasy na pompy ciepła i magazyny energii będzie kosmos pierwszy zasiek to 1 Zeta to brać bo tanio jest
    Wyśmiewanie, oczernianie i ogłupianie ludzi to stare jak świat praktyki różnych komuszych szajek. To samo robią w polityce. Podejrzewam że te same szajki naganiały bądź nadal naganiają na różne columbusy, sunexy które za sobą już mają tysiące procent wzrostów od dołków żeby odwrócić uwagę drobnych inwestorów od tworzącej się grupy, a której spółki są na śmiesznie niskich wycenach.
    Zasada graczy jest zawsze taka sama idą zawsze tam co akcje były mocno zadołowane przychodzi czas teraz na ten sektor to już siedzi dużo inwestorów drobnych jest tanio to są obawa jest tylko jedna jak zawieszą i skoczy na 40 50 gr to odjadą od ulicy dlatego trzeba pilnować jak oka
  • Re: W przyszłym tygodniu powrót do ciastek? Autor: ~rysi [46.205.214.*]
    Dnia 2022-12-31 o godz. 11:26 ~Hillela napisał(a):
    > Zasada graczy jest zawsze taka sama idą zawsze tam co akcje były mocno zadołowane przychodzi czas teraz na ten sektor to już siedzi dużo inwestorów drobnych jest tanio to są obawa jest tylko jedna jak zawieszą i skoczy na 40 50 gr to odjadą od ulicy dlatego trzeba pilnować jak oka

NAJPRĘDZEJ TOTO KNF ZAWIESI ALE WY O TYM ŚWIETNIE WIECIE NAGANIAJĄC OD LAT NAIWNYCH.
    Był przeszedł czas na columbus to kupowałem średnio 1.60 Zet sprzedałem po 100 Zeta około był czas i weszliśmy colum. na jazda tam też jak skoczyło to ulica została i odjechali tu może być to samo
    SUNEX - Wskaźnik ceny do wartości księgowej (P/BV) 8.54, a jeszcze niedawno było ponad 10
    COLUMBUS - Wskaźnik ceny do wartości księgowej (P/BV) 5.73
    SOLARINOV - Wskaźnik ceny do wartości księgowej (P/BV) 1.47
    Łatwo można sobie policzyć jaki musi być kurs na perełce żeby zrównała się przynajmniej z Columbusem
    Ludzie przecież Singapur leży na szlaku Jedwabnym to kto ma tam układ do pomp ciepła i PV to co bez cła sprowadza to kosmos czeka nas tylko kto załapie się nie każdy zdąży może już poniedziałek zawieszą
    Dlatego uważam że teraz lub po kolejnym większym ruchu powinna być korekta na której wejdą kolejni inwestorzy i potężny ruch w okolice dołka na 0,76zł z listopada 2020r żeby mogli zrobić korektę w okolice 40 - 50gr przed kolejnym wybiciem nawet do okolic 1,6zł jak będą dobre infa (tu sygnałem mogą być np. duże zamówienia z Taurona). Tam z kolei może być korekta w formie konsolidacji pomiędzy 1,3 a 1,6zł.

• Re: W przyszłym tygodniu powrót do ciastek? Autor: ~Ted123 [109.231.7.*]
    To by mi pasowało tylko to za piękne żeby się sprawdziło
    Dnia 2022-12-31 o godz. 12:19 ~Ted123 napisał(a):
    > To by mi pasowało tylko to za piękne żeby się sprawdziło

No to sprzedasz niżej i w czym problem?
    Teraz jak by miała być ta korekta 30% to musi przynajmniej dotknąć 0,106zł czyli zejść te minimum 17,54% w dół i zamierzam dołożyć pokaźny pakiet do mojego portfela po ostatnim zarobku na NGG. Jak zbiją niżej tym lepiej i żadne rysie, kiszki i inne wypierdy z komuszej szajki mnie ani nie wystraszą ani nie oszukają bo widzę co się tu święci. Wcisnę im później tony papiera na samej górce tak jak zrobiłem to na wydmuszce biomedowej kupując po 1,2 zł a sprzedając po 30 i na mercatorze kupując po 51zł a sprzedając po 500zł.
    Był czas rękawiczek, był czas na pseudolek na srovida który nie powstał i teraz będzie czas fotowoltaiki.
    Biomeda wywindowali o 4500%, mercatora o 6000%, więc zakładam że spółki OZE też pocisną do podobnych poziomów bo kiedy kończą się fundamenty i rozsądek to zaczyna się dziki szał.
    Rysi i cała reszto trolli, zastawiajcie już domy, matki, dzieci, żony żebyście mogli po te 3,6zł za akcję odkupić ode mnie cały pakiet.
    A kiedy już odkupicie to wtedy ja kupię was i jeszcze z zyskiem sprzedam beduinom.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.205.214.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
SOLARINOV -1,09% 0,07 2025-10-17 16:06:45
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.