Dnia 2022-12-29 o godz. 10:45 ~Murof napisał(a): > https://ototorun.pl/artykul/gigant-z-nowym-centrum/1387141.amp
Świetnie :)
A teraz poświęćmy proszę chwilę by pochylić się nad nieszczęśliwym życiem zorro/jo41 czy innego smutnego desperata, który siedzi zrozpaczony zaklinając rzeczywistość od 3zł, widząc kurs 50% wyżej klika w szale czerwoną łapkę nawet pod rzeczowym linkiem do artykułu o ukończeniu budowy :) Ciekawe jak wyglądała wigilijna kolacja u takiego gagatka, czy czasem nie było tak, że rozmowa toczyła się na jakikolwiek temat (sport, rodzina, pogoda, polityka, cokolwiek) a zorro/jo41 z przyzwyczajenia odpala się nagle i zaczyna do wszystkich przy stole krzyczeć "Mirbud spadnie do 2,50!!!"
To i tak nic! Udzielam się też na forum pewnej spółki z NC - generalnie perła od kilku lat notorycznie poprawiająca wyniki, kapitalizacja 85 mln, a samej gotówki w kasie ponad 60 mln. No ale spółka mało popularna, więc i "ruch" na forum mały. Ale do czego zmierzam. Tam, gdy wrzucę jakiś link albo napiszę długi merytoryczny post to czasami nawet po 30-40 czerwonych łapek mam pod każdym postem xD Jakim trzeba być przegrywem żeby trudnić się trollowaniem na forach bankiera... <face_palm>
Dnia 2022-12-29 o godz. 11:45 ~tomaslfc14 napisał(a): > To i tak nic! Udzielam się też na forum pewnej spółki z NC - generalnie perła od kilku lat notorycznie poprawiająca wyniki, kapitalizacja 85 mln, a samej gotówki w kasie ponad 60 mln. No ale spółka mało popularna, więc i "ruch" na forum mały. Ale do czego zmierzam. Tam, gdy wrzucę jakiś link albo napiszę długi merytoryczny post to czasami nawet po 30-40 czerwonych łapek mam pod każdym postem xD > Jakim trzeba być przegrywem żeby trudnić się trollowaniem na forach bankiera...
Dokładnie takim jak wyżej wymienieni, wspominając również wesołego "V" sprzed kilku miesięcy ;) Aczkolwiek tutaj chociaż wiadomo kto minusuje bo nic innego nie pozostało skoro wypisywanie głupot o spadkach nie działa. Za to na ATC nawet nie masz dyskusji, o spadkach nikt nie wspomina za bardzo a jakaś "armia" zza firanki się udziela z łapkami, komedia. Na Torpolu do niedawna było podobnie, z tym że tam troll (wielonikowiec operujący na kilku IP) wręczał łapki masowo po czym płakał, że ktoś jego brednie minusuje, nie wiem czy już się tam załapałes na te atrakcje na forum czy jeszcze nie dołączyłeś gdy był ten cyrk ;)
Widać leszczyna obkupiona w papier... słychać wycie o wzrost kursu. A dlaczego leszczyna? Proste, tylko leszczyna oślepiona opisuję mityczną prozę życia innego forumowicza. Możesz się pocieszać ile chcesz, dla mnie możesz być zarówno kloszardem mażącym o milionach jak i milionerem mażącym o pannach.... Mam cię mocno wiesz gdzie? A co do kursu, jak tam wasze ATH naganiacze? Jutro będzie czy już było?
Dnia 2022-12-29 o godz. 16:57 jo41 napisał(a): > Widać leszczyna obkupiona w papier... słychać wycie o wzrost kursu. A dlaczego leszczyna? Proste, tylko leszczyna oślepiona opisuję mityczną prozę życia innego forumowicza. Możesz się pocieszać ile chcesz, dla mnie możesz być zarówno kloszardem mażącym o milionach jak i milionerem mażącym o pannach.... Mam cię mocno wiesz gdzie? A co do kursu, jak tam wasze ATH naganiacze? Jutro będzie czy już było?
A pewnie misiaczku, że "leszczyna" obkupiona, już dawno. Bo ta "leszczyna" kupowała po 3-3,30zł gdy ty próbowałeś naganiać na spadki. Teraz ta leszczyna siedzi sobie na papierze +40% a ty? A tak, zapomniałem, dalej naganiasz na spadki. Tak więc owszem, mogę się pocieszać ile chcę. Ilekroć sprawdzam kurs to się pocieszam. A później wchodzę tu na forum by czytać twoje smutne wpisy, wtedy humor jest jeszcze lepszy. A gdzie mnie mocno masz? Miej gdzie chcesz. Podobnie jak każdy rozsądnie myślący ma jak widać twoje nieudolne nagonki od miesięcy. Frustruje ten brak sprawczości, co? A skoro jesteś to powiedz proszę, przy Wigilii łamiąc się opłatkiem życzyłeś wszystkim by Mirbud spadł? :)
"Bo ta "leszczyna" kupowała po 3-3,30zł" - ha ha ha czym się podniecasz? Średni full - 2,03zł, za 5lat - 2,36zł, średnia z ostatniego roku - 3,59zł - kupiłeś prawie na samej górce, kapisz? Mam z was polewkę, takiego wycia w kółku wzajemnej adoracji nigdzie nie spotkałem. Tak więc rudzielcu pocieszaj się dalej.
I czego to dowodzi? Nawet Warren Buffett nie zawsze wygrywa, miewa nietrafione inwestycje. Zresztą poczytaj, jest ich całkiem sporo a chłop jest jednym z najlepszych inwestorów. Nie twierdzę że na mirku nie można było zarobić. Polewkę mam natomiast z naganiaczy - ATH już zaraz, 10zł za chwilę, oddam za 20zł, zarabiamy miliony itp. Zwykłe płaczki, leszcze często wychodzące z prywatą. Panny myślą że jak polatają po innych forach to coś zmienią, tymczasem nawet nie dopuszczają do myśli że to właśnie oni zostali wkręceni w wizję niebotycznych wzrostów.
Dnia 2022-12-29 o godz. 18:18 jo41 napisał(a): > "Bo ta "leszczyna" kupowała po 3-3,30zł" - ha ha ha czym się podniecasz? Średni full - 2,03zł, za 5lat - 2,36zł, średnia z ostatniego roku - 3,59zł - kupiłeś prawie na samej górce, kapisz? Mam z was polewkę, takiego wycia w kółku wzajemnej adoracji nigdzie nie spotkałem. Tak więc rudzielcu pocieszaj się dalej.
Głośniej płacz bo jak widzisz nie działa :) Częściej musisz pisać o 2,5zł, częściej musisz coś o górkach na poziomie ~3zł pisać, może wtedy chociaż jedna osoba odda akcje kilka groszy taniej. Ale mam też pytanie - sugerujesz żebym się pocieszał (urocze było to "rudzielcu", nawet się uśmiechnąłem :D) - doradź jakiś sposób jak mógłbym sobie jeszcze otrzeć łzy spowodowane faktem, iż mogę sprzedać Mirbud 40% wyżej niż brałem? Jak radzić sobie z taką tragedią gdy na takiej "górce" się uwiesiłem? Pomożesz kumplu?
Fajnie że się uśmiechasz, śmiech to zdrowie. Ale z czytaniem lisku masz problem - powyżej napisałem "Nie twierdzę że na mirku nie można było zarobić." Jak każdy tu mam prawo do zdania własnego, a dzisiejsze reko od ipopemy moim zdaniem jest dobrą okazją do wyjścia ponieważ mniej spadnie :P
Dnia 2022-12-30 o godz. 11:02 jo41 napisał(a): > Fajnie że się uśmiechasz, śmiech to zdrowie. Ale z czytaniem lisku masz problem - powyżej napisałem "Nie twierdzę że na mirku nie można było zarobić." Jak każdy tu mam prawo do zdania własnego, a dzisiejsze reko od ipopemy moim zdaniem jest dobrą okazją do wyjścia ponieważ mniej spadnie :P
Problem to ty masz kruczku z pisaniem. Dzisiaj już "Nie twierdzisz że na mirku nie można było zarobić." Ale zanim można było zarobić, to twierdziłeś, że nie można będzie zarobić. A teraz "nie twierdzisz że na mirku nie można było zarobić" łaskawco, bo jak tu twierdzić, że nie można było, skoro piszesz o przeszłości i, jak widać, można było. Odwdzięczę ci się podobnej klasy wyznaniem: ja na przykład, jak by co, to nie twierdzę, że wczoraj nie był czwartek.
Drobniaku, zanim ja napisałem to już sporo kupiłeś od tych co zarobili :) Pamiętaj, mrb latał w okolicy 1zł i niżej przez długi czas he he he Tak więc drobnico nie gwiazdorz bo ci nie wychodzi.
Ja akurat kupowałem od 0,8 do 1,6. Widać to było po moich wpisach w tamtym czasie. Niestety Bankier nie trzyma wątków na forum aż tak długo, ale ci, co wtedy tu pisywali być może to pamiętają. Zresztą nie tylko ja jestem tu od tak niskich poziomów. A że kupuję długoterminowo, to na ostatniej korekcie jeszcze dobierałem między 3,09 a 3,24 . Więc chyba jednak niewielu z tych, od których kupiłem zarobiło.
drobny - niewielu nas na forum od tego czasu zostało. Jednak roczna korekta spowodowała, że sporo osób sprzedało akcje, albo przestało komentować. A w naszym przypadku wszelkie sugestie o wiszeniu na haku czy naganianiu to strzały kulą w płot. I żadne negatywne komentarze czy minusowanie wypowiedzi tego nie zmieni.
Ja wtedy miałem taki tekst, który wiele razy powtarzałem. Jak ktoś pisał, że spółka jest tania (niewielu wtedy takich było, prawie wszyscy pisali, że to zawsze będzie "gniot"), to ja zaprzeczałem. Zaprzeczałem, że jest tania i pisałem, że Mirbud dopiero będzie tani, jak cena akcji będzie powyżej 2 zł, a teraz (czyli wtedy) to akcje są rozdawane za darmo. Patrząc z dzisiejszej perspektywy, to faktycznie te 0,x czy 1,x to było za darmo. Ale wtedy grupa Mirbud robiła 25-30 mln zysku skonsolidowanego rocznie, a obecnie powyżej 120 mln. Dzisiaj już chyba nie powiedziałbym, że akcje są za darmo, bo zyski, choć sądzę, że jeszcze wzrosną, to już raczej nie aż tak jak od tamtego czasu. Ale akcje wciąż są tanie. C/Z na dzisiaj to 3,35 , a jeśli zysk jeszcze wzrośnie, to C/Z przy dzisiejszej cenie mógłby spaść poniżej 3, więc akcje raczej tak tanie jak teraz nie pozostaną. Długoterminowo, moim zdaniem, na pewno cena będzie wyższa. Krótkoterminowo - nie mam pojęcia, ale to mnie nie interesuje.